Ak Partili Abdulhamit Gül'den Devlet Bahçeli Açıklaması
Haber Detayı
08 Aralık 2023 - Cuma 12:18 Bu haber 1968 kez okundu
 
Ak Partili Abdulhamit Gül'den Devlet Bahçeli Açıklaması
Ak Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin uyarılarına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.
SİYASET Haberi
Ak Partili Abdulhamit Gül'den Devlet Bahçeli Açıklaması

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Gazze'ye saldıran İsrail'in nihai hedefinin Türkiye olduğuna yönelik tespitleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Birleşmiş Milletler'in içine düştüğü durum ve İsrail'in yargılanmasına yönelik mesajlar verdiği açıklamasında, Devlet Bahçeli'nin yaptığı uyarıların Uluslararası arenada yankı bulduğunu belirterek, onun açıklamalarını Türkiye ve bütün insanlığın yakından takip ettiğini söyledi. 

 

GAZZE'YE SALDIRAN İSRAİL'İN AMACI VE NİHAİ HEDEFİ

 

Hristiyanlık ve Museviliğin tahrif edilmiş kaynaklarındaki hurafelere dayanarak dünyada yeni bir düzen kurmaya çalışan ABD ve İsrail, ''Tanrı'yı Kıyamete Zorlamak'' adına planladıkları Armageddon savaş oyunlarını devreye sokarak, Türkiye’nin güvenliğini tehdit edecek şekilde hamlelerine devam ediyor? Dinler ve medeniyetler arasında yaşanacak bir silahlı mücadeleye her an dönüşebilecek bu savaş, tüm insanlığı tedirgin ediyor. 

 

ABD'nin asırlık planı Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında kurduğu 'Büyük İsrail' hayalini gerçekleştirmek için Gazze'ye saldıran İsrail'in hedefi; Gazze ve Kudüs’ü tamamen ele geçirdikten sonra ABD ve Avrupa donanmasının desteğiyle Kızıldeniz'e hakim olmak, Mekke ve Medine'yi kontrolü altına almak, Suriye, Irak ve İran'ı parçaladıktan sonra Türkiye'nin 22 İlini ele geçirmektir. Dünyadaki Müesses Nizam'ın ve İslam ülkelerinin kendini Filistin topraklarına gömdüğü bir ortamda, mazlumların sesi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'in durdurulmasına yönelik peş peşe açıklamalar yapıyor.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'NİN İSRAİL'İN DURDURULMASI NOKTASINDAKİ HAMLELERİ 

 

Filistinlilere yönelik katliamlarını sürdüren İsrail'e saldırılarını durdurması için 24 saat mühlet veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'i durdurmak adına Türkiye'nin harekete geçmesini istemişti. Osmanlı Ordusu'nun son neferlerinden Hasan Onbaşı'nın Mescid-i Aksa'yı korumak için tuttuğu nöbetin hikayesini anlatan Devlet Bahçeli, Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'yı koruma nöbetinde sıranın kendilerine geldiğini söylemişti. Gazze’yi koruma ve kollama misyonu olan Türk milleti adına Devletin izin vermesi halinde mücadele etmek için Gazze’ye gideceğini deklare eden Devlet Bahçeli, ''Aranılan ve beklenilen her yerde şafak sökmeden olmasını da gayet iyi biliriz.'' demişti.

 

1967 sınırları temelinde Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını ve Netenyahu ile birlikte yönetiminin Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasını şart koşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'i durdurmak için Gönüllü Kudüs Sevdalılarının göreve hazır olduğunu söylemişti. Bir sonraki açıklamasında, ''Gönüllü Kudüs Sevdalıları'' tanımlamasını ''Gönüllü Kudüs Bozkurtları'' tanımlamasına çeviren Devlet Bahçeli, ''Gazze ve Batı Şeria’yı Filistinlilerden arındırmaya çalışan İsrail, büyük İsrail devletinin kurulması projesini gerçekleştirmek isteyecek. Nil’den Fırat’a kadar sözde vaat edilmiş topraklara hâkimiyet kurmak, İsrail’in inanç bazlı ve tarihi arka planı olan alçak bir hedefidir. Bu hedefin nihai aşaması Türkiye’dir.'' diyerek, Gönüllü Kudüs Bozkurtlarının göreve hazır olduğunu söyledi.

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin İsrail'in durdurulmasına yönelik yaptığı tüm açıklamalar, başta ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Netenyahu olmak üzere tüm küresel güçleri tedirgin etti. Devlet Bahçeli'nin yaptığı uyarıların Uluslararası arenada yankı bulduğuna dikkat çeken Ak Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Devlet Bahçeli'nin Gazze'ye saldıran İsrail'in nihai hedefinin Türkiye olduğuna yönelik tespitleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

ABDULHAMİT GÜL'DEN TÜRKİYE'NİN FİLİSTİN STRATEJİSİNE YÖNELİK HATIRLATMA 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli'nin sık sık dile getirdiği Filistin'e yönelik Türkiye'nin tezini hatırlatan Ak Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''İsrail'in vahşeti yine her geçen gün devam etmektedir. Bu hususta, Sayın Cumhurbaşkanımızın dün de ifade ettiği gibi, Batı'nın etekleri altına saklanan İsrail yönetimi, zulmünü ne kadar tırmandırırsa tırmandırsın ödeyeceği bedel de o kadar ağır olacaktır. Bu çerçevede, bu sorunun çözülmesi -Orta Doğu ve insanlığın barışa ulaşması için- 1967 sınırları temelinde ve Doğu Kudüs'ün başkent olduğu bir Filistin devletinin kurulmasıyla ancak bu akan kanlar ve bu işgal son bulacaktır.'' dedi.

 

ABDULHAMİT GÜL'DEN DEVLET BAHÇELİ'NİN UYARISINA YÖNELİK DEĞERLENDİRME

 

Gazze'ye saldıran İsrail'in nihai hedefinin Türkiye olduğuna yönelik tespitlerde bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yaptığı uyarıların Uluslararası arenada yankı bulduğuna dikkat çeken Ak Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, ''Özellikle, 7 Ekim tarihinden itibaren çok önemli bir şekilde desteklerini, bu konuda tutumunu sürdüren MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin de açıklamalarını bütün kamuoyu ve bütün insanlık yine yakından takip etmektedir. Özellikle "Nil'den Fırat'a kadar sözde vadedilmiş topraklara hâkimiyet kurmak, İsrail'in inanç bazlı ve tarihî arka planı olan bir hedefidir; bu hedefin nihai aşaması da Türkiye'dir." şeklindeki açıklamaları çok tarihî ikazları ve tarihî tespitleri ortaya koymaktadır. "Nil'den Fırat'a kadar vadedilmiş topraklar" diyerek bizim bu coğrafyalarımıza, Orta Doğu halklarına yönelik, Türkiye'ye yönelik hiçbir kimsenin, İsrail başta olmak üzere hiçbir devletin emellerine ulaşamayacağını 85 milyon, bütün milletimiz bir kez daha kararlı bir şekilde vurgulamaktadır. Bu çerçevede Sayın Genel Başkan, Sayın Devlet Bahçeli'ye de bu değerlendirmeleri için ayrıca bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. İsrail arzımevuda ulaşamayacaktır. Nil'den Fırat'a kadar bu topraklar -Orta Doğu halklarının ve 780 bin kilometrekarelik vatan toprağı da- bir çakıl taşı bile verilmeyecek kadar azizdir, mukaddestir, kıymetlidir. Bunu İsrail başta olmak üzere bütün herkesin, bütün dünyanın bilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.'' dedi.

 

BM'NİN DÜŞTÜĞÜ DURUM VE İSRAİL'İN YARGILANMASI

 

Saldırıların durdurulmasına yönelik ateşkes çağrısı yapan BM Genel Sekreteri Guterres'in İsrail tarafından hedefe konulduğunu hatırlatan Ak Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Genel Sekreterine sahip çıkamayan Birleşmiş Milletler'in var oluş ve ontolojik varlığını sona erdirdiğini söyledi. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla harekete geçen İstanbul 2. Barosu'nun dünyanın her yerinden 3 bine yakın hukukçu ile birlikte; Gazze'de katliam yapan Netanyahu'nun, 1995 yılında Boşnaklara yönelik Srebrenitsa'da katliam yapan Bosna kasabı Ratko Mladic gibi Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasının yolunu açmaya çalıştığını hatırlatan Abdulhamit Gül, İsrail'in bir savaş suçlusu olarak yargılanmasının takipçisi olduklarını söyledi.

 

Açıklama yok.
  

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ak Parti, MHP, Abdulhamit Gül, Devlet Bahçeli, Filistin, Türkiye
Yorumlar
Haber Yazılımı