Ramazan Kurtoğlu: Küresel Finans Sistemi Çökecek
Haber Detayı
07 Haziran 2020 - Pazar 12:53 Bu haber 20815 kez okundu
 
Ramazan Kurtoğlu: Küresel Finans Sistemi Çökecek
Akademisyen Yazar Ramazan Kurtoğlu, Küresel Finans Sistemi'nin beş aşamada çökeceğini belirterek uyarılarda bulundu.
EKONOMİ Haberi
Ramazan Kurtoğlu: Küresel Finans Sistemi Çökecek

Akademisyen Yazar Ramazan Kurtoğlu, coronavirüs salgınıyla sıkıntıya giren dünyada Küresel Finans Sistemi'nin beş aşamada çökeceğini belirterek, ABD ve Çin arasında yaşanan ticaret savaşları sürerken ABD'de yapılacak olan Başkanlık seçimlerinin Küresel finans savaşlarında kazanacak tarafın belirlenmesinde etkili olacağını ve sağlıktan ekonomiye evrilen küresel oyuna karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

 

KÜRESEL FİNANS SİSTEMİ BEŞ AŞAMADA ÇÖKERTİLECEK

 

Akademisyen Yazar Ramazan Kurtoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ünlü araştırmacı yazar James Rickards'in açıklamalarından yola çıkarak, ''J.Rickards a göre küresel finans sistemi 5 aşamada çökecek: 1-işsizlik, 2- İflaslar, 3- Mortgage ve diğer kredilerin ödenememesi ile banka iflasları, 4- Gıdaya erişim sıkıntısı ve sosyal patlama, 5- Sıkıyönetim/Askeri yönetim. İlk ikisini geçtik. Sonbahardan itibaren kalan üç unsur geliyor.'' dedi.

 

KÜRESEL ÇATIŞMANIN KAZANANI ABD SEÇİMLERİ BELİRLEYECEK

 

Sağlıktan ekonomiye evrilen bir oyun kurgulandığını belirten Akademisyen Yazar Ramazan Kurtoğlu, Küresel Finans Savaşlarında kimin kazançlı çıkacağına dair yaptığı değerlendirmede, ''Din mezhep, ırk etnisite temelinde hiperenflasyonun çarpan etkisi yaptığı para isyanları ve açlık isyanları önümüzdeki aylardan itibaren küresel boyutta özellikle 2021 de tezgahlanacak. Daha filmin tanıtımındayız esas film 'az sonra'. Sağlıktan ekonomiye evrilen bir oyun kurgulandı. Kim kazanır diye soruyorsunuz. Abd merkezli milli/ulus  devletler mi yoksa City/Londra -Çin merkezli küreselci bankerler/Finans oligarşisi mi? 3 Kasım 2020 de Amerkadaki başkanlık seçimi belirleyici unsur. Yani Abd’de kim  kazanırsa Dünyada da o taraf kazanacak. Her ülke etkilenecek.'' dedi.

 

PARA VE AÇLIK İSYANLARI TEST EDİLECEK UYARISI

 

Akademisyen Yazar Ramazan Kurtoğlu, Küresel savaşların devam ettiği ortamda uyarılarda bulunarak, ''Küresel para/ekonomi, siyaset - gıda/tarım, su- sağlık-teknoloji / bilim-din ve toplum düzeni yeni dünya düzeni reçetelerine evrilmek üzere iken, Türkiyede siyaset-akademi-ekonomi-canlı yayın geyikleri 'bina okumaya' devam ediyor. Okumamak ve akletmemek bizi girdabına almış öğütüyor. Gıda tedarik zinciri ve fiyatları meselesi Koronavirüs’te sağlık boyutunun önüne geçiyor. Sonbahar ve sonrası küresel boyutta para isyanları ve Açlık isyanları test edilecek. Yeni tip Sarı Yelekliler yolda. Maskeyi takıp üretmek -yoğun sosyal politikalar ve normalleşme zamanı.'' dedi.

 

CORONAVİRÜS HİKAYE ESAS TEHLİKE GDO'LU ÜRÜNLER

 

Akademisyen Yazar Ramazan Kurtoğlu, GDO'lu ürünlere karşı uyanık olunması gerektiğini belirterek, ''Allah insan hürriyetinin kuralını koymuş: Okuyun ve Aklınıza danışın. Aklımızı kullanmazsak küresel oligarşinin kölesi olacağız. Bilimsel mandacılık ve GDO'lu gıda ilk kırmamız gereken zincir. Asıl felaket gıda üzerinden tezgahlanıyor. Kovid 19 bunun yanında hikaye. Abd'de New York ve Şikago gibi şehirlerde bile insanlar; evlerinin  balkonlarında veya küçücük bahçelerinde ATA tohumlarından domates, biber, maydonoz, salatalık, fesleğen, patates, soğan vs yetiştiriyor ve takas ediyorlar. Yeterki kararlı bir şekilde üzerimizdeki ataleti atalım.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Akademisyen Yazar Ramazan Kurtoğlu, küresel finans, çökecek, GDO ürünler, coronavirüs, açlık savaşları, su savaşları
Yorumlar
Haber Yazılımı