İyi Partili Belediye Meclis Üyesi Partisinden İstifa Etti
Haber Detayı
13 Mart 2023 - Pazartesi 14:53 Bu haber 2945 kez okundu
 
İyi Partili Belediye Meclis Üyesi Partisinden İstifa Etti
İyi Parti Belediye Meclis Üyesi, Meral Akşener'i ve Altılı Masayı yerden yere vurarak partisinden istifa etti.
SİYASET Haberi
İyi Partili Belediye Meclis Üyesi Partisinden İstifa Etti

Tekmeleyerek devirdiği masaya geri dönerek ilkesizlik örneği sergileyen Meral Akşener'i ve Altılı Masayı yerden yere vuran İyi Parti Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi Adil İşbay, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

 

İYİ PARTİLİ ADİL İŞBAY: AKŞENER NOTER GÖREVİ GÖRMEYE RAZI OLDU

 

Tekmeleyerek devirdiği masaya geri dönerek ilkesizlik örneği sergileyen Meral Akşener'in tavrını sert bir şekilde eleştiren İyi Parti Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi Adil İşbay, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Son günlerde ülkemizin gündeminde olan 14 Mayıs 2023 genel seçimlerine dair siyasi partiler ve ittifaklar adaylarını açıklamış ve demokrasinin gereği milletimizin teveccühüne talip olunmuştur. İçinde bulunduğumuz süreç ile ilgili olarak uzun zamandır birlikte haraket ettiklerini ve ittifak içerisinde ortak akıl ile hareket ettiklerini söyleyen 6’lı masa adaylarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu kamuoyuyla paylaşmışlardır. İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'in deyimiyle İyi Parti Noter görevi görmüş, tasdik ve tasvip makamıyla yetinmiş 'ya tarih yazacağız ya tarih olacağız' deyip ertesi gün tekrar rücu ettiği masada tarih olma yolunda ilk adımı atmış ve İyi Parti'nin varoluş ilkelerinin tam zıttı yönünde karar almış dolayısıyla dikteye boyun eğmiştir.'' dedi.

 

ADİL İŞBAY'IN DİKKAT ÇEKEN İSTİFA GEREKÇESİ

 

Partisinin ve Altılı Masanın izlediği politikaları yerden yere vurarak İyi Parti'den istifa ettiğini duyuran İyi Parti Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi Adil İşbay, ''Bir başka yönüyle ülke geneli 1 milletvekili çıkaramayacak olan siyasi partilerin ülke yönetimindeki söz sahipliği ortak akıl veya katılımcı birliktelik olamaz. Bunun adı siyasi literatürde azınlığın çoğunluğa tahakkümüdür yani oligarşinin farklı bir versiyonudur. Bu oligarşik yapının Milletimize demokrasi adına kazandırabileceği bir şey yoktur ve demokrasiye inanmış bizler için varlıkları sadece sayısal değerden öteye geçmeyen bir ortaklıktır. Daha sayabileceğimiz bir çok olumsuz gerekçelere istinaden vatandaşlarımızın talebi, istişare ettiğimiz arkadaşlarımızın görüş ve önerileri doğrultusunda; an itibariyle İyi Parti'den istifa etmiş bulunmaktayım. Bundan sonraki süreçte yine Manisamız ve Şehzadelerimiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Rabbim hakkımızdakini hayırlı eylesin.'' dedi.

 

Fotoğraf açıklaması yok.

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İyi Parti Belediye Meclis Üyesi, Adil İşbay, Altılı Masayı, yerden yere vurdu, partisinden, istifa etti, Cumhurbaşkanı adayı, tepki istifası, siyaset, Manisa
Yorumlar
Haber Yazılımı