Osman Diyadin Solaklara Bahçeli'nin Sözlerini Tercüme Etti
Haber Detayı
01 Kasım 2023 - Çarşamba 18:27 Bu haber 3580 kez okundu
 
Osman Diyadin Solaklara Bahçeli'nin Sözlerini Tercüme Etti
Gazeteci yazar Osman Diyadin, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ne demek istediğini hala anlamayanlara bir nevi tercümanlık yaptı.
GÜNDEM Haberi
Osman Diyadin Solaklara Bahçeli'nin Sözlerini Tercüme Etti

Filistinlilere yönelik katliamlarını sürdüren İsrail'in Türk topraklarına gelemeden durdurulmasının Türkiye'nin güvenliği açısından önemine dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısını anlayamayan Solaklara tepki gösteren Gazeteci yazar Osman Diyadin, Bahçeli'nin ne demek istediğini hala anlamayanlara bir nevi tercümanlık yaptığı açıklamasında, iktidara karşı 'Susma, sustukça sıra sana gelecek.' sloganını kullanan Sol Cenahı kendi sözleriyle vurarak, 'Susma! Sıra Türkiye'ye gelmesin' ifadelerini kullandı.

 

DEVLET BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISINI ABD ANLADI MUHALEFET HALA ANLAYAMADI 

 

Filistin cephesinde geçmişte mücadele eden Türk milletinin, kan dökmesini, can vermesini ve esir düşmesini hatırlatıp tarihi bağ açısından Filistin'in Türkiye için önemine dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, savaş ve insanlık suçu işleyerek kaliam yapan İsrail’in durdurulması için Türkiye’nin harekete geçmesini isteyerek, zulmün sona erdirilmesi adına uluslararası düzeyde ses getirecek hamleler yapmıştı. Bahçeli'nin çağrısının ciddiyetini; çağrıyı duyunca basın toplantısını yarıda keserek Acil Durum Toplantısı yapan ABD Başkanı Joe Biden ve kara harekatını beklemeye alan tetikçisi İsrail bile anlamıştı ama Türkiye’deki muhalefet anlayamamıştı. 

 

Bahçeli'ye destek veren Davutoğlu ve Karamollaoğlu dışındaki muhalefetin anlamadığı bir başka şey ise; ABD’nin BOP'ni hayata geçirmek amacıyla, Hristiyanlık ve Museviliğin tahrif edilmiş kaynaklarındaki hurafelere dayanarak Gazze'ye saldıran İsrail'in, Türkiye'ye kadar yansıyacak tüm Ortadoğu'yu yakacak bir savaşın fitilini ateşlemesiydi.

 

DEVLET BAHÇELİ SÖZLERİNİ ANLAYAMAYAN SOLAKLARI BİR KEZ DAHA UYARDI

 

İsrail'in Gazze saldırısı başladığından bu yana Filistinlilere yönelik yapılan katliamların acısını dile getirdiği her konuşmasında; yaşanan insanlık dramının sona erdirilmesinin Türkiye'nin güvenliği açısından da önemine dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün düzenlediği TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, ''Biz Filistin’e bakınca çekilen ızdırapları hatırlıyoruz. Biz Filistin’e bakınca milletin gözyaşlarını görüyoruz. Tarihimizin vuran nabzı eğer dinlemesini bilirsek Filistin’de de atmaktadır. İsrail’in şiddet ve vahşet temelli operasyonları durmazsa Gazze yutulacaktır. Vaat edilmiş toprakların hedefinde Türk vatanı da vardır. Bu kapsamda Filistin’in güvenliği Türkiye’nin güvenliğidir. Biz güvenlik haklarımızdan, din kardeşlerimizin inanç ve insan haklarından taviz veremeyiz, vermeyeceğiz. Sözlerime son vermeden önce, her ihtimalin hesaba katılarak tetikte ve teyakkuzda olmamız gerektiğini tekrar ifade ediyor, hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Unutulmasın ki, Mescid-i Aksa’yı çok özledik, zalimlere karşı da öfkeyle ayaktayız.'' dedi. 

 

OSMAN DİYADİN'DEN BAHÇELİ'NİN SÖZLERİNİ ANLAMAYANLARA TERCÜME 

 

Filistinlilere yönelik katliamlarını sürdüren İsrail'in Türk topraklarına gelemeden durdurulması gerektiği konusunda uyarılarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasını içeren videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Gazeteci yazar Osman Diyadin, Bahçeli'nin ne demek istediğini hala anlamayanlara bir nevi tercümanlık yaptığı açıklamasında, ''Açık  ve net. 'Devlet Bahçeli ne diyor ' diyenler. Devlet Bahçeli bir adım ötesini görüyor. Devlet Bahçeli asıl planı haykırıyor. Devlet Bahçeli ABD/İsrail/Batı üçlüsünün Türkiye üzerindeki emellerini haykırıyor. Duyar duyar. Duymayanlar ise yarın yine çıkıp 'Devlet Bey söylemişti ya.' diye söylenir. O nedenle dağın arkasını görelim. İş işten geçmesin. Kimse 'savaşa katılalım' demiyor. Ama büyük oyunu görelim. Türkiye Cumhuriyeti dünde hedefti, bugünde hedef, yarında hedef olacaktır. Önemli olan bizim net duruşumuz, biz birlik ve beraberlik içinde oluşumuz, bizim her türlü önlemimizi almak meselemizdir. Hadi birileri iktidara karşı hep 'Susma, sustukça sıra sana gelecek.' derdi ya. Evet. Susma! Sıra Türkiye'ye gelmesin.'' dedi. 

 

DEVLET BAHÇELİ'NİN UYARILARININ ÖNEMİ KONUSUNDA ANALİZ

 

Gazeteci yazar Osman Diyadin'in de dikkat çektiği; İsrail'in Türk topraklarına gelemeden durdurulması gerektiğini defalarca ifade eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin uyarıları, neden bu kadar önemli? Bahçeli'nin uyarılarını, bilerek ya da bilmeyerek anlamak istemeyenlerin derdi ne? Saldırıların durması için İsrail'e 24 saat mühlet veren Bahçeli'yi; Türkiye’deki muhalifler, neden ABD ve İsrail'den önce hedef aldı?    

 

Yıllardır ABD'nin organize ettiği Büyük Ortadoğu Projesi'nin tehlikesine dikkat çeken Ulusalcı bir Gazeteci ve yazar olduğu halde, sınır ötesine yaptığı operasyonlarla ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'ni çöp atan Türkiye’nin, Türk Askerinin Irak ve Suriye'de 2 yıl daha bulunmasına yönelik hazırladığı tezkereye karşı çıkıp CHP ve solcu yazar Yılmaz Özdil'in kuyruğuna takılan Banu Avar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''24 saat içinde İsrail saldırılarını durdurmazsa Türkiye'nin gerekeni yapmak için harekete geçmesi'' yönündeki talebinden rahatsız oldu. İsrail'in nihai hedefinin Türkiye’yi parçalamak olduğunu yıllarca dillendiren Ulusalcı Banu Avar'ın, ABD ve İsrail yayılmacılığına karşı duran Bahçeli'yi aniden hedef alması manidar değil mi?

 

Musul’da Diplomatlık görevini icra etmesi ve siyasete atıldıktan sonra Ulusalcı çizgide olması hasebiyle, İsrail'in nihai hedefinin Türkiye’yi parçalamak olduğunu bilen bir kişi olan Öztürk Yılmaz'ın; İsrail yerine, Bahçeli'yi hedef alması manidar değil mi?

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran bir CHP'nin Genel Başkanı olmakla övünüp işine geldiği zaman herkesten çok Milliyetçi olduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu'nun; Türkiye’yi parçalamak niyetinde olan İsrail yerine, Bahçeli'yi hedef alması manidar değil mi?

 

Daha fazla Milliyetçilik yapmak adına ihanet ettiği MHP'den ayrılıp İyi Parti'yi kuran Meral Akşener'in; İsrail yerine, Bahçeli'yi hedef alması manidar değil mi?

 

Bahçeli'ye destek veren Davuoğlu ve Karamollaoğlu dışındaki tüm muhalefetin, Solak Medyanın Bülbülü olan gazetecilerin, Ulusalcı geçinen yazarların, Diplomat eskisi Monşerlerin, nereden fonlandığı herkesin malumu olan sosyal medya trollerinin; tek merkezden düğmeye basılmış gibi aynı anda, İsrail saldırılarını durdurmak için Türkiye'nin harekete geçmesini isteyen Bahçeli'yi hedef alması manidar değil mi?

 

Tüm bunlar olurken, Gazze'ye saldırarak tüm Ortadoğu'yu yakacak bir savaşın fitilini ateşleyen İsrail'in, Türkiye'nin 22 ilini kapsayacak bir savaşı başlattığı ortamda; İsrail ile eş zamanlı hareket edercesine tutum sergileyen terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP Milletvekillerinin, TBMM'de yaptıkları sözde Kürdistan tartışmalarına hız vermesi manidar değil mi? 

 

İSRAİL İLE EŞ ZAMANLI HAREKET EDEN HEDEP SÖZDE KÜRDİSTAN TARTIŞMASINA HIZ VERDİ

 

Hristiyanlık ve Museviliğin tahrif edilmiş kaynaklarındaki hurafeler dışında, ABD'nin organize ettiği Büyük Ortadoğu Projesi'nin gözle görülür belgesi; bir asır önceki ABD Başkanı Woodrow Wilson'un açıkladığı, Wilson İlkeleridir. Ne tesadüftür ki; ''Halkların kendi kaderini kendisinin belirleyip yönetmesi ve özerk yönetimlerin kurulmasını'' öngören Wilson İlkeleri, 6'lı muhalif ittifakta bulunan siyasi parti genel başkanlarının imzaladığı içinde Türk ve Türklük olmayan 48 sayfalık metin ve HDP'nin Eylül 2021'de ilan ettiği 11 maddelik tutum belgesi örtüşüyor. Bu bağlamda; İsrail ile eş zamanlı hareket edercesine TBMM'de sözde Kürdistan tartışmalarına hız veren HEDEP'in tutumuna, HEDEP ile birlikte yol yürümeye alışan CHP ve İyi Parti'nin, İsrail saldırılarını durdurmak için Türkiye'nin harekete geçmesini isteyen Bahçeli'yi hedef almasına hiç şaşırmadık. 

 

Netice itibariyle, Türkiye'de ne kadar Türk düşmanı varsa; Terör örgütü PKK'nın 'Büyük Kürdistan', İsrail'in 'Büyük İsrail' diye hayal kurduğu Irak, Suriye, İran ve Türkiye'nin toprakları üzerinde kurulacak bir terör devletinin planı olan ABD’nin BOP'ni hayata geçirmek amacıyla harekete geçti. 

 

DÜŞMANIN OKLARI DEVLET BAHÇELİ'Yİ İŞARET EDİYOR

 

Eskiden düşmana taş, ok ve mızrak atılırdı. Daha sonra tüfek, bomba ve füze atıldı. Günümüzün modern çağında ise ülkeleri işgal etmek isteyenler, hedeflerine ulaşmak için yazılı ve görsel medyalar ile sosyal medyaları kullanıyor. Silahın yerini sosyal medyadan atılan tivitler ve medyalardaki yazılar aldı. Tam da bu noktada İmam-ı Şafi Hazretlerinin sözleri önem arzediyor. İmam-ı Şafi Hazretlerine sormuşlar. 'Fitne zamanı hakkı tutanı nasıl anlarız?' Cevabı, 'Düşmanın okunu takip ediniz, o sizi hak ehline götürür' şeklinde olmuş.  

 

İmam-ı Şafi Hazretlerinin sözünü ettiği tüm düşman okları, İsrail saldırılarını durdurmak için Türkiye'nin harekete geçmesini isteyen Bahçeli'ye yöneltiliyorsa, Bahçeli hak yoldadır. Türk Milletine düşen, düşman oklarını takip etmek ve Bahçeli'ye kulak vermektir. Bahçeli'nin ne demek istediğini hala anlamayanlara bir nevi tercümanlık yapan Gazeteci yazar Osman Diyadin'in açıklaması, işte bu bakımdan önemlidir.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Osman Diyadin, MHP, Devlet Bahçeli, Susma, Sıra gelmesin, Türkiye
Yorumlar
Haber Yazılımı