MHP'li Arzu Erdem'den Altılı Masayı Sıkıştıran Sorular
Haber Detayı
13 Mart 2023 - Pazartesi 12:08 Bu haber 4476 kez okundu
 
MHP'li Arzu Erdem'den Altılı Masayı Sıkıştıran Sorular
MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Altılı Masada bulunan siyasetçileri köşe sıkıştıran soruları peş peşe sordu.
MHP Haberi
MHP'li Arzu Erdem'den Altılı Masayı Sıkıştıran Sorular

A Haber'de yayınlanan Merve Tepe'nin sunduğu Son Durum programında, Altılı Masanın 7'li Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Sistemi önerisi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmişte 'partili Cumhurbaşkanı' diye eleştirdiği sistemi devam ettirecek olma çelişkisi hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Kemal Kılıçdaroğlu ve ortaklarını zor durumda bırakan peş peşe sorular sordu.

 

MHP'Lİ ARZU ERDEM: ALTILI MASANIN BASİRETSİZ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

 

Meral Akşener'in tekmeleyerek devirdikten sonra geri döndüğü Altılı Masanın basiretsizliğine dikkat çeken MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, ''Sayın Genel Başkanımızın 1,5 sene önce Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Adaylığını 'Aday Belli Karar Net' sloganıyla açıkladıktan sonra, biz bu Devlet duruşunu sürekli olarak sahada kullandık. İstikrarın devamını istiyorsak, Cumhur İttifakı'nın başarılı olması gerekir. Siyasetçi kimliğimi bir yana bırakarak bir anne ve bir vatandaş olarak, Zillet ittifakının kaos içindeki halini ve kimin eli kimin cebinde belli değil imajını gördüğümde, son olarak İP'in başındaki kişinin kumar ve noter masası olarak tanımladığı masayı terketmesinin ardından Pensilvanya'nın baskısıyla geri dönmesi, kazanamaz dediği adaya boyun bükmesi, masanın ne kadar basiretsiz olduğunu gösterdi.'' dedi.

 

ARZU ERDEM'DEN ALTILI MASAYI ZOR DURUMDA BIRAKAN SORULAR

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Bir partinin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmamalı. Bir partinin Genel Başkanı velev ki seçildi. Nasıl gidecek namusu ve şerefi üzerine yenin edecek ben tarafsız olacağım diye. Benim namusum ve şerefim bu kadar ucuz mu? Ben nasıl namusum ve şerefim üzerine tarih huzurunda ve büyük Türk milletinin önünde diyeceğim ki 'tarafsız davranacağım'. Yahu o zaman demezler mi kardeşim sen nasıl falan partinin üyesisin.'' sözlerini hatırlatarak, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Genel Başkanlığa devam etmesini 12 maddelik Altılı Masa protokolü ile garantiye alan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelişkisini ortaya koyan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, ''Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklanmasıyla beraber, Cumhurbaşkanı Yardımcıları ile ilgili açıklama yaptılar. Buradan açıkça soruyorum. Kılıçdaroğlu, geçmişte 'Cumhurbaşkanı bir partinin Genel Başkanı olmamalı' diyordu. Haysiyet meselesi yaptığı bu konuda, tarafsız olması için Genel Başkan olmaması gerektiğini söylemişti. Şu an kendisi CHP Genel Başkanı olarak Cumhurbaşkanı adayı. Belediye Başkanlığı devam edecek iki kişiyi ve 5 siyasi parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacakmış. İktidara geldiklerinde parti üyesi bu 7 kişi nasıl tarafsız kalacak?'' dedi.

 

ORTAK DİLİ OLMAYAN ALTILI MASANIN HDP İLE BİRLİKTE YOL YÜRÜME GAYRETKEŞLİĞİ

 

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin desteği olmadan iktidara gelmeleri hiç mümkün olmayan Altılı Masanın, HDP ile birlikte yol yürüme gayretkeşliği konusunda değerlendirmelerde bulunarak sorularına devam eden MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, ''HDP, PKK'nın kravatlı ve etekli teröristlerin bulunduğu siyasi uzantısıdır. Biz bunlara HDPKK diyoruz. Bunların elinde, Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun, Aybüke Öğretmenin ve nice ağzı süt kokan evladımızın kanı var. Buradan soruyorum. Terörist leşi kaldıran HDP'li ve CHP'li Milletvekilleri vardı. Bu içimize nasıl sinecek, nasıl kabul edeceğiz? O toprağa düşen evlatlarımıza hakları nasıl ödenecek, o Şehitlerin kanı nasıl yerde kalacak? Zillet İttifakının asla ortak bir dili ve ortak kararı yok. Sadece 'Recep Tayyip Erdoğan gitsin, Devlet Bahçeli olmasın, Cumhur İttifakı başarısız olsun' refleksiyle, onlar istedikleri kişilerle bir araya gelme gayretindeler.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Resim


 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul Milletvekili, Arzu Erdem, Altılı Masada, bulunan siyasetçileri, köşe sıkıştıran, soruları, peş peşe sordu, 2023 seçimi, çelişkiler, siyaset, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı