MHP'li Ersoy: Anadolu Kadını Fedakar ve Çalışkandır
Haber Detayı
11 Mart 2020 - Çarşamba 16:37 Bu haber 2503 kez okundu
 
MHP'li Ersoy: Anadolu Kadını Fedakar ve Çalışkandır
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Ersoy: Anadolu Kadını Fedakar ve Çalışkandır


MHP MYK Üyesi ve Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, dünyada hiç bir kadının Anadolu kadını kadar çalışmadığını söyledi.

 

MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, dünyada hiç bir kadının Anadolu kadınlarından daha fazla çalıştığını iddia edemeyeceğini, ailesinin geçimi için çalışan kadınlarımızın milli mücadele yıllarında kucağında yavrusuyla cepheye harb malzemesi taşıdığını söyledi.

 

DÜNYADA HİÇ BİR KADIN ANADOLU KADININDAN DAHA FAZLA ÇALIŞTIM DİYEMEZ

 

MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, tüm kadınları saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün Söylev'inde belirttiği gibi, dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir milletinde, Anadolu köylü kadınının fevkinde kadın mesaisi zikretmek imkânı yoktur ve dünyada hiçbir milletin kadını 'Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi halasa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar hizmet gördüm.' diyemez.'' dedi. 

 

AİLESİ İÇİN ÇALIŞAN DA SAVAŞTA CEPHANE TAŞIYAN DA TÜRK KADINLARIMIZDI

 

MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''Çift süren, tarlayı eken, ormandan odunu, keresteyi getiren, mahsulatı pazara götürerek para kaydeden, aile ocaklarının dumanını tüttüren, bütün bunlarla beraber, sırtıyla, kağnısıyla, kucağındaki yavrusuyla cephenin harp malzemesini taşıyan hep onlar; hem o ulvi, hem o kadar fedakâr o ilahi Anadolu kadınları olmuştur. Millî Mücadele'de emeği olan kadınları saygıyla anıyorum.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Ersoy:, Anadolu, Kadını, Fedakar, ve, Çalışkandır, , , , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı