MHP'li Feti Yıldız'dan Fitnecilere Cumhur İttifakı Dersi
Haber Detayı
01 Aralık 2023 - Cuma 09:48 Bu haber 2332 kez okundu
 
MHP'li Feti Yıldız'dan Fitnecilere Cumhur İttifakı Dersi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Ak Parti ile MHP arasına nifak sokmaya çalışanlara Cumhur İttifakı dersi verdi.
MHP Haberi
MHP'li Feti Yıldız'dan Fitnecilere Cumhur İttifakı Dersi

Türkiye'nin Cumhur İttifakı ile elde ettiği kazanımları hazmedemeyen muhalif çevrelerin Yerel Seçimler öncesinde Ak Parti ile MHP arasına nifak sokarak Cumhur İttifakı'nı parçalama gayretlerini hızlandırması üzerine, Cumhur İttifakı'nın neden kurulduğuna yönelik hatırlatmalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Cumhur İttifakı'nın kuruluş amacını ve hedeflerini hala anlamayan ya da anlamak istemeyenlere ders niteliğinde açıklamalar yaptı.

 

CUMHUR İTTİFAKININ KURULUŞ NEDENİ VE MUHALEFETİN TAVRI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 1992 yılında ortaya koyduğu 21. Asrı Türk Asrı yapma hedefi doğrultusunda hareket eden MHP, 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi sonrasında Türkiye'nin bekasına dinamit koymaya çalışan terör örgütlerini bertaraf edebilmek ve Türkiye'nin rotasını yeniden çizmek için Ak Parti ile Cumhur İttifakı'nı kurmuştu. Ak Parti ve MHP dışındaki siyasi partilerin bir daha iktidara gelme şansını neredeyse sıfıra indiren bu karar sonrasında sarsılan muhalefet, o tarihten bu yana Cumhur İttifakı'nı parçalama gayretinde oldu. Türkiye'yi dizayn etme gücü ellerinden giden küresel güçler ise muhalefetin bu gayretine destek verdi.

 

Küresel güçlerin desteğiyle Cumhur İttifakı'nı yıkmaya çalışan muhalefetin tavrı, Küresel güçler ile aynı çizgide buluşmalarından dolayı yanlıştı ama siyasi ikballeri açısından iktidara karşı duruş sergilemeleri belki anlaşılabilir bir durumdu. Küresel güçlerin Türkiye'yi dizayn etme hedefinin uşaklığını yapma rolüne bürünmüş siyasetçilerin, Cumhur İttifakı'nı dağıtmak adına Ak Parti ve MHP'ye ihanet etmeleri de, onların üstlendiği misyon açısından belki anlaşılabilir bir durumdu. Açılım sürecini terkedip Erbakan'ın Milli Görüş çizgisine ve Başbuğ Türkeş ile Lider Bahçeli'nin Türk Dünyasına bakış çizgisine yaklaşan Ak Parti'nin yeni stratejisinden memnun olmayan Siyasi Kürtçülerin, Ak Parti'den kopması bile anlaşılabilir bir durumdu.

 

MUHALEFETİN HER FİTNESİNE ALET OLAN SİYASETÇİLERİN CUMHUR İTTİFAKINA ZARARI

 

Tüm bu anlaşılabilirlik durumları dışında anlaşılmayan tek durum ise; Milli Görüşçü olduğu halde Ak Parti'nin yerli ve milli duruşunu, Türk Milliyetçisi olduğunu iddia ettikleri halde MHP'nin 21. Asrı Türk Asrı yapma hedefini Devlet Stratejisi haline getirme politikasını anlamamakta ısrar edip hala Ak Parti ve MHP'de siyaset yapanların, muhalefetin her fitnesinde kafayı uzatıp Cumhur İttifakına bilerek ya da bilmeyerek zarar vermesidir. Evet, her geçen gün sayıları azalsa da, her iki siyasi parti de de Ak Parti ve MHP birlikteliğini hala içlerine sindiremeyenlerin olduğu mualesef bir gerçektir.

 

Cumhur İttifakı'nın sadece seçimlerde işbirliği yapan bir siyasi birliktelik olmadığını 21. Yüzyılı Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda belki bir asır sürecek bir İttifak olduğunu hala kavrayamayan Ak Parti ve MHP içindeki bazı siyasetçiler; ne yazık ki her seçim öncesinde şahsi ikballerinin kaygısına düşüp bilmeden davalarına ve partilerine zarar veriyor. 

 

CUMHUR İTTİFAKINA BİLMEDEN ZARAR VEREN AK PARTİ VE MHP İÇİNDEKİ SİYASETÇİLER

 

Ne mi yapıyorlar? 2019 Yerel Seçimlerinde; 2014 Yerel Seçim sonuçları baz alınarak hangi bölgede hangi siyasi partinin Belediye Başkan adayı çıkaracağı tespit edilmişti. Hatta Belediye Meclis Üyesi sayıları bile, 2014 Yerel Seçim sonuçlarına göre belirlenmişti. Peşinen söyleyelim, belki küçük değişiklikler dışında 2024 seçimlerinde de aynı kural işleyecek. Bu değişikliklere de karar verecek olsan Cumhur İttifakı Liderleridir. Bütün bunlar bilinmesine rağmen, kendilerine alan açmak isteyen bazı siyasetçiler, adaylık konusunda değişim olacağı yaygarası yapıyor. Mesela, MHP'li mevcut Belediye Başkanının olduğu il veya ilçeden Ak Parti'li bir siyasetçi çıkıp Belediye Başkanlığına talip oluyor. Ak Parti'li mevcut Belediye Başkanının olduğu il veya ilçeden ise MHP'li bir siyasetçi çıkıp Belediye Başkanlığına talip oluyor. Kendilerine alan açmak isteyen bu siyasetçiler İttifak ortağı olduğu partinin mevcut Belediye Başkanını yıpratmak için elinden gelen her türlü söylemi dillendirmekten kaçınmıyor. Bu siyasetçiler, adaylığı elinden alınacak olan mevcut Belediye Başkanının desteğini almadan seçimleri kazanamayacak olmasını ise aklına getirmiyor.

 

Başka ne yapıyorlar? Mesela, 2014'te seçilen MHP'li Belediye Başkanının 2019'da seçimlerini kaybetmesi hatırlatılıp, adaylığın 2024'te Ak Parti'ye geçmesini talep ediyorlar. Peki, MHP de Ak Parti'nin seçim kaybettiği bölgelerdeki adaylığı isterse ne olacak? Aynı şekilde, iki siyasi partide bulunan adaylıkların iki ilçe arasında takas edilmesi yönünde talepler var. Bu durumun her iki ilçede de küskünlüklere yol açacağı ve adaylığın el değiştirildiği iki ilçede de seçimlerin kaybedilmesine neden olacağı bilinmiyor mu? Bu tartışmanın sonu yok. Bu tartışmalar ancak muhalefetin Ak Parti ile MHP arasına nifak sokma gayretine hizmet eder.

 

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'NİN NET TAVRI VE TÜRK MİLLETİNİN FERASETİ

 

Sevindirici olan durum ise; Cumhur İttifakını oluşturan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, bazen sosyal medyaya da yansıyan bu tartışmalara kulak asmaması ve Cumhur İttifakına zarar verecek hamle yapanlara hiç prim vermemesidir. Erdoğan ve Bahçeli'nin son buluşması, Cumhur İttifakına fitne sokmaya çalışan muhalefeti de, her iki partide adaylık takası yapılacağının yaygarısını yapan İttifak içi fitnecileri de susturdu. Adana, Mersin ve Manisa Belediye Başkan Adaylığının, MHP'de kalacağının sinyalleri basına yansıdı. Bu durum, il ve ilçelerdeki adaylıklar konusunda önceki seçimlerin baz alınacağını aşikar etti. Nihayetinde; Cumhur İttifakı tabanının, iki liderin alacağı kararlara saygı göstermekten başka seçeneği yoktur. 2023 seçimlerinde Türkiye'nin bekasını tehlikeye atmamak için ferasetini gösteren Türk Milletinin, bu tartışmalardan dolayı Cumhur İttifakına zarar verenleri hiç affetmeyeceğinin bilinmesi gerekir.

 

Tartışmalara konu olan meselelerin adını dillendirmeden Cumhur İttifakına bilmeyerek zarar verenlere ve Cumhur İttifakına bilerek zarar vermeye çalışan muhalefete Cumhur İttifakı'nın neden kurulduğunu hatırlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhur İttifakı'nın kuruluş amacını ve hedeflerini hala anlamayan ya da anlamak istemeyenlere ders niteliğinde açıklamalar yaptı.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ FİTNECİLERE CUMHUR İTTİFAKININ NEDEN KURULDUĞUNU HATIRLATTI

 

Her seçim öncesinde olduğu gibi Yerel Seçimler öncesinde de Cumhur İttifakı'nı kuran Ak Parti ile MHP arasına nifak sokma çalışmalarının hızlandırıldığı bir ortamda, Cumhur İttifakı'nın neden kurulduğuna yönelik hatırlatmalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Cumhur İttifakı, 15 Temmuz 2016’da FETÖ'nün teşebbüs ettiği hain darbe ve işgal hareketi sonrasında, Türkiye’nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli bir duruşun doğal bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde kurulan Cumhur İttifakıyla da milli bekayı esas alan ahlaki ve siyasi uzlaşmayla somutlaşmıştır. Cumhur İttifakı, haklının tarafı olmaya, temel hak ve hürriyetlerin eksiksiz yaşanmasına, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir.'' dedi.

 

TÜRKİYE'NİN ROTASINI YENİDEN ÇİZEN CUMHUR İTTİFAKININ GELECEĞİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 1992 yılında ortaya koyduğu 21. Asrı Türk Asrı yapma hedefi doğrultusunda hareket eden MHP'nin, Ak Parti ile birlikte oluşturduğu Cumhur İttifakı ile Türkiye'nin rotasını yeniden çizmeyi başarmasının önemine dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Cumhur İttifakı, sadece bir seçim ittifak olmayıp, Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefini yakalama azmi ile milli üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milletini ilelebet yaşatma iradesidır. Cumhuriyetimizin yeni yılında güçlü, etkili ve küresel dengelerin belirleyicisi olan bir Türkiye hedefinin rotası çizilmektedir. Gücünü, azmini ve kararlılığını aziz milletimizden almaktadır.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız, Yerel Seçimler, Cumhur İttifakı, dersi verdi, siyaset
Yorumlar
Haber Yazılımı