MHP'li Aycan: Yabancı Gelin Artışı Sorundur
Haber Detayı
11 Mart 2020 - Çarşamba 17:21 Bu haber 2160 kez okundu
 
MHP'li Aycan: Yabancı Gelin Artışı Sorundur
MHP Haberi
MHP'li Aycan: Yabancı Gelin Artışı Sorundur

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Türkiye'de yabancı gelin sayısının artmasının sosyolojik bir hadise olarak araştırılması gerektiğini söyledi.

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de yabancı gelin sayısının artmasının sosyolojik bir hadise olarak araştırılması gerektiğini, evliliklerin azaldığı bir dönemde boşanmaların artmasının bir sorun teşkil ettiğini ve boşanmaların artmasından dolayı toplumsal sorunların da arttığını söyledi.

 

TÜRKİYE'DE YABANCI GELİN SAYISI ARTTI

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''TÜİK, 2019 yılı evlenmelerinin yüzde 2,3 azalarak 541 bine indiği, boşanma sayısının ise yüzde 8 artarak 155 bin olarak gerçekleştiğini açıkladı. Evlenme sayılarına bakıldığında önemli bir sorun, yabancı gelin sayısının çok artmasıdır. Bu durum, üzerinde konuşulması gereken sosyolojik bir hadisedir.'' dedi. 

 

BOŞANMALARIN ARTMASI TOPLUMSAL SORUNLARIN ARTMASINA NEDEN OLUYOR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, aile yapısındaki esas sorunun boşanmalar olduğuna dikkat çekerek, ''Boşanmalar artmaya devam etmektedir. Bu da yeni sorunlar, kavgalar demektir. Kavga, sadece boşanan kişiler arasında kalmamakta, ailelere yansımakta, aileler arasındaki kavgaya, toplumsal kavgaya hatta cinayetlere sebep olmaktadır. 2 milyon kişi arasında boşanma davaları olduğu ve bu davaların yıllarca sürdüğü belirtilmektedir. Boşanan çiftlerin çocukları varsa durum daha da karışık hâle gelmektedir. Velayet, çocuk icrası kavgası daha da büyümektedir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Aycan:, Yabancı, Gelin, Artışı, Sorundur, , , , , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı