Ticaret Bakanı Pekcan'dan Süt Üreticilerine Müjde
Haber Detayı
22 Mayıs 2020 - Cuma 01:13 Bu haber 16188 kez okundu
 
Ticaret Bakanı Pekcan'dan Süt Üreticilerine Müjde
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, süt ve süt ürünlerinin Çin pazarına ihracatının önündeki engellerin kalktığını açıkladı.
EKONOMİ Haberi
Ticaret Bakanı Pekcan'dan Süt Üreticilerine Müjde

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın girişimleriyle Türk Firmalarının Çin'e süt ve süt ürünlerini ihraç etmesinin önündeki engellerin kalktığını belirterek, süt ve süt ürünleri sektöründeki 54 Türk firması Çin'e ihracat yapacağını söyledi.

 

SÜT ÜRÜNLERİNİN ÇİN'E İHRACATININ ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKTI

 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Bakanlığımız ile Tarım ve Orman Bakanlığımızın işbirliğinde, Ticaret Müşavirliğimizin de katkılarıyla yürütülen yoğun girişimler neticesinde, ülkemizden Çin’e gerçekleştirilecek süt ve süt ürünleri ihracatının önündeki engeller kalkmıştır. Çin Halk Cumhuriyeti Gümrükler Genel İdaresi tarafından yapılan açıklama ile ülkemizden Çin’e süt ve süt ürünleri ihraç edebilecek firma listeleri duyurulmuştur.'' dedi.

 

ÇİN PAZARININ TÜRK İHRACATÇILARINA AÇILMASI MEMNUNİYET VERİCİDİR

 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ''Bu kapsamda sektörümüzün önde gelen 54 firması Çin’e süt ve süt ürünleri ihracatı gerçekleştirebilecektir. Yaklaşık 6 milyar dolar ile dünyanın en önemli süt ürünleri ithalatçılarından birisi olan Çin pazarının Türk ihracatçılarımıza açılması memnuniyet vericidir. İhracatçılarımıza hayırlı uğurlu olsun.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ticaret, Bakanı, Pekcan'dan, Süt, Üreticilerine, Müjde,
Yorumlar
Haber Yazılımı