İP Ankara Milletvekili Adnan Beker Partisinden İstifa Etti
Haber Detayı
16 Kasım 2023 - Perşembe 15:21 Bu haber 1711 kez okundu
 
İP Ankara Milletvekili Adnan Beker Partisinden İstifa Etti
İyi Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, partisinden istifa ettiğini açıkladı.
SİYASET Haberi
İP Ankara Milletvekili Adnan Beker Partisinden İstifa Etti

Eylül ayında yaptığı açıklamada, Altılı Masanın iktidara gelmesi halinde ülkeyi yönetemeyeceğini itiraf eden İyi Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, bugün yaptığı açıklamada; İyi Parti çatısı altında Türk Milletine hizmet etme imkanının kalmadığını belirterek, partisinden istifa ettiğini duyurdu

 

İYİ PARTİ'DEKİ YAPRAK DÖKÜMÜ SON HIZLA DEVAM EDİYOR

 

Ağustos ayında yaptığı açıklamada, HDP ve CHP ile aynı kulvarda siyaset yapmanın İyi Parti'ye zarar verdiğini hatırlatarak, İyi Parti'nin Yerel Seçimlerde Ak Parti ve MHP ile ittifak yapmasını isteyen İyi Parti  Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoglu, 15 önce görüş ayrılıkları yaşadığı partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. Yerel Seçimlerde Cumhur İttifakı ile birlikte hareket etme önerisinin ilerisine geçen Nebi Hatipoglu, geçen hafta Ak Parti'ye geçmişti.

 

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ve CHP ile aynı kulvarda siyaset yapmanın bedelini, 2023 Seçimlerinde İttifak yaptığı siyasi partilerle birlikte hezimete uğrayarak kısmen ödeyen İyi Parti, üst düzey yöneticilerini ve Milletvekillerini birer birer kaybederek bedel ödemeye devam ediyor. Bugün de İyi Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Eylül ayında yaptığı açıklamada, Altılı Masanın iktidara gelmesi halinde ülkeyi yönetemeyeceğini itiraf eden İyi Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker'in, bugün yaptığı açıklamada; İyi Parti çatısı altında Türk Milletine hizmet etme imkanının kalmadığını söylemesi manidar bulundu.  

 

Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoglu'nun istifasından sonra moral bozukluğu yaşayan İyi Parti, Ankara Milletvekili Adnan Beker'in istifa haberiyle bir şok daha yaşadı. İyi Parti açısından bir başka kötü durum ise; üst düzey yöneticilerin ve Milletvekillerinin her istifasından sonra, İl ve İlçe Teşkilatlarından da istifaların yaşanmasıydı.

 

İYİ PARTİ ANKARA MİLLETVEKİLİ ADNAN BEKER'İN İSTİFA AÇIKLAMASI

 

İyi Parti çatısı altında Türk Milletine hizmet etme imkanı kalmadığını belirterek, partisinden istifa eden İyi Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, ''Hayatım boyunca doğruluğu ve dürüstlüğü ilke edindim. Attığım her adımda, çıktığım her yolda daima “önce ülkemin, önce milletimin menfaati” dedim. En büyük hayallerim hep ülkem için oldu. Bu da elbette çok çalışmakla mümkündü. Bu vesileyle, Ülkemizin her yerinden, her kesiminden bir araya gelen yol arkadaşlarımızla birlikte İYİ Parti'yi kurduk. 2019 Yerel Seçimlerinde sizlerin teveccühü ile Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve İyi Parti Grup Başkanvekilliği görevine seçildim. 2023 Genel Seçimlerinde, Ankara 2. Bölge 1. sıradan milletvekili adayı oldum ve seçildim. Ancak, İyi Parti çatısı altında artık Ankaralı hemşehrilerim ve Yüce Türk Milleti’ne daha fazla katkı sağlayamayacağımı düşündüğümden, bugün itibariyle İyi Parti’den istifa ediyorum. Büyük Türk Milleti’ne ve Ankara'mıza her zamanki azim ve inanmışlıkla hizmet etmeye devam edeceğim.'' dedi. 

 

ADNAN BEKER EYLÜL AYINDA YAPTIĞI İTİRAF GİBİ AÇIKLAMASINDA NE DEMİŞTİ?

 

TV 100'de yayınlanan Gürkan Hacır'ın sunduğu Taksim Meydanı programında, Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasında yapılan gizli protokolü ve HDP ile işbirliği yapılmasını hatırlatan İyi Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, Altılı Masanın iktidara gelmesi halinde ülkeyi yönetip yönetemeyeceği konusunda yaptığı açıklamada, ''Seçim, Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’de HDP’lilerle görüşmesiyle kaybedildi. Seçim boyunca hiçbir şey anlatamadık. Seçim boyunca her girdiğimiz yerde HDP/PKK hatırlatıldı. HDP, Kemal Kılıçdaroğlu’na oy istiyor, bir yandan biz istiyoruz. Sahada, HDP’nin desteklediği Kemal Bey’i biz de destekliyormuşuz algısı çıktı. Ümit Özdağ'a ve herkese her yetki dağıtılmış ama biz bilmiyoruz İyi Parti olarak. En sonunda görüştüklerini söylediler. Bizim bilmediğimiz ne protokoller vardır biz bilmiyoruz belki bunlar da yarın çıkacak. HDP ile protokol var mı bilmem. Muhalefet vatandaşın sıkıntılarını dinleyeceğine ülkeyi ikiye bölmüşüz. Bunlar ortaya çıktıktan sonra diyelim ki 6'lı masa seçimi kazandı. Ya biz daha bakanları oluşturamazmışız. Biz daha atamalar yapamazmışız, Allah memleketi korumuş. Ümit Özdağ'a İçişleri Bakanlığı verildiği zaman, Kültür Bakanlığı verildiği zaman, MİT Müsteşarlığı verildiği zaman biz o masada oturacak mıydık? Zaten Babacan açıklıyor, Davutoğlu açıklıyor. Adamlar resmen diyor ki; 'iyi ki kazanmamışız' diyor. Bunlara niye cevap vermiyorsunuz? Gelecek Parisi'nin Genel Başkan Yardımcısı da söyledi, Ali Babacan kendisi söyledi.'' demişti.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adnan Beker, Ankara Milletvekili, istifa etti, TBMM, Meclis
Yorumlar
Haber Yazılımı