MHP'li Özdemir: Şartlarını Belirlediğimiz Dünya Oluşuyor
Haber Detayı
01 Haziran 2023 - Perşembe 19:24 Bu haber 3817 kez okundu
 
MHP'li Özdemir: Şartlarını Belirlediğimiz Dünya Oluşuyor
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, son gelişmelerle şartlarını Türklerin belirleyeceği yeni bir dünyanın oluşmaya başladığını söyledi.
TÜRK DÜNYASI Haberi
MHP'li Özdemir: Şartlarını Belirlediğimiz Dünya Oluşuyor

Türk Devletleri Teşkilatı'nın Türk Yatırım Fonu'nu kurmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, 28 Mayıs seçimlerinin ardından Türk ve Türk Yüzyılı'na başlayan Türkiye'nin Türk Dünyasına yönelik önemli bir karara imza attığını belirterek, son gelişmelerle şartlarını Türklerin belirleyeceği yeni bir dünyanın oluşmaya başladığını söyledi.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'NİN 1992 YILINDAKİ ÖNGÖRÜSÜ

 

1992 yılında 2023 yılında Lider Ülke Türkiye ve 21. Asrın Türk Asrı olması hedefini ortaya koyan, 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminden sonra Türkiye'nin bekasına yönelik tehditleri bertaraf etmek için Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Cumhur İttifakını kuran ve özellikle 2018 seçimlerinden sonra desteklediği Ak Parti ile birlikte hedeflerinin büyük çoğunluğunu Devlet politikası haline getiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1992 yılında ortaya koyduğu hedeflerini ''21. Yüzyıl Türk ve Türkiye Yüzyılı Olacak'' söylemiyle 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakının yürüttüğü seçim kampanyasının ana hedefi haline getirmişti. 

 

Devletine ve kendisine hizmet edenlere sahip çıkan Müslüman Türk Milleti; 21. Yüzyılın Türk ve Türkiye Yüzyılı olması için 14 Mayıs'ta TBMM'deki Milletvekili çoğunluğunu Cumhur İttifakına verdi, 28 Mayıs'ta Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar Cumhurbaşkanı seçti. 28 Mayıs seçimlerinin neticelendiği gece açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türk milleti 14 Mayıs ile 28 Mayıs’ta tarihi ve hür iradesine hiçbir mihrakın zincir vuramayacağını göstermiştir. 28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçiminde küresel kuşatma yarılmış, Türkiye kutup yıldızını andıran aydınlığını korumuştur. Bundan sonra gelecek Türk asrıdır, geleceğin gücü Türkiye’dir. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü yıldönümü taçlanmıştır.'' demişti.

 

TÜRK VE TÜRK YÜZYILI AÇISINDAN SEVİNDİRİCİ KARAR

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 1992 yılındaki öngörüsü, Türk Devletleri Teşkilatı'nın kurulmasıyla ete kemiğe bürünür hale gelmişti. Türkiye'de yapılan seçimlerde Türk Milletinin Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefine onay vermesinin hemen ardından toplanan Türk Devletleri Teşkilatı'ndan hayırlı bir haber geldi. Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan'ın katılımlarıyla Türk İMF'si denilen Türk Yatırım Fonu (TYF) kuruldu. Merkezi İstanbul’da bulunan ve katılımcı devletlerin her birinin 500 milyon dolar sermaye koyduğu Türk Yatırım Fonu'na ilerleyen zamanlarda 4 ülkenin daha katılacağı söyleniyor. 

 

Ortak Türk Bankası kurma hedefi olan projede, Türk Yatırım Fonu ile KOBİ’lere, kalkınma projelerine, ulaştırma ve lojistik zincirlerine, altyapı projelerine, tarım ve turizm alanlarındaki yatırımlara ve yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalara destek verilecek ve böylece Türk dünyasının ekonomik bütünleşmesine katkı sağlanacak.

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'DEN TÜRK YATIRIM FONU KURULMASINA DEĞERLENDİRME

 

Türk Devletleri Teşkilatı'nın Türk Yatırım Fonu'nu kurmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Türk ve Türkiye Yüzyılı’na başladığımız günlerin hemen başında Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerin (Türkiye. Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan) İstanbul merkezli Türk Yatırım Fonu’nu kurmaları ilk memnuniyet verici gelişme olmuştur. İkincisi ise ortak alfabenin Türk Dünyası’nda kullanılmasıdır. Yakın zamanda Türk Devleti Teşkilatı bünyesinde enerji, ulaşım, savunma ve tarıma dayalı yeni işbirliği imkanlarının da gelişmesiyle beraber inşallah şartlarını kendimizin belirleyeceği yeni bir dünya oluşturmuş olacağız.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, İsmail Özdemir, Türk Devletleri Teşkilatı, Türk Yatırım Fonu
Yorumlar
Haber Yazılımı