MHP'li Başkan Çay'dan Olası Adana Depremi Uyarısı
Haber Detayı
23 Şubat 2023 - Perşembe 11:02 Bu haber 3489 kez okundu
 
MHP'li Başkan Çay'dan Olası Adana Depremi Uyarısı
Deprem fırtınasından etkilenen Adana'da büyük deprem olacağı tedirginliği Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay'ı harekete geçirdi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Başkan Çay'dan Olası Adana Depremi Uyarısı

Deprem fırtınası yaşanan Türkiye'de, uzmanların Kahramanmaraş ve Hatay'dan sonra Adana merkezli bir depremin olacağına yönelik tahminlerini açıklaması üzerine harekete geçen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, olası bir Adana depremi için alınacak önlemler ve yapılması gereken çalışmalar için acil eylem planı toplantısı düzenleyerek, herkesin hazırlıklı olması gerektiğine yönelik uyarılarda bulundu.

 

DEPREM FIRTINASININ ADANA'YI VURACAĞI TEDİRGİNLİĞİ

 

Dünyanın en şiddetli depremlerinden birisi olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden birisi olan Adana, felaketi yaşayan diğer illere göre depremden en az hasar gören iller arasındaydı. Depremin ilk günlerinden beri tedirgin olan Adanalılar, tedbiren yayla evlerine gitti ya da toplanma alanlarında geceleyerek evlerine giremedi. Depremin bir hafta sonrasında evlerine girmeye başlayan Adanalılar, Hatay depremi ile tekrar sokaklarda gecelemeye başladı. Hatay depremi sonrasında kırılan fay hatlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan deprem uzmanlarının, Hatay-KKTC fay hattı ile Hatay- Karataş fay hattının risk taşıdığını ve deprem beklenilmesi gerektiğini açıklaması, Adanalıları tedirgin etti. 

 

DEPREMZEDELERİN SIĞINAĞI HALİNE GELEN POZANTI'DA DEPREM TEDİRGİNLİĞİ

 

Her an deprem olacak korkusuyla yaşayan Adanalıların psikolojisi iyice bozulurken yazın sıcak aylarında gittikleri yayla evlerine kışın bu soğuk günlerinde iyice yerleşmeye başladı. Yaz aylarında nüfusu ikiye katlanan ilçelerden birisi olan Pozantı, deprem beklentisiyle tedirgin olan Adanalıların ve diğer illerden gelen depremzedelerin akınına uğradı. İlçesine gelen depremzedelere daha anlayışlı davranılması ve yardımcı olunması konusunda vatandaşlara çağrı yapan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Deprem Araştırma Dairesinin yapmış olduğu araştırma sonucu Pozantı ilçesinin üçüncü derece riskli bölgesinde yer alması üzerine, olası bir Adana depremi için alınacak önlemler ve yapılması gereken çalışmalar konusunda, birim müdürleri ve teknik personelleri ile Afet Acil Durum Toplantısı gerçekleştirdi.

 

BAŞKAN ÇAY'DAN DEPREME YÖNELİK ACİL EYLEM PLANI TOPLANTISI

 

Düzenlediği Acil Eylem Planı toplantısında, olası Adana depremine yönelik herkesin hazırlıklı olması gerektiğine dikkat çeken Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ''Birim müdürlerimiz öncülüğünde herkes kendi alanıyla ilgili tedbirleri alsın. Bugünden itibaren garajımızdaki tüm araçlarımızın ve iş makinelerimizin bakımları yapılacak ve eksiklikleri giderilecek. Örneğin cenaze çadırlarımız ne durumda bunlar kontrol edilsin. AFAD çadırlarına benzer ergonomik ve çok basit bir şekilde kurulabilen çadır örneğini atölye ekibimize gönderdim. Çok kısa zaman içerisinde en az 10 adet o çadır iskeletlerinden yapmanızı istiyorum. Bunun yanında demirci ekibimiz acilen 10 adet fıçılardan soba yapsın.'' dedi.

 

BAŞKAN ÇAY: HER AN HER ŞEY OLACAKMIŞ GİBİ HAZIR OLMALIYIZ

 

Acil durumlarda müdahale ve ilk yardım için AFAD'ın Belediye personellerine eğitim vermesi konusunda girişimlerde bulunacağını belirten Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, personelin her an tetikte olması gerektiğini vurguladığı toplantıda, ''Her an her şey olacakmış gibi hazır olmalıyız. Herhangi bir olumsuzluk ya da deprem anında oluşturduğumuz Whatsapp grubundan haberleşerek Atatürk Kültür Merkezi önünde en geç 30 dakika içerisinde bir araya geleceğiz. Bir gece ansızın alarm vererek acil durum toplanması yapmamız için tatbikat yapabilirim. O sebeple her personel dikkatli olsun. Yürüyerek, koşarak ya da araçlarla kim nasıl geliyorsa gelsin ama 30 dakika içerisinde toplanma alanında olsun.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim


 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pozantı Belediye Başkanı, Mustafa Çay, Adana depremi, deprem, Adana, acil toplantı, deprem uyarısı, Hatay, kırılan, fay hatları, uyarılar, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı