Engin Alan Paşa'dan Kazakistan Olaylarına Yönelik Uyarı
Haber Detayı
06 Ocak 2022 - Perşembe 10:50 Bu haber 7584 kez okundu
 
Engin Alan Paşa'dan Kazakistan Olaylarına Yönelik Uyarı
24. Dönem MHP İstanbul Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, Kazakistan'da hükümeti yıkan doğal gaz gösterilerinin esas amacını açıkladı.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Engin Alan Paşa'dan Kazakistan Olaylarına Yönelik Uyarı

Kazakistan'da Başbakan Askar Mamin başkanlığındaki hükümetin istifa etmesine neden olan doğal gaz zammıyla başlayan gösterilerin esas hedefi hakkında değerlendirmelerde bulunan Emekli Korgeneral Engin Alan, Türk Devletleri Teşkilatı'nın aktifleşip dünyadaki dengeleri değiştirmesini istemeyen küresel güçlerin Kazakistan'daki olayları tetiklediğini söyledi.

 

KAZAKİSTAN OLAYLARI DOĞAL GAZ ZAMMINA İNDİRGENEMEZ

 

Türk Devletleri Teşkilatı açısından önemli bir ülke olan Kazakistan'da yaşanan olayları, doğal gaz zammına indirgemenin yanlış olacağına dikkat çeken Emekli Korgeneral Engin Alan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Kazakistan Jeopolitik açıdan Türk Devletleri Teşkilatının Orta Asya’daki en önemli ülkesidir. Yüzölçümü, GSYİ hasılası, Hazar’a sahildar 5 ülkeden biri oluşu, zengin enerji kaynakları ile değerlidir. Nüfusun yaklaşık yüzde 20’si (Kuzey Kazakistan) Rus kökenlidir. Bu tabloyu değerlendirdiğimizde; Olayları doğal gaz zammına toplumsal bir tepki olarak görmek büyük bir yanılgı olur. Donbass/Ukrayna’da olanları iyi analiz etmek gerekir. Bu analiz bizi Kazakistan’da yaşananlarla ilgili doğru sonuçlara götürebilir.'' dedi.

 

TÜRKLERİN DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK OLMASI KÜRESELCİLERİ RAHATSIZ ETTİ

 

Türk Devletleri Teşkilatı'nın aktifleşip dünyadaki dengeleri değiştirmesini istemeyen küresel güçlerin Kazakistan'daki olayları tetiklediğine dikkat çeken Emekli Korgeneral Engin Alan, ''Bu konuda bir noktayı daha vurgulamak gerekebilir. Sadece Ortadoğu değil, Orta Asya’da BOP kapsama alanı içindedir. Bu projede coğrafyaya ve pazarlıklara bağlı olarak, senarist ve rejisör değişebilir. Kazakistan’da yaşananları, bu ülke ile sınırlandırmak yanlış bir yaklaşım olur. Türk Devletleri Teşkilatı tüm kurum ve kuruluşları ve bu ülkelerin tüm milli güç unsurları ile hayata geçtiği takdirde dünyada tüm dengeler değişir. Bunu da ne Batı, ne Doğu kabul eder.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Emekli Korgeneral, Engin Alan, MHP Milletvekili, Kazakistan olayları, doğal gaz zammı, Türk Devletleri Teşkilatı, küresel güçler, esas mesele, Türk dünyası
Yorumlar
Haber Yazılımı