Bahçeli: Türkiye Yeniden Koalisyonlarla Yönetilemez
Haber Detayı
31 Mart 2023 - Cuma 20:32 Bu haber 1796 kez okundu
 
Bahçeli: Türkiye Yeniden Koalisyonlarla Yönetilemez
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin koalisyonlarla yönetilemeyeceğini belirterek, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin devam etmesi gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
Bahçeli: Türkiye Yeniden Koalisyonlarla Yönetilemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile birlikte, depremden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Gaziantep-Kilis Afet Konutları Temel Atma Törenine katılarak depremzedelere hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, felaketlerin yaşandığı ve etrafının ateşle sarıldığı bir Türkiye'nin koalisyonlarla yönetilemeyeceğini belirterek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devam etmesi gerektiğini söyledi.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ: NORMALLEŞME SÜRECİ BİZLERİ MUTLU EDİYOR

 

Asrın felaketinin izlerini silinmeye gayret ettiklerini belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Mübarek Ramazan ayının bu gününde sizlerle beraber olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. 6 Şubat'tan bu yana ülkemiz 11 ilimizde asrın felaketi olarak nitelendirilen acılı günler yaşamaktadır. Çok sayıda millet evladımız hakkın rahmetine kavuşmuştur, çok sayıda yaralılarımız bulunmaktadır. Rahmetli olanlara Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Aradan geçen süre içerisinde, 53 günü bulan süre içerisinde, Türkiye'de bu asrın felaketinin nasıl normalleşme sürecine girdiğini görmekten de büyük bir mutluluk duyuyoruz. Artık Türkiye ayağa kalkıyor, artık Türkiye asrın felaketinin bütün acılarını unutturuyor, artık Türkiye insanlarımıza beslenme, barınma ve emniyet açısından Türk devletinin güvencesini veriyor. Bunu yaparken Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin lideri olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu, çalışma arkadaşlarıyla beraber güçlü yapısı, bu sorunların çözülmesi noktasında önemli gelişmelere de vesile oluyor.'' dedi.

 

TÜRKİYE BİR DÖNÜM NOKTASINA GELMİŞTİR

 

Türkiye'nin bir dönüm noktasına geldiğine dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Ama artık bir dönüm noktasına da geldiğimizin şuurunda olmalıyız, aziz Gaziantepliler. Bu felaketi aşarken hep beraber çekilen sıkıntıları en yakından siz biliyorsunuz. Allah'a şükür devletimiz güçlü, yönetimimiz kararlı, milletimiz ise her yönüyle destek veriyor ama bu sürenin tamamlanması için, hizmetin normalleşmenin, bir arada ayağa kalkmanın, tekrar mutlu umutlu günleri yaşamanın yarıda bırakılmaması lazımdır. Şu an için bir temel atma töreninde sizlerle beraberiz. Ama aynı süreç içerisinde 14 Mayıs'ta da Türkiye'de bir milli iradenin tecellisi için seçimler yapılacaktır. Bu seçimlerin önemini iyi anlamak lazım. Hizmeti karalayarak bir yerlere varmak isteyenlere fırsat verdirmemek lazımdır. Hizmeti yarıda bırakamayız, tekrar Cumhurbaşkanı adayımız netleşmiş ve Yüksek Seçim Kurulu kararıyla da artık ifade edilmiştir. Bunun üzerinde tartışma yoktur. Cumhurbaşkanlığı seçiminde hizmetin devamı için Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a tekrar yolun açık olsun diyoruz. Ona destek verecek olan milletvekilliği genel seçimlerini de birlikte düşünmek lazım.'' dedi.

 

TÜRKİYE YENİDEN KOALİSYONLARLA YÖNETİLEMEZ

 

Türkiye'nin yeniden çok kısa süreli koalisyonlar dönemine dönmemesi gerektiğini belirterek vatandaşlara uyarılarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''76 yıldan bu yana çok partili bir rejimin içerisindeyiz. Koalisyonlarla yönetildi, 25 günlük koalisyonlar görüldü, 1 yıllık koalisyonlar görüldü. Çok sayıda koalisyonlar kuruldu, kısa süre içerisinde dağıldı. Türkiye'nin bu acılı günlerinde, Türkiye'nin ateşle sarıldığı bir dönemde koalisyonlarla ülke yönetilemez. Onun için başlatılmış olan büyük reformu devam ettirmek lazımdır. Bu reform Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir. Bu sistem yaşamalıdır. Bu sistem hizmetine devam etmelidir. Bu sistem Türkiye'yi en kısa süre içerisinde, biraz evvel söylediğim gibi ayağa kaldırmalıdır. Onun için beslenme tamam, her gün milletimizle berabersiniz, yeniden barınma barınakları çadırlardan konteynerlere, bugün de Allah nasip ederse kalıcı evlere doğru gidiyor. Hayat da ticaret canlanıyor, insanlar daha mutlu günlerin özlemi içerisinde birbirleriyle danışıyor. Onun için bu dönemi iyi değerlendirmek ve Türkiye'yi bugün için 14 Mayıs'ta tekrar güçlü bir Türkiye'yi, güçlü bir yönetimi önemli bir gelişme olarak görerek, destek vermek birlikte olmak, diri olmak ve milleti beraberce kucaklamak lazımdır. İnşallah, bu hayırlı adımlarla da güçlü bir Gaziantep, Nurdağı ve İslahiye ve insanlarının da daha mutlu ve kardeşçe yaşadığı bir Türkiye özlemiyle hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, Türkiye, koalisyonlar, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı