Bakan Kurum'dan Muhalifleri Şoka Girdiren Açıklama
Haber Detayı
25 Şubat 2023 - Cumartesi 11:55 Bu haber 3475 kez okundu
 
Bakan Kurum'dan Muhalifleri Şoka Girdiren Açıklama
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem konutlarının yapımına başlandığını açıklayarak muhalifleri sıkıntıya soktu
GÜNDEM Haberi
Bakan Kurum'dan Muhalifleri Şoka Girdiren Açıklama

11 ili kapsayan deprem bölgesine yapılacak yeni konutların yapımına yönelik zemin etüt çalışmalarının tamamladığını duyuran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ eliyle Nurdağı ve İslahiye’de ilk etapta yapılacak 855 konut için ilk kazmanın vurulduğunu açıkladı.

 

DEVLET İLE MİLLETİN KENETLENMESİ MUHALEFETİ ZORA SOKMUŞTU

 

Dünyanın en şiddetli depremlerinden birisi olarak tanımlanan 11 ili etkileyen Kahramanmaraş depremi ve sonrasında meydana gelen Hatay depremi ile büyük acılar yaşayan Türk Milleti, Devleti ile beraber deprem felaketinin yaralarını sarmak için tek yürek olup kenetlenmişti. Deprem felaketi sonrasında; devletin zaafiyete düştüğü algısını oluşturmak için kırk takla atanlar, kriz ve kaos ortamı oluşması için ellerinden gelen her türlü çabayı sarfedenler, insanların acılarını paylaşmak yerine onları provoke etmeye, yalan yanlış beyanlarla halkı kışkırtmaya ve halk arasında kin ve nefret düşmanlığının oluşmasını sağlamaya çalışanlar, Türk Milletinin Devleti ile kenetlenmesi karşısında şaşkına dönmüştü.

 

DEPREM KONUTLARININ YAPIMI İÇİN İLK KAZMA VURULMASI MUHALEFETİ ŞOKA SOKTU

 

Türk Milletinin deprem nedeniyle büyük acılar yaşadığı günlerde bile felaket üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışan muhalifler, bir yandan iktidarın seçimleri erteleyeceğine yönelik yaygara koparırken bir yandan da halkın can derdinde olduğunu unutup iktidarın deprem felaketinden bir şamar yiyeceğini dillendiriyordu. Seçimlerin zamanında yapılacağını açıklayan iktidarın kısa sürede deprem konutlarını yapamayacağını düşünen muhalifler, iktidarın yeni açıklamaları karşısında adeta şoka girdi. Deprem bölgesinde yeni konutların zemin artı 3-4 katı geçmeyeceğini, yöresel kültürel ihtiyaçlara göre, ovalardan dağlara doğru sağlam zeminlerde yapılacağını ve konutların 7 ay gibi bir sürede tamamlanacağını belirten Bakan Kurum'un, Nurdağı ve İslahiye’de ilk etapta 855 konut için ilk kazmayı vurduklarını açıklaması üzerine, depremin ilk anından itibaren Devlet nerede? Devlet yok! algısı oluşturmaya çalışan muhalifler ne yapacağını şaşırdı.

 

BAKAN KURUM'DAN MUHALİF CENAHI ŞOKA GİRDİREN AÇIKLAMA 

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda TOKİ eliyle deprem konutlarının yapılmasına yönelik, ''İllerimizi ziyaret ettik. Kanaat önderlerimizin fikrini aldık. Yöneticilerimizle görüştük. Bilim insanlarımıza danıştık. Saha çalışmalarımız sürüyor, master planımız hazır! En sağlam zemin; sosyolojik, demografik, kültürel açıdan en doğru alana konutlarımızı inşa edeceğiz.'' diyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı son açıklamasında, ''Niye mi acele ediyoruz? Vatandaşımızı bir an evvel sıcak yuvalarına kavuşturmak istiyoruz. Ay sonuna kadar 14 bin konutun sözleşmesini imzalayıp inşa sürecini başlatıyoruz. Deprem bölgemizi ihya ve inşa sürecinde 73 bin 972 köy evi yapacağız. Güvenli, sağlıklı, yöreye uygun evlerimizi ahırı, bahçesi, özgün mimarisi ile inşa edeceğiz! TOKİ’mizle her şehre özel konutlar inşa edeceğiz! Tüm çabamız, vatandaşlarımızı bir an önce evlerine kavuşturmak için. Sözleşmelerini imzaladığımız, zemin etüt çalışmaları tamamlanmış alanlarda hemen işe koyuluyoruz! TOKİ eliyle Nurdağı ve İslahiye’de ilk etapta yapacağımız 855 konutumuz için ilk kazmayı vurduk.'' dedi.

 

Resim

Açıklama yok.

Resim

Resim

11 İLİMİZDE YAPILACAK KÖY EVLERİ

Resim

Resim


 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Çevre, Şehircilik, İklim Değişikliği Bakanı, Murat Kurum, deprem konutlar
Yorumlar
Haber Yazılımı