Engin Alan Paşa: Bunu Yapmazsanız Türkiye'de Terör Bitmez
Haber Detayı
16 Ekim 2023 - Pazartesi 18:56 Bu haber 3215 kez okundu
 
Engin Alan Paşa: Bunu Yapmazsanız Türkiye'de Terör Bitmez
MHP eski Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, gerekenin yapılmadığı ortamda Türkiye'de terörün bitmeyeceğini söyledi.
GÜNDEM Haberi
Engin Alan Paşa: Bunu Yapmazsanız Türkiye'de Terör Bitmez

Sınırları içerisindeki terörist sayısını oldukça aza indirgeyn Türkiye'nin terörü kaynağında kurutmak üzere sınır ötesine operasyon yaptığı ortamda, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan Milletvekillerinin TBMM'de terör propagandası yapmaya devam etmesi üzerine değerlendirmelerde bulunan 24. Dönem MHP İstanbul Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, Anayasa Mahkemesi'nin PKK'nın siyasi uzantısı olan partileri kapatmadığı sürece, Türkiye'de terörün bitmeyeceğini söyledi. 

 

SÜREKLİ İSİM DEĞİŞTİREN PKK'NIN SİYASİ UZANTISI PARTİLERİN TUTUMU

 

1990'da HEP ile başlayan terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı parti isimleri, sonraki yıllarda DEP, ÖZDEP, HADEP, DTP, BDP, HDP isimleriyle yoluna devam etmişti. 2023 seçimlerine Yeşil Sol Parti ismiyle giren PKK'nın siyasi partisi, ismini bir kez daha değiştirerek, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) ismini aldı. Demokratik gerekçelerle ya da başka nedenlerden dolayı Anayasa Mahkemesi tarafından bir türlü kapatılmayan bu siyasi partilerin; yöneticileri her toplantıda, Milletvekilleri ise TBMM'de terör propagandası yapmaktan geri durmuyor.

 

ENGİN ALAN PAŞA'DAN TARİHİ SÖZLER: BU DAHA FRAGMAN

 

TBMM'nin açılışında İstiklal Marşı okunurken eşlik etmeyen terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP Milletvekillerine 2 Haziran 2023 tarihinde sosyal medyadan yaptığı açıklamada tepki gösterirken, PKK'nın siyasi uzantısı olan partilerin haince davranışlarına devam etmesinin ardında yatan gerçeği de ortaya koyan Emekli Korgeneral Engin Alan, ''HDP’liler Meclis’te İstiklal Marşımızı okumadılar. Devleti tanımayan, kendini bu Milletin unsuru olarak görmeyen, amacı bu Milleti bölmek olanlardan ne bekliyordunuz ki? Kapısına kilit vurmazsan böyle olur. Bu daha fragman. 5 yılda daha ne rezaletler göreceğiz. Bekleyin! İspanya yargısı ETA terör örgütünün siyasi uzantısı Herri Batasuna partisini kapattı. AİHM, kararı uygun buldu. Türk Yargısı bunu yapamadı. Sonuç ortada! Tekrar söylüyorum. Bu gün Yüce Meclis’te yaşananlar fragman. Kim bilir bu bölücü sözde partiden daha ne rezaletler göreceğiz.'' demişti.

 

ENGİN ALAN PAŞA'YI HAKLI ÇIKARTAN MİLLETVEKİLLERİ

 

Engin Alan Paşa'yı haklı çıkarırcasına TBMM'de terör propagandası yapmaktan geri durmayan Milletvekillerinden birisi de terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yeğeni Ömer Öcalan'dır. Bir açıklamasında, ''Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için mücadele etmekteyiz, mücadelemiz sayın Öcalan ve Kürdistan özgür olana dek devam edecektir.'' sözlerini sarfeden Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'a, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Terörle Mücadele Kanunu kapsamında resen soruşturma başlatıldı. 

 

Hızını alamayan Ömer Öcalan, TBMM'de Kürtçe basın toplantısı düzenleyince, TBMM Basın Bürosu onun hakkında tutanak tuttu. Basın mensuplarından soru sormasını isteyen Ömer Öcalan'a en güzel cevabı gazeteciler verdi: ''Ne dediğini anlamadık ki soru soralım.'' Türkçe dışında bir dille TBMM'de konuşulmama kuralını ihlal eden Ömer Öcalan, hakkında tutanak tutulmasını TBMM Genel Kuruluna taşıyarak, ''Kürtçe konuşmaya devam edeceğiz.'' dedi. 

 

ENGİN ALAN PAŞA'DAN TAŞI GEDİĞİNE KOYAN AÇIKLAMA VE UYARI

 

Tüm bu gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunan Engin Alan Paşa, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Anayasa Mahkemesi; Tıpkı İspanya’da olduğu gibi, türevleri de dahil, gelecekte şu veya bu isimle bir daha açılmamak üzere, PKK'nın siyasi kolu HDP denilen melanet yuvasını kapanmadıkça, bu ülkede PKK terörü bitmez. Ömer Öcalan gibiler de melanete devam eder. Vesselam!'' dedi. 

 

ENGİN ALAN PAŞA'NIN UYARISINA KULAK VERİLMELİ

 

Son yıllarda terörle mücadelede başarılı işler yapan Türkiye, esasen sınırları içerisindeki terörist sayısını oldukça aza indirgedi. Ancak, sınır ötesinde ABD'nin himayesinde faaliyet gösteren PKK/YPG'li teröristler Ankara'ya kadar gidip eylem yapabiliyor. Türkiye, sınır ötesine yaptığı operasyonlarla gereken cevabı veriyor. Ancak, terörün Türkiye gündeminden düşmesi için; Engin Alan Paşa'nın işaret ettiği gibi terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan partilerin bir an önce kapatılması gerekiyor.

 

Açıklama yok.


 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Engin Alan Paşa, Türkiye, bitmez, TBMM, kapatmadığı sürece, siyasi parti
Yorumlar
Haber Yazılımı