Türkiye S-400 Hava Savunma Sistemini Aktive Etti
Haber Detayı
20 Temmuz 2020 - Pazartesi 13:38 Bu haber 15834 kez okundu
 
Türkiye S-400 Hava Savunma Sistemini Aktive Etti
Türkiye'nin S-400 Hava Savunma Sistemlerinin aktif hale getirildiği konusunda açıklamalar yapıldı.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Türkiye S-400 Hava Savunma Sistemini Aktive Etti

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 Hava Savunma Sistemi'nin aktive edilip edilmediği konusunu dünya tartışırken, Türkiye'nin Irak, Suriye ve Libya'da operasyonlar yaptığı bir ortamda, Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırdığı ve Yunanistan ile sürekli olarak gerginlik yaşandığı bir ortamda, Türkiye'nin S-400 Hava Savunma Sistemlerini aktif hale getirildiği iddia edildi. 

 

TÜM DÜNYA TARTIŞIRKEN S-400 SİSTEMİNİN AKTİVE EDİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

 

Türkiye'nin S-400 Hava Savunma Sistemlerini aktif hale getirdiği konusunda Milli Savunma Bakanlığı'ndan resmi hiçbir açıklama yapılmazken, Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, Türkiye'nin S-400 Hava Savunma Sistemlerini aktif hale getirdiğini iddia etti.

 

BU KONUYU FAZLA TARTIŞMAYIN S-400 SİSTEMLERİ ZATEN AKTİF

 

Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, Ulusal Kanal’da katıldığı Sinem Fıstıkoğlu’nun sunduğu Haftasonu programında yaptığı açıklamada, ''Bir yıl önce S400’lerin ilk bataryası Türkiye’ye geldi. Böyle stratejik bir sistemin alınması siyasi bir karar gerektiriyordu. Biz S-400’ler 'aktif edilsin mi edilmesin mi?' diye tartışığımız sürede Türkiye vakit kaybediyor. Bu tartışmalar Türkiye’nin caydırıcılığını etkiliyor. S-400’ler zaten aktif. Siz bu sistemleri aktif edip etmediğinizi tartıştığınız sürece harekât görevleri yapmasını engelliyorsunuz. Sistemler aktif, bunu nereden biliyoruz? Çünkü eğitimi yapılıyor. Sistem kapalıyken eğitim yapamazsınız. Radarını döndürmeden personeli eğitemezsiniz.'' dedi.

 

 

 

 
 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türkiye, S 400 Hava Savunma sistemleri, S 400, Aktive edildi mi, aktifleşti mi
Yorumlar
Haber Yazılımı