Erdoğan'dan Sözde Milliyetçilerin Algısını Çöpe Atan Hamle
Haber Detayı
14 Haziran 2023 - Çarşamba 12:00 Bu haber 3533 kez okundu
 
Erdoğan'dan Sözde Milliyetçilerin Algısını Çöpe Atan Hamle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP ve Ak Parti arasında söylem farklılığı olduğuna yönelik algı oluşturmaya çalışan Sözde Milliyetçileri tuş eden bir hamle yaptı.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Erdoğan'dan Sözde Milliyetçilerin Algısını Çöpe Atan Hamle

21. Yüzyıla yönelik; ''Türk ve Türkiye Yüzyılı'' kavramını kullanan MHP ile sadece ''Türkiye Yüzyılı'' kavramını kullanan Ak Parti arasına nifak sokmaya çalışan Sözde Milliyetçilerin oluşturmaya çalıştığı algıyı çöpe atıcı bir hamle yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrasında 21. Asra yönelik ''Türk Dünyasının Asrı'' kavramını kullanarak, ''MHP ve Ak Parti arasında söylem farklılığı var'' algısını ortadan kaldırdı

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'NİN 1992 YILINDAKİ ÖNGÖRÜSÜ

 

1992 yılında 2023 yılında Lider Ülke Türkiye ve 21. Asrın Türk Asrı olması hedefini ortaya koyan, 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminden sonra Türkiye'nin bekasına yönelik tehditleri bertaraf etmek için Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Cumhur İttifakını kuran ve özellikle 2018 seçimlerinden sonra desteklediği Ak Parti ile birlikte hedeflerinin büyük çoğunluğunu Devlet politikası haline getiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1992 yılında ortaya koyduğu hedeflerini ''21. Yüzyıl Türk ve Türkiye Yüzyılı Olacak'' söylemiyle 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakının yürüttüğü seçim kampanyasının ana hedefi haline getirmişti. 28 Mayıs seçimlerinin neticelendiği gece açıklamalarda bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli, ''Türk milleti 14 Mayıs ile 28 Mayıs’ta tarihi ve hür iradesine hiçbir mihrakın zincir vuramayacağını göstermiştir. 28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçiminde küresel kuşatma yarılmış, Türkiye kutup yıldızını andıran aydınlığını korumuştur. Bundan sonra gelecek Türk asrıdır, geleceğin gücü Türkiye’dir. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü yıl dönümü taçlanmıştır.'' demişti.

 

ERDOĞAN TÜRK VE TÜRKİYE YÜZYILININ BAŞLADIĞINI İLAN ETTİ

 

2023 seçimlerinin neticelenmesiyle tekrar Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, ilk yurt dışı ziyaretlerini geleneksel olarak KKTC ve Azerbaycan'a yaparak, Türk ve Türkiye Yüzyılının başlamasına yönelik tüm dünyanın dikkatini çeken mesajlar verdi. Batılı ülkelere müzakerelerin yeniden başlaması için KKTC'nin tanınmasını şart koşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'den Bakü'ye direkt olarak uçuş yaparak KKTC'nin tanınması açısından önemli bir mesaj verdi. Azerbaycan ziyaretinde; Şuşa Başkonsolosluğunun açılması, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin kurulması, Hazar geçişli orta koridor ve bu bağlamda Bakü Tiflis- Kars demiryolu,  Zengezur Koridoru'nun açılması, enerji, doğal gaz ve Savunma Sanayi konularında kararlılığını ortaya koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk ve Türkiye Yüzyılının resmen başladığını tüm dünyaya resmen ilan etti.

 

ERDOĞAN'DAN AZERBAYCAN'DA TÜRK DÜNYASININ ASRI VURGUSU

 

2023 seçim kampanyasında sadece ''Türkiye Yüzyılı'' kavramını kullanan Azerbaycan ziyareti sonrasında ise ''Türk Dünyasının Asrı'' kavramını kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası ilk ziyaretlerimizi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’yle birlikte Azerbaycan’a yaparak dayanışmamızı ortaya koyduk. Rabbim muhabbetimizi, gardaşlığımızı daim eylesin. İnşallah Türkiye Yüzyılı, aynı zamanda 'Türk dünyasının asrı' olacaktır. Türk Devletleri Teşkilatının kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesi için hep birlikte yoğun çaba harcıyoruz. Türkiye ve Azerbaycan olarak Doğu ile Batı arasında stratejik bir konuma sahibiz. Kardeşliğimize yaraşır şekilde ticaretten enerjiye, savunma sanayinden ulaştırmaya her alanda iş birliğimiz daha da derinleşecektir. Azerbaycan ile Ermenistan arasında barış anlaşmasının imzalanmasıyla bölgemiz çok daha müreffeh şartlara kavuşacak. İlham kardeşimle tam bir koordinasyon ve eş güdüm halinde bu diyalog sürecini yürütüyoruz. İnşallah yakın zamanda bu temasların müspet neticelerini göreceğimize de inanıyorum. Bu vesileyle bizlere 'iki devlet tek millet' şiarını miras bırakan Azerbaycan’ın Umummillî Lideri Haydar Aliyev’i doğumunun 100’üncü yılında rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Muzaffer Âli Başkumandan, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kardeşim ile el ele, gönül gönüle vererek münasebetlerimizi her alanda geliştirmeyi sürdüreceğiz.'' dedi.

 

ERDOĞAN'DAN SÖZDE MİLLİYETÇİLERİN ALGISINI ÇÖPE ATAN HAMLE

 

1992 yılında ortaya koyduğu ''2023 yılında Lider Ülke Türkiye ve 21. Asrın Türk Asrı olması'' hedefini özellikle 2018 sonrası Cumhur İttifakı ile birlikte Devlet Politikası haline getiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2023 seçim kampanyasında ''21. Yüzyıl Türk ve Türkiye Yüzyılı Olacak'' söylemini kullanırken; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti, sadece ''Türkiye Yüzyılı'' kavramını kullanıyordu. Bu durum, Cumhur İttifakı bileşeni olarak çok iyi anlaşan MHP ve Ak Parti arasında sanki bir söylem farklılığı olduğuna yönelik bir algının oluşmasına neden oluyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Azerbaycan ziyareti sonrasında 21. Asra yönelik ''Türk Dünyasının Asrı'' kavramını kullanması, ''MHP ve Ak Parti arasında söylem farklılığı var'' algısını ortadan kaldırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hamlesi, MHP ve Ak Parti arasına nifak sokmaya çalışan Sözde Milliyetçilerin oluşturmaya çalıştığı tüm algıları resmen çöpe attı.

 

Resim

Resim

Açıklama yok.

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli, MHP ve Ak Parti, Türk Yüzyılı
Yorumlar
Haber Yazılımı