MHP'li Vahapoğlu'ndan Milliyetçi ve Ulusalcılara Çağrı
Haber Detayı
15 Haziran 2022 - Çarşamba 10:20 Bu haber 2875 kez okundu
 
MHP'li Vahapoğlu'ndan Milliyetçi ve Ulusalcılara Çağrı
MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, İyi Parti'nin Türk Milliyetçilerine ve sol cenahtaki Ulusalcılara uyanmaları yönünde çağrı yaptı.
MHP Haberi
MHP'li Vahapoğlu'ndan Milliyetçi ve Ulusalcılara Çağrı

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz'ün Türkiye'nin dış politikalarına yönelik sarfettiği sözleri hatırlatan MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, CHP'nin Ulusalcılarına ve İyi Parti'nin Türk Milliyetçilerine ''Ünal Çeviköz, daha ne desin? Ben daha ne diyeyim?'' sözleriyle seslenerek, artık uyanma zamanının geldiğini söyledi.

 

CHP'Lİ ÜNAL ÇEVİKÖZ'ÜN AMERİKA'DAN İSTEĞİ

 

Emekli Büyükelçi olarak, CHP'nin dış politikalarının belirlenmesinde en etkili bir isim olan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanlığı görevini ifa eden İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken söylediği ''Joe Biden'dan beklentimiz, Türkiye için demokrasi vurgusu ve temel hak ve özgürlüklere vurgu yapması.'' sözleri çok konuşulmuştu. Ünal Çeviköz'ün bu sözleri ile ABD Başkanı Biden'in ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iktidardan indirmek için Türkiye'deki muhaliflere destek vereceğiz'' sözlerini bir arada anlamlandıran Cumhur İttifakı'ndaki siyasetçiler, CHP'nin Amerika'dan iktidar dilendiği yönünde eleştirilerde bulunmuştu.

 

MHP'Lİ HİDAYET VAHAPOĞLU'NUN CHP VE İP SEÇMENLERİNE UYARISI

 

CHP'nin dış politikasını dillendiren Ünal Çeviköz'ün, Türkiye'nin izlediği dış politikaların karşısında durduğu her açıklaması, esasen Türkiye'ye düşmanlık eden ülkelerin sözleriyle benzerdi. CHP'li Ünal Çeviköz'ün Türkiye'nin dış politikasına karşı söylediği sözlerden bazılarını, MHP'nin Türkiye genelinde başlattığı Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları kapsamında, Bursa'nın Yıldırım İlçesinde düzenlenen programda hatırlatan MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, Türk Milletinin uyanması için daha başka delile ihtiyaç olmadığına vurgu yaptı.

 

TBMM'de Milli Savunma Komisyonu ile Güvenlik ve İstihbarat Komisyonları Üyeliği görevlerini de ifa eden MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, yaptığı konuşmalarda, ''Dede Korkut diyor ki; ‘Oğuz’un başına ne geldiyse uyumaktan geldi.’ Dikkatli olalım, Bütün bunlar neye hizmet ediyor, düşünelim. CHP’nin iktidar şansı yok, ancak İP gibiler oraya sağın oyunu taşırsa, CHP’yi iktidar edersiniz.'' diyerek, zaman zaman Ülkücü olduklarını iddia eden İyi Parti'deki Türk milliyetçilerine uyarılarda bulunuyor. Esasen MHP'li Vahapoğlu'nun bir uyarısı da, Atatürkçülüğü kimselere bırakmak istemeyen ancak bugünkü CHP'nin Atatürk'ün çizgisinden çıktığını bir türlü görmek istemeyen CHP'deki Ulusalcı seçmenlereydi. 

 

MHP'Lİ HİDAYET VAHAPOĞLU: ÜNAL ÇEVİKÖZ DAHA NE DESİN? BEN DAHA NE DİYEYİM?

 

CHP'nin dış politikalarının belirlenmesinde en etkili bir isim olan Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz'ün Türkiye'nin dış politikasına yönelik sarfettiği sözlerinden bazılarını hatırlatan MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, Bursa'nın Yıldırım İlçesinde yaptığı konuşmada, ''CHP'nin dış politikasını dillendiren Ünal Çeviköz, Türkiye'nin dış politikasına yönelik yaptığı eleştirilerde ne diyor: 'Türkiye mualesef Karabağ için Azerbaycan'a silah yardımı yapıyor', 'Türkiye, Libya'da çizgiyi aştı', 'Türkiye, S-400'lerden vazgeçmek zorundadır.', 'Türkiye'nin Suriye'de asker bulundurması meşru değildir.', 'Türkiye'nin KKTC'de Maraş'ı desteklemesini desteklemiyoruz', 'İsveç ve Finlandiya'nın NATO Üyeliğinin veto edilmemesi lazım'. Bu sözleri diyen kim? Emekli Büyükelçi olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun dış politikasını oluşturan Başdanışmanı, bir dönem CHP'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapan, CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz'dür. Bu dediklerinden; Azerbaycan ile ilgili olan bölümünü Ermenistan söylüyor, Kıbrıs ile ilgili olanını Yunanistan söylüyor, Suriye ile ilgili olanı Esad'in bebeği söylüyor. Ünal Çeviköz, daha ne desin? Ben daha ne diyeyim?'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

BİR BAŞKA CHP'Lİ EMEKLİ BÜYÜKELÇİ YALIM ERALP'DAN BENZERİ SÖZLER

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Bursa Milletvekili, Hidayet Vahapoğlu, Ulusalcılar, Türk Milliyetçileri, uyanmanız için, daha ne diyeyim, çağrı yaptı, MHP Bursa, MHP Yıldırım., MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı