MHP'li Kılavuz: Çanakkale Asım'ın Neslinin Ölümsüz Eseridir
Haber Detayı
18 Mart 2020 - Çarşamba 18:17 Bu haber 2656 kez okundu
 
MHP'li Kılavuz: Çanakkale Asım'ın Neslinin Ölümsüz Eseridir
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Çanakkale'nin, namusunu çiğnetmeyen Asım'ın neslinin ölümsüz eseri olduğunu söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Kılavuz: Çanakkale Asım'ın Neslinin Ölümsüz Eseridir

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin Bedr'in aslanları gibi çarpışan şanlı ecdadın mucizesi ve bir hilal uğruna şehadete yürüyenlerin tarihe sığmayan ayak izi olduğunu söyledi.

 

ÇANAKKALE BİR HİLAL UĞRUNA ŞEHADETE YÜRÜYENLERİN TARİHE SIĞMAYAN AYAK İZİDİR

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, ''Çanakkale, imanın ve inancın zaferi, namusunu çiğnetmeyen Asım'ın neslinin ölümsüz eseridir. Çanakkale, Bedr'in aslanları gibi çarpışan şanlı ecdadın mucizesi, bir hilal uğruna şehadete yürüyenlerin tarihe sığmayan ayak izidir. Çanakkale, aşılmaz sur, yıkılmaz iman, sarsılmaz cesarettir; vatandır, bayraktır, destandır; onurdur, gururdur, fedakârlıktır; şehittir, kahramanlıktır; Türk'ün eğilmez başı, ayağa kalkışı, yedi düveli dize getirdiğidir.'' dedi.

 

ÇANAKKALE 57. ALAYIN ADANMIŞLIĞI VE İMAN KALESİDİR

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, ''Çanakkale, 57'nci Alayın adanmışlığı, asaleti, inanmışlığı, vazgeçişi, karşılıksız vatan aşkı, millet sevdası ve iman kalesidir; Seyit Onbaşı'nın, Mehmet Çavuş'un, Nezahat Onbaşı'nın iman dolu yüreği; "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum." diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ta kendisidir. Çanakkale geçilmezdir. Şehitlerimizi rahmet, minnet ve iftiharla yâd ediyorum. Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP Mersin, Asımın Nesli, Çanakkale S
Yorumlar
Haber Yazılımı