MHP'den Coronavirüs Tedavisinde Sahra Hastanesi Önerisi
Haber Detayı
18 Mart 2020 - Çarşamba 16:17 Bu haber 2095 kez okundu
 
MHP'den Coronavirüs Tedavisinde Sahra Hastanesi Önerisi
MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, coronavirüs teşhis ve tadavisinin hastane bahçelerine kurulacak tam donanımlı sahra çadırlarında yapılması gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'den Coronavirüs Tedavisinde Sahra Hastanesi Önerisi

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Coronavirüs salgınının küresel bir sorun olmasına rağmen tedbirlerin kişisel olduğunu, Türk kültürü anlayışıyla temizlik yapılmasının salgının yayılmasını önleyeceğini ve coronavirüs teşhis ve tadavisinin hastane bahçelerine kurulacak tam donanımlı sahra çadırlarında yapılması gerektiğini söyledi.

 

CORONAVİRÜS KÜRESEL BİR SORUN AMA TEDBİRLERİ KİŞİSELDİR

 

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, ''Bütün ülke artık bir gerçeğin farkında. Coronavirüs, küresel ölçekte büyük bir sorun ve kişisel sağlık ve toplum sağlığı açısından ciddi bir tehdittir ama tedbirleri basit ve kişiseldir. Bu konuyla ilgili olarak Covid-19 diye isimlendirilen yeni tür coronavirüsün Çin'de çıktığı günden bugüne tüm tedbirleri ve alınması gereken önlemlerin pek çoğunu alan, zamanında bir Bilim Kurulu kuran ve bilimin ışığında mücadele veren Sağlık Bakanımız başta olmak üzere; Bilim Kurulu heyetimizi, konuya hassasiyetle dikkat eden tüm sağlık çalışanları ile konuyla ilgili eş güdümle hareket eden diğer bakanlıklarda görev yapan tüm personelimizi kutluyor, tebrik ediyoruz.'' dedi.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN CORONAVİRÜS TEDBİRLERİNİ DESTEKLİYORUZ

 

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, ''25 Şubat 2020 günü Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey'in takdirini toplayan ve konuşmasında ifade ettiği "Corona virüs tehdidine karşı canla başla mücadele eden, teyakkuzda bulunan, bu çerçevede seferberlik ilan etmiş gibi duruş gösteren Sağlık Bakanımızı ve ekibini kutluyorum." sözü veciz bir ifade olmuştur. Bu çerçevede, Bilim Kurulunun ve Sağlık Bakanlığının konuyla ilgili alacağı her kararın yanında MHP olarak durmaya devam edeceğiz. Bu sorun küreseldir, mücadele millîdir, tedbirlerimiz ise kişiseldir.'' dedi.

 

ZORUNLU İHTİYAÇLAR DIŞINDA EVDEN ÇIKILMAMALIDIR

 

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, ''Pandemi basit bir kavram değildir. Bu sebeple, halkımızı gece gündüz demeden resmî ağızdan sürekli bilgilendirme çalışmalarının devam etmesi, ülke genelinde oluşabilecek panik ortamının da ortadan kaldırılması bakımından yerindedir. Halkımızın sosyal medyadan resmî açıklamaları takip etmesini, bunların dışında yanıltıcı paylaşım ve paniğe yol açacak haberleri dikkate almamasını tekrar hatırlatıyoruz. Okulların geçici bir süre tatil edilmesini "tatil" ve "gezme" olarak anlayan bütün vatandaşlarımıza buradan tekraren söylüyoruz: Bu, bir tatil değildir, tedbirdir; herkesin azami ölçüde izolasyon kurallarına dikkat etmeleri, kişisel sorumluluklarla hareket etmeleri, mümkün mertebe evlerinde dinlenmeleri, zorunlu ihtiyaçlar dışında dışarıya çıkmamaları gerekmektedir.'' dedi.

 

CORONAVİRÜS İÇİN HASTANE BAHÇELERİNE SAHRA HASTANESİ KURULMALI

 

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, ''Televizyon kanallarından sosyal medyaya kadar pek çok çeşitli alanda resmî kaynaklara ve doğru bilgilendirme yayınlarına ulaşmak mümkün olmaktadır. Zira konu, yetkililerce şeffaf bir şekilde paylaşılmaktadır ancak birtakım kötü niyetli kişiler tarafından yanlış bilgilendirmeler ve panik havası oluşturma gayretleri de görülmektedir. Vatandaşlarımızın bu konulara dikkat etmeleri gerekmektedir. Hangi hâllerde hastane başvurusu yapması gerektiğinden etkilenen yaş gruplarına kadar önemli bilgiler görsel medyada bolca yer tutmaktadır. Ülkemizde birtakım etkinliklerin kısıtlanması yoluna gidilmesi gayet isabetli olmuştur yine tekraren söylüyoruz: Hastalık belirtileri veya tanısıyla ilgili teşhis ve tedavi sürecini hastanelerde değil hastane bahçelerine kuracağımız çadırlarda, hastane donanımındaki sahra hastanelerinde yapmanın ve tedavi edebilmenin hastalığın seyri açısından daha faydalı olacağını söyleyebiliriz. Zira, böyle bir uygulama normal hastalarla enfekte olma ihtimali olan hastaları birbirinden ayırmış olur.'' dedi.

 

TÜRK TİPİ TEMİZLİK CORONAVİRÜSÜN YAYILMASINI ÖNLER

 

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, ''Enfeksiyon kaynağını yok etmek için; erken tanı, raporlama, izolasyon, destekleyici tedaviler ve gereksiz panikten kaçınmak için salgın bilgilerini zamanında yayınlamak gibi pek çok tedbir alınmıştır ve alınmaya da devam etmektedir. Virüslerle baş edebilmenin en başında Türk tipi el yıkamak, elleri temiz tutmaya gayret etmek, periyodik aralıklarla yıkamak, dezenfektan solüsyonlar kullanmak, hastalarla temastan kaçınmak, elleri sabunla yıkamadan yüzümüze, gözümüze, ağzımıza götürmemek gibi temel tedbirleri alarak birçok şeyin de önlemi alınabilir. Çünkü en önemli tedbirler, basit olan tedbirlerdir. Coronavirüs bulaşma ihtimali olan kişilerin, vücut bağışıklık sistemi düşük olanların, hamilelerin, yeni doğum yapanların, yaşlıların ve kronik hastalığı bulunanların toplu alanlardan, insanların toplu bulunduğu yerlerden, kalabalıklardan kaçınmaları mümkünse evlerinde istirahat etmeleri gerekmektedir. Dünya kurulduğundan beri sayısız felaketleri atlatan insanoğlu ve her türlü beladan başta Allah'ın yardımı, azim ve kararlılıkla kurtulan yüce Türk milleti birlik ve beraberlik içerisinde bu mücadeleyi de kazanacak ve bu salgını def edecektir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sahra Hastanesi,hastane bahçesine çadır,MHP haberleri,coronavirüs tedavisi,MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı