MHP'li Yusuf Kanlı'dan Deprem Fitnecilerine Sert Uyarı
Haber Detayı
10 Şubat 2023 - Cuma 15:03 Bu haber 2501 kez okundu
 
MHP'li Yusuf Kanlı'dan Deprem Fitnecilerine Sert Uyarı
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, deprem felaketine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Yusuf Kanlı'dan Deprem Fitnecilerine Sert Uyarı

Asrın felaketiyle sarsılan on ilden biri olan Adana'da Devletin tüm kurumları seferberlik halinde çalışmalara devam ederken yardım konusunda Teşkilatları harekete geçiren MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, yaşanan deprem felaketinden dolayı vatandaşlara yardım etmek yerine fitne çıkarma yarışına girmeyi tercih edenlere çalışmalara gölge düşürmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

 

DÜNYANIN EN ŞİDDETLİ DEPREMİ

 

Asrın felaketiyle sarsılan on ilden biri olan Adana'da Devletin tüm kurumları seferberlik halinde çalışmalara devam ederken yardım konusunda Teşkilatları harekete geçiren MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen, Japon bilim adamı Toda'nın "Karada olmuş Dünyanın en şiddetli depremi" şeklinde tanımladığı,"Türkiye tarihinin en büyük depremi" olarak kayıtlara geçen, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar dilerken, zor günlerin devlet-millet dayanışması ile geride bırakılacağını söyledi.

 

MHP HEYETİ DEPREM BÖLGESİNDE

 

Afetin hemen ardından Adana'da yıkılan bölgeleri gezip teşkilatların yapacakları çalışmaları organize eden Kanlı ayrıca, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, Adana Milletvekilleri Muharrem Varlı ve Ayşe Sibel Ersoy'dan oluşan bir heyetle birlikte, depremden en fazla etkilenen illerdeki çalışmalara katıldı. İl Başkanı Yusuf Kanlı'nın koordinasyonunda MHP il ve ilçe teşkilatları, il ve ilçe Ülkü Ocakları, bağlı kurumlar devletin ilgili kuruluşlarının gözetiminde halen yardım çalışmalarına devam ediyor. 

 

DEVLET VE MHP TEŞKİLATLARI SEFERBER OLDU

 

Devletin ilk andan itibaren tüm kurumlarıyla seferber olup gerekli çalışmaları başlattığını anımsatan Yusuf Kanlı "Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin talimatları ile de MHP, Ülkü Ocakları, beledeyelerimiz, diğer bağlı kuruluşlarımız harekete geçti. Kurumlarımızın imkân ve yetenekleri doğrultusunda arama-kurtarma, sıcak çorba, su, yemek, gıda ve giysi dağıtımı, araç ve teknik ekipman tedariki dahil ihtiyaç duyulan her alanda seferber olundu. Ayrıca Sayın Genel Başkanımızın 1 milyon lira ile başlattığı yardım kampanyasına milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız en az bir maaş ve daha fazlasıyla katıldılar." bilgisini verdi. 

 

BAŞKAN YUSUF KANLI: YARDIM ETMİYORSANIZ BARİ GÖLGE ETMEYİN  

 

Deprem felaketi üzerinden fitne çıkarma yarışına girenlere tepki gösteren MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, "Yaklaşık Almanya gibi bir alana denk gelen on ilimizde etkili olan asrın felaketini yaşadık. Bu kadar büyük bir hasarın onarımında hepimizin yapacağı bir şeyler vardır ve olmalıdır. Sayın Genel Başkanımızın ifade ettikleri gibi, ihtiyaç olan kansa kan vereceğiz, emekse emek vereceğiz, mücadeleyse mücadele edeceğiz, üzerimize göçen binaları mutlaka kaldıracağız. Zaman yaraları sarma, dayanışma zamanı. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla teyakkuz halinde çalışmalara devam ederken bunu inkar etmek ancak düşmandan beklenen bir davranış olur. Böylesi bir günde yıkıcı, bölücü siyaset yerine yapıcı, birleştirici olunmalı, fitne ve kaosa yol açan sözlerden mutlaka kaçınılmalıdır. Siyasi rant hesabıyla Devleti yok saymak, kurumların çalışmadığı iftirasını yaymak, hatta yardımların engellendiğini söylemek, halkı isyana teşvik etmek, cehalet değilse açık ihanettir. Yardım etmiyorsanız bari gölge etmeyin, yardım ediyorsanız fitne çıkarmayın!" dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Adana İl Başkanı, Yusuf Kanlı, deprem felaketi, yönelik, önemli açıklama, deprem fitnecileri, sert uyarı, deprem yardımı, deprem, Adana, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı