MHP'li Kanlı: Bereketli Adana Toprakları İlham Kaynağıdır
Haber Detayı
06 Ocak 2024 - Cumartesi 09:23 Bu haber 1769 kez okundu
 
MHP'li Kanlı: Bereketli Adana Toprakları İlham Kaynağıdır
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, sayısız isimleri bağrında yetiştiren Adana'nın ilham kaynağı olan bir şehir olduğunu söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Kanlı: Bereketli Adana Toprakları İlham Kaynağıdır

Bayrak Şairi Arif Nihat Asya’nın vefatının 49. yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana’nın Zafer Bayramı olarak kutladığı bir 5 Ocak gününde yazdığı ‘Bayrak Şiiri’ ile anılan Arif Nihat Asya’nın sonsuza dek gönüllerde yaşamaya devam edeceğini söyledi.

 

İLHAM VEREN ŞEHİR: ADANA

 

Bayrak Şairi Arif Nihat Asya’nın vefatının 49. yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, ''Siyasetten, kültür ve sanata, sanayiden spora değin sayısız isimleri bağrında yetiştiren ve ülkemize kazandıran Adana’mız sadece bereketli değil aynı zamanda ilham kaynağıdır. Milli Mücadelenin başlatılmasında Cumhuriyeti’mizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, MHP’nin kurulmasında Başbuğ Alparslan Türkeş’e ilham veren Adana, Bayrak Şairi’miz Arif Nihat Asya’ya da esin kaynağı olmuştur. Milletimizin milli ve manevi değerlerinin yeşermesinde, yücelmesinde katkılar sunan kahramanlardan biri de kuşkusuz Arif Nihat Asya’dır. Öğretmenlik mesleğini icra ederken pek çok öğrenciyi ülkemizin geleceği için yetiştiren Asya, yazdığı eserleri ile de hayatımıza dokunmaya devam etmiştir. Nitekim, 1940 yılında Adana’mızda kutlanan 5 Ocak Zafer Bayramı’nda okuduğu Bayrak Şiiri ile gönüllerde bayraklaşmış, ebedîleşmiştir.'' dedi.

 

BAYRAK ŞİİRİ TÜRK GENÇLİĞİNE İLHAM VERMEYE DEVAM EDİYOR

 

Arif Nihat Asya'nın 5 Ocak gecesinde yazdığı Bayrak Şiirinin hala Türk gençliğine ilham vermeye devam ettiğine dikkat çeken MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, ''Merhum Arif Nihat Asya, gündüz bayramın kutlandığı programda okuduğu Bayrak Şiiri’ni, aynı günün gecesinde uyumamış ve bir ilham ile yazmıştır. Bugün ise Bayrak Şiiri dillerde, gönüllerde okunmaya, yüksek manası ile Türk gençliğine, aziz milletimize esin kaynağı olmaya devam etmektedir. 1950’de ‘Seyhan Milletvekili’ seçilerek Adana’mızı temsil eden, Adana’mızın Zafer Günü’nde 5 Ocak 1975’te 71 yaşında aramızdan ayrılan Bayrak Şairi’miz Arif Nihat Asya’yı rahmetle, minnetle, dualarla anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.'' dedi.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Yusuf Kanlı, Arif Nihat Asya, Bayrak Şiiri, Adana, İlham
Yorumlar
Haber Yazılımı