Ak Partili Çelebi Muhalefeti Cevaplarıyla Silindir Gibi Ezdi
Haber Detayı
13 Aralık 2023 - Çarşamba 19:03 Bu haber 2527 kez okundu
 
Ak Partili Çelebi Muhalefeti Cevaplarıyla Silindir Gibi Ezdi
Ak Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, kendisini Sol bir partiden Ak Parti'ye geçtiği için döneklikle suçlayan muhalefet Milletvekillerini cevaplarıyla silindir gibi ezdi.
SİYASET Haberi
Ak Partili Çelebi Muhalefeti Cevaplarıyla Silindir Gibi Ezdi

Milli Savunma Bakanlığının 2024 yılı bütçesi üzerine Ak Parti Grubu adına TBMM Genel Kurulunda konuşan Ak Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, onlarca defa kesilen muhteşem konuşmasında, kendisini Sol bir partiden Ak Parti'ye geçtiği için döneklikle suçlayan CHP ve terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP Milletvekillerini cevaplarıyla silindir gibi ezdi.

 

AK PARTİLİ MEHMET ALİ ÇELEBİ'NİN MUHALEFETİ ÇILDIRTAN KONUŞMASI ÜZERİNE TARTIŞMALAR

 

Milli Savunma Bakanlığının 2024 yılı bütçesi üzerine Ak Parti Grubu adına TBMM Genel Kurulunda konuşan Ak Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, muhteşem konuşmasıyla CHP ve HEDEP Milletvekillerini adeta çıldırttı. Mehmet Ali Çelebi'nin konuşması sırasında, Ak Parti, HEDEP ve CHP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Resmen çılgına dönen CHP ve HEDEP Milletvekilleri, konuşmasını onlarca defa kestikleri Mehmet Ali Çelebi'ye hakaretler yağdırdı. Mehmet Ali Çelebi'ye hakaret eden HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'a, Meclis tarafından iki birleşim Genel Kurul'dan çıkarılma cezası verildi.

 

CHP ve HEDEP Milletvekillerinin sataşmaları nedeniyle ikinci kez kürsüye çıkan Mehmet Ali Çelebi, kendisini Sol bir partiden Ak Parti'ye geçtiği için döneklikle suçlayan CHP ve terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP Milletvekillerini cevaplarıyla silindir gibi ezdi.

 

AK PARTİLİ MEHMET ALİ ÇELEBİ'NİN TBMM'DE YAPTIĞI İLK KONUŞMA

 

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bugün 3 kıtada 10'dan fazla ülkede görevini başarıyla yapıyor, düşmanlara geçmişte olduğu gibi güzel yetenekler kazandırıyor. Nasıl ki Yunan'a Kurtuluş Savaşı'nda yüzme yeteneği kazandırdık, yüzerek kaçtılar; hain teröristlere de millî roketlerimizle uçma yeteneği, ATAK'larımızla hızlı tünel kazma yeteneği, SİHA'larımızla saklambaç yeteneği kazandırmaya devam ediyoruz. Savunma sanayimizde yerli ve millî 250 ürünümüzü 170 ülkeye ihraç ediyoruz. "Kurşun adres sormaz ki." derdik, o eskidendi, artık roketlerimizin gideceği yerin adresini roket havadayken değiştirebiliyoruz. Uçak motoru... Artık devletimiz hangi motoru, hangi büyüklükte ve neresi için isterse yapabiliyoruz. Ürettiğimiz radarlardaki bir çip saniyede 20 DVD büyüklüğünde veri işleyebiliyor.

 

SİHA'larda dünya 1'incisiyiz. Azerbaycan fatihi TB2 yedi yüz bin saat uçuşu doldurdu, 32 ülke tarafından kullanılıyor. ALTAY tankımızda dünyada sadece 2 ülkede olan AKKOR Aktif Koruma Sistemi var. Kanada bize elektro optik kamera vermedi, şimdi biz dünyanın en iyisini yaptık, 80 kilometreden bir tankı görüntüleyip 20 kilometreden lazer işaretleme yapabiliyoruz. Bu arada, aramızda kalsın, o fabrika da iflas etti. Kim yapıyor bunları? Şirketlerdeki yaş ortalaması 32-33 olan kardeşlerimiz, hepsine selam olsun. Çocuklar, fedakârlığınızı biliyoruz; sizin alınlarınızdan, şehit analarının ellerinden öpüyoruz. Bizim öpeceğimiz el bellidir ve duruşumuz nettir. Biz Genel Merkezimizde bayrak kaldırmıyoruz, Afrin'e bayrak dikiyoruz. HDP barajı geçince sevinçten zıplamıyoruz, Yunan mavi vatanda rahat durmayınca onun üzerine zıplıyoruz.

 

"Dokunacağız." demiyoruz "Savunma sanayimizi uçuracağız." diyoruz ve yerlilik oranımızı yüzde 20'den yüzde 80'e çıkarıyoruz.  Biz bedava traktör dağıtmıyoruz, hain teröristlere bedava roket dağıtıyoruz. Ajanları, PKK ve Öcalan severleri savunmuyoruz; hainlerin dağlarda musallat oldukları o 12-13 yaşındaki Kürt kızlarımızı savunuyoruz ve "Kürtlerin devleti yoktur." demiyoruz "Kürtlerin devleti vardır, Türkiye Cumhuriyeti'dir." diyoruz.  

 

Biz en zor zamanlarda "Ekrem tatile çıksın!" demiyoruz, "Ayşe tatile çıksın!" anlayışını benimsiyoruz ve bu sayede elli yıllık FETÖ'yü devletten temizliyoruz, kırk yıllık PKK'yi ülkeden temizliyoruz, kırk altı yıldır kapalı olan Maraş'ı açıyoruz, otuz yıldır işgal altındaki Karabağ'ı kurtarıyoruz, Türk Devletleri Teşkilatı'nı kuruyoruz. Biz Demirtaş'a selam çakıp şehitlerimizin ruhunu sızlatmıyoruz! 2015'ten beri yaptığımız operasyonlarla 39 bin teröristi çukurlara gömüp şehitlerimizin intikamını alıyoruz. Bu operasyonları başarıyla yapan Sayın Hulusi Akar Bakanımızı tebrik ediyoruz ve Yaşar Güler Bakanımıza da başarılar diliyoruz.  

 

"Savunma bütçesi fazla." diyenler, size sözüm şu: Siz önce İstiklal Marşı'nı okuyacaksınız! "Özerklik" diyerek, vatan içinde vatan aramayacaksınız! Kendi evlatlarınızı Avrupa'ya, Amerika'ya; bu milletin evlatlarını dağa yollamayacaksınız!  Milletvekili yemini ederken kedi, bölücülük yemini ederken aslan kesilmeyeceksiniz! Ve bu milletin ekmeğini yiyip bu millete "soykırımcı" demeyeceksiniz! Önce bu aşamalardan geçeceksiniz. Ve Türk Silahlı Kuvvetlerine utanmadan kimyasal silah iftirası atmayacaksınız.

 

Biz buradayız, Mehmetçiğin hakkını size yedirmeyiz! Daha dün şehit olan teğmenimiz Eril Alperen Emir'in hakkını size yedirmeyiz. Kızının ve eşinin gözü önünde şehit edilen binbaşı Arslan Kulaksız'ın hakkını size yedirmeyiz! "Baba, ben şehit olursam sen Afyon'u yıkarsın, gel sana sakinleştirici hap alalım." dedikten sonra, şehit düşen Uzman Çavuşumuz Kerim Üye'nin hakkını size yedirmeyiz. İmam olan babasına "Baba namazımı sen kıldır." diyen şehidimiz Muhammet Fatih Durhan'nın hakkını size yedirmeyiz. Tabuta sığmayan bordo berelimiz, Uzman Çavuşumuz Selçuk Paker'in hakkını size yedirmeyiz. Aybüke Yalçın ve katledilen 149 öğretmenimizin hakkını size yedirmeyiz. 40 bin şehidimiz, 70 bin gazimiz; hiçbirinin hakkını size yedirmeyiz.

 

İşte, 20'li yaşlarda peşinen vasiyet açıklayan bu ruhu yenemezsiniz. Bizim selamımız o yüzden bölücülere değil onlaradır; kahraman Türk ordusuna selam olsun. Atatürk'ün izinde, Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı'na selam olsun. Gazze'ye, Bakü'ye, Kerkük'e, Bosna'ya, tüm mazlumlara selam olsun, umut da olsun. Bir gece ansızın gelebiliriz, bir gece mutlaka geleceğiz diyorum; yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum. 

 

AK PARTİLİ MEHMET ALİ ÇELEBİ!DEN SATAŞMALAR ÜZERİNE İKİNCİ KONUŞMA

 

Kendisini döneklikle suçlayan CHP Milletvekillerine cevap veren Ak Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, şunları dedi:

 

Ben Atatürk'ün askeriyim, bende milim oynama yok. Bir de sizin Atatürkçülüğünüze bakalım. Siz "Atatürk'ün partisiyiz." dediniz, mutabakat metinlerinizde Atatürk'ten vazgeçtiniz. Bizim Cumhur İttifakı'nın metinlerinde Atatürk de var Türk milleti de var. Siz "Atatürk'ün askeriyiz." dediniz, Demirtaş'ın fedaisi kesildiniz. Siz "Atatürk'ün izindeyiz." dediniz, seçimde FETÖ'ye, PKK'ya umut verdiniz. Siz "Atatürk ebedi önderimiz." dediniz, Atatürk'e "ırkçı" diyeni, Atatürk'e "Dersim katliamcısı" diyeni vekil ettiniz. Atatürk bayrak ve vatan mücadelesi yaptı, siz genel merkezinizde bayrak kaldırıp özerklik istediniz. İşte döneklik budur, döneklik budur! Ben Atatürkçüyüm ama koyu Dersim lobisinin sahte Atatürkçülerinden değilim, küreselci 10 Aralıkçıların sözde Atatürkçülerinden değilim, darbecilerin kukla Atatürkçülerinden değilim, bu milletin millî, manevi değerlerine düşman rozet Atatürkçülerden hiç değilim. 

 

Kendisini döneklikle suçlayan terör örgütü PKK'nın siyasi uzabtısı HEDEP Milletvekillerine cevap veren Mehmet Ali Çelebi, şunları dedi:

 

Ve size gelelim... Siz de döneklikle suçluyorsunuz, öyle mi? Bu milletin ekmeğini yiyip bu millete "soykırımcı" diyenler dönek oğlu dönek! İstiklal Marşı okumayanlar dönek oğlu dönek! Sırtlarını PKK'ya, PYD'ye yaslayanlar, Türk ordusuna kimyasal silah iftirası atanlar asıl dönek oğlu dönek! Savunma bütçesi kısılsın diye PKK'ya kalkan olanlar dönek oğlu dönek, asıl döneklik budur, dönekliğin kralı budur. 

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Türk Askerinin terörle mücadelede kimyasal silah kullandığını iddia eden TTB eski Başkanı ile çekilmiş fotoğrafını gösteren Mehmet Ali Çelebi, şunları dedi:

 

Ve son söz, ve son söz: "Atatürkçüyüm" diyorsunuz, son verdiğiniz fotoğraf bu. Arkada Atatürk'ün üniformalı tablosu, önde Atatürk'ün ordusuna kimyasal silah iftirası atan PKK kadrosu, işte sizin Atatürkçülüğünüz bu kadar!  

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ak Parti, Mehmet Ali Çelebi, muhalefet, Milletvekili, silindir gibi ezdi
Yorumlar
Haber Yazılımı