Türk Devletleri Takımları Turan Kupası'nda Buluşacak
Haber Detayı
07 Haziran 2020 - Pazar 11:08 Bu haber 6924 kez okundu
 
Türk Devletleri Takımları Turan Kupası'nda Buluşacak
Dünyadaki Türk Devletleri takımlarının katılacağı Turan Kupası düzenleneceği açıklandı.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Türk Devletleri Takımları Turan Kupası'nda Buluşacak

Türkiye Futbol Federasyonu Dış İlişkiler İcra Kurulu Üyesi Gürkan Teoman, sadece Türk Devletleri takımlarının katılımıyla gerçekleşecek bir Turan Kupası düzenlemek için hazırlıklara başladıklarını söyledi.

 

TURAN SEVDASIYLA YANIP TUTUŞAN TÜRK MİLLİYETÇİLERİ HEYECANLANDI

 

Dünyadaki Türk Devletlerinden Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti başta olmak üzere, 11 Devletin takımlarının bir araya gelerek oluşturacağı sürdürülebilir bir lig düzenlenecek olması Turan sevdasıyla yanıp tutuşan Türk Milliyetçilerini heyecanlandırdı.

 

TURAN KUPASI TÜRK DÜNYASINDAKİ FUTBOLSEVERLERİ BİR ARAYA GETİRECEK

 

Sürüdürülebilir yeni bir Lig olan Turan Kupası, Türk Dünyasını oluşturan Devletlerdeki sporseverleri biraraya getirerek, dünyada yaşayan Türkler arasındaki bağların gelişmesine katkı sağlayacak. Turan Kupası organizasyonu, Türk Kulüplerine yeni bir ekonomik gelir oluştururken Teknik Direktörler arasında bilgi paylaşımı ve takımların gelişimine katkı sağlayacak.

 

ÜNİVERSİTEDEKİ AKADEMİSYENLER TURAN KUPASI İÇİN HAZIRLIĞA BAŞLADI

 

Turan Kupası Organizasyonunun planlamasına bir çok Üniversiteden Türk öğretim üyeleri ve Akademisyen katkı sağlıyor. İçlerinde UEFA'nın organizasyonlarında yer alan Qarabağ, Neftçi, Karagandy, Aktobe ve UFA gibi birçok takımın bulunduğu Türk devletleri, Turan kupası için rol model olarak Euroleague'i benimsedi.

 

TÜRK DEVLETLERİNDE BULUNAN FUTBOL TAKIMLARI GELİŞECEK

 

Türkiye Futbol Federasyonu Dış İlişkiler İcra Kurulu Üyesi Gürkan Teoman, Turan Kupası organizasyonu için hazırlıklara başlanıldığını belirterek, ''Türk Devletlerinde bulunan takımların katılabileceği sürdürülebilir bir Lig oluşturmak istiyoruz. Turan Kupası adını verdiğimiz bu organizasyonun hazırlıklarına başladık. Turan Kupası turnuvası ile Türk Devletlerinde bulunan takımların varlığını ve bilinirliğini arttırmayı hedefledik. Turan Kupası organizasyonunun, Türk Devletlerinde faaliyet gösteren futbol takımlarının gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.'' dedi.

   

Kaynak: Editör:
Etiketler: Turan Kupası, Türk Dünyası, Türk Devletleri, Türk Futbol Takımları, Turan Devletleri, turan Sevdası, Türk milliyetçileri
Yorumlar
Haber Yazılımı