Stratejist Murat Akan Libya'da Kaybecek Olanları Açıkladı
Haber Detayı
04 Temmuz 2020 - Cumartesi 18:03 Bu haber 8502 kez okundu
 
Stratejist Murat Akan Libya'da Kaybecek Olanları Açıkladı
Stratejist Murat Akan, Libya'daki güç savaşında rolü olan devletlerden kimin kaybedeceğinin analizini yaptı.
GÜNDEM Haberi
Stratejist Murat Akan Libya'da Kaybecek Olanları Açıkladı

Ortadoğu ve yakın tarih konularında çalışmaları bulunan Stratejist Murat Akan, ''Ne işimiz var?'' diye sorgulanıp gidilmeyen her yerde asıl kaybedenin Türkiye olacağının analizini yaptığı açıklamasında, son gelişmeler ışığında Türkiye'nin Libya'da mutlaka Askeri Üs kurması gerektiğini belirterek, Libya'daki güç savaşında kullanılan devletlerin ve arkasındaki güçlerin hüsrana uğrayacağını söyledi.

 

''NE İŞİMİZ VAR?'' DERSENİZ KAYBEDERSİNİZ

 

Stratejist Murat Akan, sabitlenmiş sosyal medya mesajında, ''Ne işimiz var?'' diye sorgulayıp gidilmeyen her yerde neyin kaybedileceği konusunda şu tespitleri yapıyor: 

“Libya’da ne işimiz var” derseniz Doğu Akdeniz’i kaybedersiniz. “Sudan’da, Somali’de ne işimiz var” derseniz Afrika’yı kaybedersiniz. “Katar’da, Irak’ta ne işimiz var” derseniz Ortadoğu’yu kaybedersiniz. “Suriye’de ne işimiz var” derseniz Güneydoğu’yu kaybedersiniz. “Dışarıda ne işimiz var” derseniz Anadolu’yu kaybedersiniz.

 

LİBYA'DA ASKERİ ÜS KURULMASI ŞART OLDU

 

Stratejist Murat Akan, son gelişmelere göre Türkiye'nin Libya'da mutlaka askeri üs kurması gerektiğini belirterek, ''Türkiye’nin Libya’da bir an önce askeri üs edinmesi elzemdir. Rusya, Mısır ve BAE, vekalet savaşının ötesinde bir yığınak yapmaktadır. Türkiye’nin Libya konusunda geri dönüşü yoktur. Şartlar ne olursa olsun, Türkiye’nin Libya’daki en küçük başarısızlığı büyük kayıplar getirir.'' dedi.

 

LİBYA'DA HEPSİ YENİLECEK

 

Stratejist Murat Akan, Libya'daki güç savaşında kullanılan devletleri ve arkasındaki güçlerin hüsrana uğrayacağını belirterek, ''Türkiye’ye karşı kullanacakları 4 vekil devlet belirlediler. Yunanistan, Mısır, Arabistan ve BAE. Libya ve Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye karşı söz konusu bu devletler kullanılıyor. Arkalarındaki asıl güçler ise; Rusya, Çin, İsrail, Fransa ve Almanya. Ama hepsi yenilecek.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Stratejist Murat Akan, ne işimiz var derseniz, Anadolu, Libya, Libya da güç savaşları, Libya meselesi, Küresel güçler, Libya haberleri, Türkiye
Yorumlar
Haber Yazılımı