Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Tarihi Dönüm Noktasındayız
Haber Detayı
04 Ağustos 2020 - Salı 11:09 Bu haber 61152 kez okundu
 
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Tarihi Dönüm Noktasındayız
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin ekonomik büyümesi konusunda açıklamalarda bulundu.
EKONOMİ Haberi
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Tarihi Dönüm Noktasındayız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) verilerinin ekonomik büyümenin öncü göstergesi olduğunu belirterek, Şubat 2011'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştıklarını söyledi.

 

TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASINDAYIZ

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) Temmuz ayında 56,9 seviyesinde gerçekleşti. Bu tarihi bir dönüm noktası: Şubat 2011'den bu yana en yüksek seviye. Böylece yılın ikinci yarısına ilişkin pozitif beklentilerimiz güçleniyor.'' dedi.

 

ENFLASYON İLE MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ''TÜFE Haziran ayındaki yıllık 12,62'den Temmuz ayında 11,76'ya geriledi. Enflasyon konusundaki mücadelemizi, hedefe ulaşma azmimizi ve bu konuda atacağımız yapısal adımları kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.'' dedi.

 

 

YENİ NORMALDE TÜRKİYE'NİN EKONOMİK GÜCÜNÜ GÖSTERECEĞİZ

 

Türkiye'nin Ekonomik Güven Endeksi verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ''Ekonomik Güven Endeksi Haziran ayında 73,5 iken, Temmuz ayında 11,8 oranında artarak 82,2 değerine yükseldi. Yeni normalde adım adım Türkiye’nin gücünü bir kere daha birlik ve beraberlik içinde göstereceğiz.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Berat Albayrak, Türkiye, ekonomik büyüme, Veriler, göstergeler, ekonomik gü
Yorumlar
Haber Yazılımı