Türkiye'de İnsanlar Baba Ocağı Olan Köylerine Dönecek
Haber Detayı
20 Temmuz 2020 - Pazartesi 18:39 Bu haber 73253 kez okundu
 
Türkiye'de İnsanlar Baba Ocağı Olan Köylerine Dönecek
Stratejist ve ekonomist Kaan Sarıaydın, tarih vererek Türkiye'de insanların baba ocağı olan köylerine döneceği iddialarında bulundu.
EKONOMİ Haberi
Türkiye'de İnsanlar Baba Ocağı Olan Köylerine Dönecek

Coronavirüs salgını sonrası yeni bir dünya düzeninin oluşacağı ve Türkiye'nin gıda savaşlarının yaşanacağı yeni sistemde avantajlı hale geleceği tartışmaları sürerken, sosyal medyadan açıklamalar yapan Stratejist ve Ekonomist Kaan Sarıaydın, coronavirüs salgınının etkileriyle oluşacak yeni dünya düzeni gereği, Türkiye'deki insanların baba ocağı olan köylerine döneceğini tarih vererek iddia etti.

 

MERKEZİYETÇİ EKONOMİK İŞLEYİŞLERİN BOZULACAĞI BİR DÖNEM BAŞLIYOR

 

Stratejist ve ekonomist Kaan Sarıaydın, "Batı dünyasında aslında güçlü bir iktisat hiç olmadı. Üretimleri, gelir gider dengeleri, toplumların uzun süre yaşattıkları ferah bir ekonomi bunlar sadece vesayetler ve sömürgeler sayesinde oldu ama bunu yaşatırken toplumları ezber kültürle yetiştirdiler. Batı toplumları kendilerine göre güya medeniyet ve insan değeri çerçevesinde olmuş olsaydı, sömürgecisi oldukları toplumların yaşadıkları zulümlere karşı çıkarlardı. Bugün batı toplumları ayaklanmaya, söylenmeye başlıyor. Dünyaya insan hakları savunuculuğu yapanlar, gerçekten şimdi neyin savaşını yapıyorlar, neyin korkularını yaşıyorlar biliyor musunuz? İşte bu toplumlar rahatlarının ve ekonomilerinin bozulacağını biliyorlar. Merkeziyetçi ekonomik işleyişlerde çöp olacaktır.'' dedi. 

 

BU YILIN SONUNDA İNSANLAR BABA OCAĞI OLAN KÖYLERİNE DÖNMEYE BAŞLAYACAK

 

Stratejist ve ekonomist Kaan Sarıaydın, ''Dolayısıyla metropoller iş çokluğu nedeniyle elde ettiği al benisini kaybedecektir. Yeni dünyanın enerji ihtiyacı, yeni dünyanın ürün ihtiyacı, yeni dünyanın iş gücü çokluğu Anadolu'nun her şehrini cazibe merkezine döndürecektir. Tarih veriyorum. Tersine göç başlayacaktır. Sanayileşme, üretme ve imkan çokluğu, Anadolu'ya geri göçü başlatacaktır. Metropoller cazibesini kaybedecektir. Bu yılın sonuna doğru müthiş bir şekilde hatrı sayılır boyutlarda, insanlar baba topraklarına memleketlerine dönecektir.'' dedi.
  

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Stratejist ve ekonomist Kaan Sarıaydın, Kaan Sarıaydın, Türkiyede köye dönüş, köye dönüş başlayacak, baba ocağı, covid 19, coronavirüs, yeni dünya düzeni
Yorumlar
Haber Yazılımı