MHP'li Kanlı: Uluslararası Mahkemelerde Dava Açalım
Haber Detayı
14 Ocak 2024 - Pazar 14:13 Bu haber 2462 kez okundu
 
MHP'li Kanlı: Uluslararası Mahkemelerde Dava Açalım
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Türkiye’nin Uluslararası Mahkemelerde tazminat davası açmasını istedi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Kanlı: Uluslararası Mahkemelerde Dava Açalım

Terör örgütü PKK'nın Irak'ın Kuzeyinde bulunan Metina kampı yakınlarına yeni üs kuran Türk Askerine saldırmasıyla çıkan çatışmada 9 Türk Askerinin Şehit olması üzerine açıklamalarda bulunan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, terörle mücadelenin Türkiye'ye maliyetinin 2 trilyon dolara ulaştığı bir ortamda konuya ilişkin bir öneride bulunarak, Türkiye’nin bu faturanın tazmini için teröre destek veren ülkelere, Türkiye içindeki teröre destek veren kişi ve kurumlara dava açma hakkını kullanmasını istedi.

 

BAŞKAN YUSUF KANLI'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Pençe-Kilit Harekât Bölgesindeki bir üssüne yönelik bölücü terör örgütleri pkk-ypg’nin sızma girişimi ve saldırısı sonucu şehit olan Mehmetçikler için başsağlığı dileyen MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, ''Yine bağrımız yandı, yine yüreğimize kor düştü. 9 yiğidimiz şehit oldu, 4 kahramanımız yaralandı. Bu acının tarifi yok, tesellisi yok ve sözün bittiği yerdeyiz. Yiğitlerimize selam olsun, mübarek ruhları şad olsun! Yaralılarımız şifa bulsun. Kıymetli ailelerimizin, aziz milletimizin başı sağ olsun.'' dedi.

 

TÜRKİYE'YE KARŞI YÜRÜTÜLEN SAVAŞIN ODAĞI VE MAŞALARI BELLİDİR

 

Türkiye’ye karşı yürütülen savaşın odağı ve maşalarının belli olduğunu belirten MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, ''Yarım asırdır devam eden bu terör belası, Türkiye’ye karşı yürütülen savaştan başka bir şey değildir. Türkiye’nin açık hedef olduğu bu savaşın arkasında ABD ve yandaşlarının olduğu bilinmektedir. Adı geçen terör örgütleri ise sadece paralı piyonlardır. Terör örgütünün temsilcisi olduğu bilinen sözde siyasi partiler ve ilişkili sözde STK’lar da aynı amaca hizmet etmektedir. Ermeni terör örgütü olan pkk’nın, aynı şehirde birlikte yaşadığımız, aynı apartmanda komşuluk ettiğimiz, elimizden, dilimizden emin olduğumuz Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olarak gösterilmesi Kürt kardeşlerimize hakaret ve ihanettir. Esasında asıl gaye ‘Büyük İsrail’in inşasıdır ve bu yolda Ermeniler ‘Kullan ve at malzemesi’ konumundadır.'' dedi.

 

KANLI'DAN DİKKAT ÇEKEN ÖNERİ

 

Terörün ülkeye yüklediği maliyet konusunda Türkiye'nin Uluslararası Mahkemelerde dava açmasını isteyen MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, ''50 yılda terörün ve terörle mücadelenin Türkiye’ye faturasının 2, 3 trilyon dolar civarında olduğu tahmin edilmektedir. Şehitlerimizin mübarek kanlarının; yetimlerin, dul kalan eşlerin, bağrı yanan anaların, babaların akan gözyaşlarının ise bedeli yoktur. Türkiye, ABD ve diğer terör destekçisi ülkelerden kıyamete kadar alacaklıdır. Özellikle ABD’nin teröre destek suçları sabittir. Bütün Türk Milleti’nin ödediği, ödemeye devam ettiği bu faturanın tahsili için Türkiye’nin uluslararası mahkemelerde dava açma hakkı kullanılmalıdır. İçeride ise, bedeli ödenemez olan bu faturanın, kanuni düzenleme yapılarak teröre destek veren kişi ve kurumlardan tahsilat yolu açılmalıdır.'' dedi.

 

YOLUMUZDAN ASLA DÖNMEYECEĞİZ

 

Türkiye'nin yılmadan terörle mücadeleye devam edeceğini belirten MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, ''Bütün zalimlerin hasmı olan Türk Milleti, ihanet ve husumet kuşatmasına karşı tek ses, tek vücuttur. Dünya gelse üstümüze yılmayacağız, yıkılmayacağız; yolumuzdan asla dönmeyeceğiz. Son terörist de ölünceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettikleri gibi, tertemiz şehit kanları yerde kalmayacak, sorulacak hesap mahşere bırakılmayacaktır!'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Yusuf Kanlı, Türkiye, tazminat davası, ülkelere, saldırı
Yorumlar
Haber Yazılımı