MHP'li Başkan Çay: Az Gelirle Çok Hizmet Yapıyoruz
Haber Detayı
06 Temmuz 2020 - Pazartesi 11:13 Bu haber 3882 kez okundu
 
MHP'li Başkan Çay: Az Gelirle Çok Hizmet Yapıyoruz
Çukurova Bölgesinin 40 dereceyi aşan sıcaklarından kaçan vatandaşlar soluğu Akçatekir ve Bürücek yaylalarında aldı.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Başkan Çay: Az Gelirle Çok Hizmet Yapıyoruz

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını nedeniyle bu yıl erken başlayan yayla mevsimi, Adana ve çevresinde sıcakların 40 dereceyi aşmasıyla vatandaşların Akçatekir ve Bürücek yaylalarına akın etmesine neden oldu.

 

CORONAVİRÜS VAKASI GÖRÜLMEYEN İLÇE ERKEN KALABALIKLAŞMIŞTI

 

Türkiye'de ilk vaka görüldüğünden bu yana, coronavirüs salgınına karşı etkin mücadele yöntemlerini en iyi şekilde uygulayan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, başarılı çalışmalarıyla Pozantı İlçesi'ni coronavirüs vakası görülmeyen nadir ilçelerden birisi haline getirdi. Coronavirüs vakasının hiç görülmeyişi, kendisini kalabalık ortamlardan uzak tutup izole etmek isteyen vatandaşları Pozantı İlçesi'ne çektiğinden, Akçatekir ve Bürücek yaylalarında bu yıl yayla mevsimi erken başladı.

 

SICAK VE NEMDEN KAÇAN ÇUKUROVALILAR SOLUĞU POZANTI YAYLALARINDA ALDI

 

Coronavirüs salgınından kaçan vatandaşların yaylalara akın etmesiyle erken kalabalıklaşmaya başlayan Akçatekir ve Bürücek Yaylaları, Adana ve çevresinde sıcakların 40 dereceyi aşması ve yoğun nem olması nedeniyle şehirden kaçan vatandaşların gelmesiyle, doluluk oranı açısından zirveye çıktı. Kalabalıklaşan haliyle bile Pozantı, Çukurovalıların en rahat nefes alabileceği yaylaları olan ilçe olma özelliğini koruyor.

 

AYNI GELİRLE NÜFUSU SEKİZ KAT ARTAN BİR İLÇEYE HİZMET EDİYORUZ

 

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yaz aylarındaki yoğunlukla ilgili yaptığı açıklamada, ''Her mevsiminde ayrı güzelliği olan Pozantı İlçemiz, Çukurova'nın en önemli turizm merkezlerinden birisidir. Coronavirüs salgını nedeniyle vaka görülmeyen ilçe olma özelliğinden dolayı, yaylalarımız bu yıl erken kalabalıklaşmaya başladı. 19 bin 974 kişinin yaşadığı İlçemizin nüfusu, yayla mevsiminde 150 bine kadar ulaşmaktadır. Yaz mevsiminde bu kadar kalabalıklaşan bir ilçenin Belediyecilik açısından sıkıntıları da çoğalıyor. Aynı gelirle, yaz döneminde nüfusu sekiz kat artan bir ilçeye hizmet etmeye çalışıyoruz. İşlerimiz yoğunlaştığı için zorlansak da vatandaşlara en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz.'' dedi.
 
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, coronavirüs vakası olmayan ilçe, Akçatekir Yaylası, Bürücek Yaylası, Az gelirle çok hizmet, Pozantı Belediyesi, Adana
Yorumlar
Haber Yazılımı