Osman Diyadin: Akşener İP'in Siyasi Varlığını Ruhen Feshetti
Haber Detayı
07 Eylül 2023 - Perşembe 08:38 Bu haber 3852 kez okundu
 
Osman Diyadin: Akşener İP'in Siyasi Varlığını Ruhen Feshetti
Gazeteci yazar Osman Diyadin, Meral Akşener'in siyasi kimliğiyle İyi Parti'nin siyasi varlığını ruhen feshettiğini söyledi.
SİYASET Haberi
Osman Diyadin: Akşener İP'in Siyasi Varlığını Ruhen Feshetti

Siyasi hayatı zikzaklarla dolu olan Meral Akşener'in Yerel Seçime tek başına girme kararını inandırıcı bulmayan Gazeteci yazar Osman Diyadin, bukalemun siyaseti izleyen Meral Akşener'in, İyi Parti'nin siyasi varlığını ruhen feshettiğini söyledi. 

 

SİYASİ HAYATI ZİKZAKLARLA DOLU OLAN AKŞENER'İN YEREL SEÇİME YÖNELİK AÇIKLAMASI

 

DYP, ANAP, Ak Parti gibi siyasi partilerde gezdikten sonra MHP'ye katılan, 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinden 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimine kadar olan süreçte, Pensilvanya'da bulunan Fetullah Gülen'in ve CHP'lilerin desteğini alıp türevleriyle birlikte TARLA KONGRESİ'ni toplayarak MHP'ye ihanet eden, Türk Milliyetçilerinin oyunu Sol Cenaha yamama görevini icra etmek için İyi Parti'yi kuran, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin deseklediği Altılı Masada yer alan, tekmeleyerek devirdiği Altılı Masaya geri dönüp tekrar ayrılan, aslında hala Altılı Masaya geri dönmek için sürekli blöf yaptığı bilinen Meral Akşener, İyi Parti'nin 26 Ağustos tarihinde yaptığı toplantıda tüm partilerin Yerel Seçime tek başına girmesi yönünde bir çağrı yapmıştı.

 

26 Ağustos tarihinde yaptığı çağrının detayları hakkında Gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını cevaplayan Meral Akşener, ''Yerel Seçimde, 81 ilde aday çıkaracağız. Ama küçücük ilçelerde öyle şeyler olur ki teşkilatlar kendi aralarında işbirliği yapıyorlar. Onlar yapılabilir. İstanbul ve Ankara dahil her yerde ayrı gireceğiz ve CHP'nin bu şehirlere kaybetmesini göze alıyoruz. Genel İdare Kurulu’nu haftaya çağıracağım ben. GİK’ten geçtiği an nihai karardır.'' dedi. 

 

OSMAN DİYADİN'DEN AKŞENER'İN TUTUMUNA YÖNELİK İLK AÇIKLAMA

 

Siyasi hayatı zikzaklarla dolu olan Meral Akşener'in Yerel Seçime tek başına girme kararını inandırıcı bulmayan Gazeteci yazar Osman Diyadin, Meral Akşener'in tutumuna yönelik sosyal medyadan yaptığı ilk açıklamada, ''Dön baba dönelim misali. Meral Akşener yine 90 derece döndü. Bakın ne dedi. 'Biz CHP'nin adaylarını seçtirmeye mecbur değiliz. İstanbul ve Ankara dahil  her yerde ayrı gireceğiz. Bunu GİK'e getireceğim.' Çok enteresan açıklamalar. Türk Siyasetinin Gelmiş Geçmiş en görkemli 'bukalemunu'nu izlemeye devam ediyoruz! 'Allah bir' dediğine inanın gerisine aldanmayın!'' dedi. 

 

Eleştirilerine devam eden Gazeteci yazar Osman Diyadin, Meral Akşener'in tutumuna yönelik sosyal medyadan 2. bir açıklama daha yaparak, şunları söyledi:

 

OSMAN DİYADİN'DEN AKŞENER'İN TUTUMUNA YÖNELİK 2. DEĞERLENDİRME

 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "bukalemun" siyasi kimliği ile  bugün fiziksel olarak varlığını sürdürürken, "ruhen" siyasi varlığını feshetmiştir! Çıkın sokağa görürsünüz! Sen üst akıl ile MHP'yi ele geçirmeye çalış. Olmadı parti kur. Büyük bir oyun ile "Türk Milliyetçilerini iktidara getireceğiz" diyerek MHP'yi bölmeye çalış. Sonra; Partide 'Bozkurt' işaretini yasakla. Türk Milliyetçiliğine uzak dur. Demirtaş sever ol. Cezaevinden çıkarmaya çalış. Kılıçdaroğlu'nun yol arkadaşı ol.

 

Öyle ki. "Kendisine herhalde ölünceye kadar şükran duyacağım. Ben sülaleme ‘Sayın Kılıçdaroğlu’nu çocuklarıyla beraber’ vasiyet ettim. Başlarına bir şey gelirse bendedir, bizdedir" de. Örtülü HDP işbirliği ittifakında yer al. Sonra çık Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı  zehir zemberek açıklama ile masadan kalk. Ardından. 24 saat geçmeden üst akıl tarafından  önüne konan formül ile seni masaya otursunlar! Eyvallah de. Çık seçim çalışmalarında "Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu" diyerek makamında ağırla. Sonra. Seçimi kaybet. Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vur. "Hayatta en büyük pişmanlığım CHP'den milletvekili transferi" de. 

 

Şimdi çık. "Artık CHP ile işbirliği yok. Kendi adaylarımızı her yerde çıkaracağız. Kuruluş ayarlarımıza geri döneceğiz" de. Hangi kuruluş ayarları? Türk Milliyetçiliği yeniden mi aklınıza geldi? Yoksa Bozkurt işaretini serbest mi bırakacaksınız?

 

Diyeceğim şu ki. Meral hanımın  artık hiç bir inandırıcılığı kalmadığı gibi İyi Partiye katacağı hiç bir şeyde kalmamıştır. Türk siyaset tarihi böylesine zik- zak çizen, ne yazık ki siyasi omurgası olmayan, dün dediğini bugün yalanlayan bir Genel Başkan gerçeğini yaşamadı. Her gün ama her gün yaptığı Tayyip Erdoğan düşmanlığının, Devlet Bahçeliye karşı ihanetinin nedeni ne? sorusunun cevabı acaba kendisine  İyi Partiyi kurdurtanlar mı sorusu cevap arıyor. 

 

Bugün ne kadar zorlarsa zorlasınlar içinde çok değerli siyasetçilerin de bulunduğu İyi Parti, Meral Akşener ile ruhen  iflas etmiştir. Hep birlikte göreceğiz; Önümüzdeki yerel seçimlerde 14-28 Mayıs seçimlerinde aldığı oy oranlarını bile çok arayacak konumdadır.

 

Özetle. Bir tarihçi de olan Meral hanım yıllarca yanında siyaset yaptığı, elini öptüğü çok şey borçlu olduğu sonunda ihanet ettiği Bilge Lider Devlet Bahçeli'den devlet adamlığı duruşu olarak hiç ama hiç ders almamış. Proje parti olmanın bedeli işte bu.

 

Açıklama yok.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Osman Diyadin, siyasi kimlik, ihanet ettiği, yerel seçim, siyasi varlık
Yorumlar
Haber Yazılımı