GKRY Cumhurbaşkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'yü Haklı Çıkardı
Haber Detayı
07 Haziran 2020 - Pazar 16:11 Bu haber 4748 kez okundu
 
GKRY Cumhurbaşkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'yü Haklı Çıkardı
GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü'yü haklı çıkaracak açıklamalarda bulundu.
ADANA HABERLERİ Haberi
GKRY Cumhurbaşkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'yü Haklı Çıkardı

11 Ekim’de KKTC'de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıslı Türklerin mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı seçmesi halinde Kıbrıs'ın iki yakası arasında yeniden birleşme müzakerelerinin kesinlikle başlayacağını belirterek, ''KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın seçimleri kaybetmesi halinde en çok GKRY yöneticileri üzülecek ve kazanması halinde ise en çok Türkiye karşıtı odakları sevindirecek.'' diyen MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü'yü haklı çıkardı.

 

HÜSEYİN SÖZLÜ MAYIS AYINDA YAPTIĞI AÇIKLAMADA NE DEMİŞTİ?

 

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, 11 Ekim’de KKTC'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Şu anki Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı seçimi kaybederse, en çok Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin yöneticileri üzülecekler. Zira Türk askerini işgalci olarak tanımlama noktasında kendilerine yakın olan birisini kaybetmiş olacaklar. Suriye’de ülkemizin bekası ve sınır güvenliğimiz için yaptığımız operasyonları eleştirme hadsizliği gösteren, Akdeniz’de ki doğal haklarımızı elimizden almak isteyen ittifak kurmuş ülkelerle aynı dili konuşan Akıncı’nın 11 Ekim seçimlerinde kazanması da en çok Türkiye karşıtı odakları sevindirecektir.'' demişti.

 

GKRY CUMHURBAŞKANI NİKOS ANASTASİADİS'İN HÜSEYİN SÖZLÜ'YÜ HAKLI ÇIKARAN AÇIKLAMASI

 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Politico dergisine verdiği beyanatta, birleşme müzakereleri için Mustafa Akıncı'nın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesini şart koşarak, ''Ekim ayında Kıbrıslı Türkler sandık başına gidecek ve Mustafa Akıncı yeniden lider seçilirse, adanın iki yakası arasındaki yeniden birleşme müzakereleri kesinlikle devam edebilir.'' dedi.

 

GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, bu açıklamalarıyla, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü'nün, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın seçimleri kazanması halinde kimlerin sevineceği ve kaybetmesi halinde kimlerin üzüleceği konusundaki tespitlerini haklı çıkarmış oldu. 

 

HÜSEYİN SÖZLÜ DOĞU AKDENİZ VE FEDERASYON DEĞERLENDİRMESİNDE NE DEMİŞTİ?

 

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, ''Mustafa Akıncı, GKRY ile kimi zaman örtülü kimi zaman ise yüksek sesle aynı tezleri savunan bir Cumhurbaşkanı oldu. Güney Kıbrıs’ın Akdeniz’de haklarımızı yok sayarak tüm kaynaklar benimdir noktasında attığı adımlardan Akıncı’nın haberi yok mudur? Kuzey Kıbrıs’ın haklarını yok sayarak Fransız Total, ENI gibi enerji şirketleri ile tek taraflı olarak imzaladığı anlaşmalardan bilgisi olmayabilir mi? Tabi ki bu mümkün değildir. Akıncı Güney Kıbrıs’ın ve hamilerinin ağzıyla konuşmakta KKTC’yi yanlı söylemler uluslar arası camianın istediği anlamda bir noktaya taşımak istemektedir. Bu asla kabul edilebilir bir tutum değildir. Tam da bu noktada 11 Ekim seçimlerinin önemi ortaya çıkmaktadır... Bu şartlarda Kıbrıs’ta bir federasyon kurulması mümkün değildir. Zira Güney Kıbrıs’ın amacı adil bir çözüm değil tabiri caizse Kuzey Kıbrıs’ı ilhak etmektir. Amaç Türkiye’nin Ada’daki garantörlüğünün ve askeri varlığının tartışılması zamanla tamamen ortadan kaldırılmasıdır.'' demişti
 

GKRY CUMHURBAŞKANI ANASTASİADİS HÜSEYİN SÖZLÜ'YÜ 2. KEZ HAKLI ÇIKARMIŞ OLDU

 

GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Doğu Akdeniz'de doğal gaz arama faaliyetleri konusunda Türkiye ve KKTC'nin haklarını görmezden gelerek yaptığı değerlendirmede ise, ''Bölgede olduğu düşünülen doğal gaz yataklarının adil bir şekilde bölünmesi şartıyla ve Ankara'nın, enerji arama haklarını tanıdığı takdirde Kıbrıslı Türklere gaz gelirlerinden pay teklif ediyoruz. Türkiye, Doğu Akdeniz'deki saldırganlığını azaltmazsa, AB üyeliğine aday olma statüsünü kaybetmelidir.'' dedi.
GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, bu açıklamalarıyla, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü'yü Doğu Akdeniz ve Federasyon konusunda da haklı çıkarmış oldu.

 

HÜSEYİN SÖZLÜ'NÜN KIBRIS HAKKINDAKİ YAZISINI AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ

 

https://www.adanahilal.com/yazar-turk-milletine-dusmanlik-edenler-durdurulmali-46.html

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, KKTC açıklaması, GKRY açıklaması, Mustafa Akıncı tespiti, KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimi
Yorumlar
Haber Yazılımı