İyi Parti Milletvekili Yanıkömeroğlu Partisinden İstifa Etti
Haber Detayı
06 Aralık 2023 - Çarşamba 17:34 Bu haber 1847 kez okundu
 
İyi Parti Milletvekili Yanıkömeroğlu Partisinden İstifa Etti
İyi Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partisinden istifa ettiğini açıkladı.
SİYASET Haberi
İyi Parti Milletvekili Yanıkömeroğlu Partisinden İstifa Etti

2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı karşısında hezimete uğradıktan sonra istifa çalkantılarıyla boğuşan İyi Parti'den bir istifa haberi daha geldi. İyi Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

 

MERAL AKŞENER'İN YAMALI BOHÇASI DİKİŞ TUTMUYOR İSTİFA EDEN EDENE

 

2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı karşısında hezimete uğrayan CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, hezimet yaşandıktan sonra Altılı Masadan bir kez daha kopan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Yerel Seçimlerde tekrar işbirliği yapmak için ziyaret etmişti. Ancak, 2023 seçimleri sonrasında yeniden devirdiği Altılı Masadan tamamen koptuğunu Türk Milliyetçisi olduğunu idda eden seçmenlerine ispatlamak isteyen Meral Akşener, Özgür Özel'in işbirliği teklifini reddederek partisinin Yerel Seçimlere tek başına gireceğini açıklamıştı

 

İyi Parti'den ret cevabı alan Özgür Özel, ''Eski dosttan düşman olmaz. Sakın İyi Parti GİK'te bir karar verdi diye, İyi Parti ile bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin.'' diyerek, Altılı Masa konusunda defalarca gelgit yaşayan Meral Akşener'in Yerel Seçimlerde yine CHP ile birliktelik yapma ihtimalinin olabileceğinin sinyalini vermişti. İyi Parti'yi destekleyen seçmenlerin Sola yatkın olanlarında da aynı kanaat hakim. Ancak, Solaklarla birlikteliğin sona erdiğini düşünen siyasetçiler İyi Parti'den istifa ediyor. Bu kanaat, seçimlere müstakil girme eğilimindeki Milliyetçi kökenli İyi Parti seçmenlerini de tedirgin ediyor. CHP ve HEDEP ile tekrar işbirliği yapılacağını düşünen İyi Parti seçmenleri de İyi Parti'den istifa ediyor. 

 

Nihayetinde Türk Milleti ile Meral Akşener arasında güven bunalımı oluştu. Meral Akşener; Solaklara yanaşsa Türk Milliyetçileri istifa ediyor, Sağ Cenaha yanaşsa Solaklara yatkın olanlar istifa ediyor. Ne yapacağını şaşırmış bir vaziyette Sağa Sola yalpalayan Meral Akşener, resmen iki arada bir derede kaldı. Sağdan ve Soldan gelen siyasetçilerin birleşmesiyle Yamalı Bohça olarak kurulan İyi Parti'nin yamasını, artık Meral Akşener'in İP'i dikmeye yetmiyor. Son olarak bugün bir Milletvekili daha istifa etti.

 

İP MİLLETVEKİLİ AYŞE SİBEL YANIKÖMEROĞLU'NDAN İSTİFA AÇIKLAMASI

 

İyi Parti'den istifa ettiğine yönelik bilgilendirmelerde bulunan İyi Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Kurucular Kurulu üyesi olduğum İyi Parti üyeliğinden  istifa etmiş bulunmaktayım. Kuruluş amaç ve ilkelerimizden bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarıma  devam edeceğim.'' dedi.

 

Fotoğraf açıklaması yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partisinden, istifa etti
Yorumlar
Haber Yazılımı