Parlamenterler Derneği'nden Bahçeli'ye Önemli Destek
Haber Detayı
27 Ekim 2023 - Cuma 18:55 Bu haber 2617 kez okundu
 
Parlamenterler Derneği'nden Bahçeli'ye Önemli Destek
Parlamenterler Derneği, Türk Milletinin sesi olmaya devam eden MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye destek açıklaması yaptı.
GÜNDEM Haberi
Parlamenterler Derneği'nden Bahçeli'ye Önemli Destek

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarının durdurulması için Türkiye'nin harekete geçmesini isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye destek veren Parlamenterler Derneği, birçok güncel konulara dair önemli mesajlar verdi.

 

PARLAMENTERLER DERNEĞİ'NDEN DİKKAT ÇEKEN MESAJLAR

 

Türkiye’nin saygın sivil toplum örgütlerinden Parlamenterler Derneği, Cumhuriyetin 100. Yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda, öne çıkan güncel konulara dair önemli başlıklara değindi. Cumhuriyet, İsrail’in masumlara yönelik devam eden zulmü, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gibi konuları cesurca değerlendiren Parlamenterler Derneği Yönetim Kurulu adına yayımlanan mesajda şu görüşler dile getirildi.

 

Parlamenterler Derneği'nin açıklamasında, ''Büyük TÜRK MİLLETİ hafta sonu büyük bir coşkuyla ve kıvançla 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’nı  kutlayacaktır. Bu bayramı anamızın ak sütü gibi hak ettik, bir ve beraber mücadele ettik, hep birlikte bayram edeceğiz. Milletimiz ve Devletimiz ebediyen bir ve payidar olsun. Parlamenterler Derneği olarak tüm vatandaşlarımızın bayramlarını tebrik ediyor, bu kutlu coşkuyu yürekten paylaşıyoruz. Türk Milleti Bayram kutlama hazırlıkları yaparken şer odakları sadece bizim değil tüm dünyanın huzuruna kastettiler. İsrail’in GAZZE saldırısı akıl ve ahlak ile izah edilebilecek bir durum değildir. Savaşın dahi bir hukuku, sınırları vardır. Ancak İsrail’in saldırıları ve tutumundan tüm dünya anladı ki ‘Alçaklığın’ hududu yokmuş.'' denildi. 

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'NİN İSRAİL'İN DURDURULMASI KONUSUNDAKİ ÇAĞRISINA DESTEK

 

İsrail'in saldırılarının durdurulması için Türkiye'nin harekete geçmesini isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye destek veren Parlamenterler Derneği'nin açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

 

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin, 24 saat içinde ateşkes sağlanamadığı takdirde İsrail’in alçak saldırılarına karşı Gazze’deki mazlum insanların yanında olduğu ve Türkiye’nin süratle devreye girerek tarihi, insani ve inanç sorumluluğunun yerine getirilmesine dair çağrısı BİZİM de çağrımız ve imzaladığımız bir beyandır. Bu çağrıya karşı insanlığını kaybetmiş bir kısım odak ve kişiler alaycı hatta hakaretamiz bir tavır takınmışlardır. Herkesin lisanı ayniyle kendisini ifade eder. Ancak Sayın BAHÇELİ’nin bu samimi beyanı ve çağrısı milletimizde ve tüm dünyada özellikle mazlum Gazze halkında büyük bir karşılık bulmuştur. Bu çağrı ahde vefadır. Vefa da imandan gelir. 

 

Sayın BAHÇELİ, ahlaki yoksunluk içeren bu isnatlara karşı grup toplantısında düşüncelerini samimiyetle bir kez daha tekrarlamıştır.  ‘Bazıları şahsıma yönelik (önden siz buyurun) diye alaycı bir üslupla karalama kampanyasına alet oldular. Hiç merak buyurmasınlar, bizim anlayış ve anılarımızda kimin arkadan geleceğine bakmadan önden gider şehit Önkuzular. Devletim istesin, milletim destek versin, şartlar da öyle gerektirsin, şayet Gazze’deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapan taşıyla insanlık mevziisine girmek için yola çıkmazsam namerdim’ demiştir. Biz de bu samimi düşüncelere ayniyle iştirak ediyoruz. Sayın BAHÇELİ’nin konuşmasında belirttiği gibi; Gazze’de ne işimiz var, İsrail-Filistin meselesi bizim meselemiz değil diyenler insanlığını kaybetmiş bir kısım zavallılardır.

 

Gazze’de bebek, çocuk, kadın, yaşlı hasta demeden Nazi Soykırımını aratır düzeyde katliam yapan İsrail’e karşı çıkmak için Sayın Genel Başkanın ifade ettiği gibi ne Filistinli, ne Arap, ne de  Müslüman olmaya gerek yoktur, sadece insan olmak, insani değerleri savunmak yeterlidir. Bu konuda son olarak Cumhurbaşkanımızın başkanlığında büyük bir sorumluluk ve vakar ile  Devletimizin yürüttüğü diplomatik ve insani yardım çalışmalarını da takdirle karşıladığımızı ve desteklediğimizi belirtmek isteriz. Tüm dünya İsrail’in eşkiyalıktan beter bu saldırılarını bir an önce durdurması için gerekli adımları atmalıdır.

 

PARLAMENTERLER DERNEĞİ'NDEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

 

29 Ekim Pazar günü büyük bir sevinçle Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağız. Cumhuriyetin kabulü TBMM’de Milletvekilleri tarafından “YAŞASIN CUMHURİYET” nidaları ile kutlanmıştır. 100 yıldır ve gelecek yüzyıllarda biz de YAŞASIN CUMHURİYETİMİZ, YAŞASIN MİLLETİMİZ, YAŞASIN DEVLETİMİZ demeye devam edeceğiz. Cumhuriyet, Millet ile Devletin bütünleşmesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bu bütünleşmeyi 100 yıl önce sağlamıştır. Biz biliyoruz ki bu vatan kolay kurtarılmadı, Cumhuriyete giden yolda çok büyük mücadele verdik ve çok ağır bedeller ödedik.

 

Gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti ikinci dönemine girdiğimiz CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ ile yoluna daha istikrarlı ve daha güçlü bir yönetim modeliyle devam etmektedir. Hatırlanacağı üzere 14-28 Mayıs 2023 Seçimlerinden önce bu hükümet sistemine çok yersiz ve mesnetsiz eleştiriler yapılmıştı. Bu eleştirileri artık duymuyoruz. Sahipleri ortadan yok oldular. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi özellikle kriz zamanlarında ne kadar süratli ve etkili bir yönetim modeli olduğunu göstermiştir.
Cumhuriyet Halkın rejimidir. Ancak bu rejimi miras pay eder gibi çoğulculuk adına kendi nam ve hesaplarına kötüye kullanmak isteyenlere karşı MİLLETİMİZ dur demiş ve onları tarihin çöplüğüne göndermiştir. Bir hükümet modelinden rejim tartışması yapmaya çalışanların hevesleri kursaklarında kalmıştır.

 

Sayın BAHÇELİ’nin belirttiği gibi ‘Aziz Atatürk ve arkadaşları ayağa kalkmasaydı, ezan sesi yerine çan sesleri duyulur; Mehmet, Ahmet, Hasan, Ayşe isimlerinin yerine, John, Hans ve Elizabeth isimleri bu coğrafya pranga vururdu. Cenab-ı Allah istiklalimizin koçbaşlarından bir değil, bin defa razı olsun. Yaşasın Türk milleti, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.’ Diyor, CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI tekrar yürekten kutluyoruz. Kıyamete kadar bir ve bütün olarak nice yüz yıllara ulaşabilmeyi Yüce Allah Ülkemize ve Aziz Milletimize nasip etsin diyoruz.

 

Bu kutlamamızı yasa çeviren NERONLAŞMIŞ İsrail Devletinin mazlum Gazze halkına yönelik insanlık dışı saldırılarını da lanetliyor, bir an önce son bulmasını istiyoruz. İsrail, başta ABD olmak üzere batılı hamilerine çok güvenmektedir. Ancak atalarımız ’İnsana dayanma ölür, ağaca dayanma çürür’ demişlerdir. Haksız ve zalimler asla emeline ulaşamayacaktır. Kudüs ve Mescidi Aksa bizim mukaddesimizdir. Mazlum insanlara sahip çıkmak bizim inancımız ve töremiz gereğidir. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin 100. Yılında Milletimize ve tüm insanlığa huzur, saadet ve barış diliyoruz.

 

Açıklama yok.

Açıklama yok.

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Parlamenterler Derneği, Devlet Bahçeli, Cumhuriyet, Destek
Yorumlar
Haber Yazılımı