Diyanet İşleri Başkanlığının Banka Promosyonu Fetvası
Haber Detayı
11 Mart 2020 - Çarşamba 18:31 Bu haber 3576 kez okundu
 
Diyanet İşleri Başkanlığının Banka Promosyonu Fetvası
EKONOMİ Haberi
Diyanet İşleri Başkanlığının Banka Promosyonu Fetvası

Diyanet İşleri Başkanlığı, banka promosyonlarının caiz olup olmadığıyla ilgili sorulan sorulara Diyanet Dergisinde fetva vererek açıkladı.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı Diyanet Dergisi internet sitesinde, emekli ve memurların aldığı banka promosyonlarının dinimize göre caiz olup olmadığıyla ilgili fetva yayınlandı. Başkanlığın verdiği fetvada, banka promosyonlarının işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekte ise de şüpheden de tümüyle uzak olmadığı açıklaması yapıldı.

 

 BANKA PROMOSYONU CAİZ MİDİR?

 

Diyanet İşleri Başkanlığının, banka promosyonlarının dinimize göre caiz olup olmadığıyla ilgili verdiği fetvada, ''Kamu kurum ve kuruluşları, çalışanlarının ücret ve maaşlarını anlaşmalı herhangi bir bankadan alabilirler. Bankaların, bu hizmetleri yürütme konusunda kurum ve kuruluşlarca kendilerinin tercih edilmesi karşılığında gerek kurum ve kuruluşlara gerekse çalışanlarına vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekte ise de şüpheden de tümüyle uzak değildir. Bu itibarla temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olanların bu parayı kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için kullanmamaları; bilakis ihtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur.'' denildi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Diyanet, İşleri, Başkanlığının, Banka, Promosyonu, Fetvası, , , , , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı