Ramazan Kurtoğlu: Gıda ve Su Savaşlarına Hazırlanalım
Haber Detayı
27 Nisan 2020 - Pazartesi 04:16 Bu haber 15583 kez okundu
 
Ramazan Kurtoğlu: Gıda ve Su Savaşlarına Hazırlanalım
Araştırmacı Yazar Ramazan Kurtoğlu, Türkiye'nin coronavirüs sonrası çıkacak gıda ve su savaşlarına hazırlanması gerektiğini söyledi.
EKONOMİ Haberi
Ramazan Kurtoğlu: Gıda ve Su Savaşlarına Hazırlanalım

Araştırmacı Yazar Ramazan Kurtoğlu, 24 TV'de yayınlanan An ve Zaman proğramında yaptığı konuşmada, coronavirüs salgını sonrasında yeni bir dünya düzeni oluşturulurken, gıda ve su savaşlarının yaşanacağını ve Türkiye'nin mücadele kurulları oluşturarak, boş arazilerini ekerek, çiftçilerini destekleyerek bu savaşa hazırlanması gerektiğini söyledi.

 

CORONAVİRÜS VURDUKÇA GIDA PAHALILAŞACAK VE SOSYAL PATLAMALAR BAŞLAYACAK

 

Araştırmacı Yazar Ramazan Kurtoğlu, ''Coronavirüs, diğer virüslerden farklı olarak kuzey ve güney yarımküre ülkelerinde sıcak ve soğuk ülkeleri aynı anda vuruyor. Bütün dünya ülkeleri ekonomik-siyasi-sosyal müthiş bir bilinmez girdaba sürükleniyor. Gıda fiyatları uçuyor ve bütün dünyada tedariki zorlaşacak. Sosyal olaylar patlayacak. Şu anda 20'den fazla ülke gıda ihracatına yasak getirdi. Mutlaka ve mutlaka önümüzdeki bir yıl içinde muhtemelen gıda tedarik zinciri kopacak. Bu anlamda devletimiz özellikle şu anda sağlık bakanımızdan çok görev tarım bakanımıza düşüyor. Tarım Bakanlığı milli tohum meselesine hızla eğilmeli. Dağdaki çobanımız bile bulduğu bir avuç yeri ekmelidir." dedi.

 

İNSANLIĞI GIDA VE SU SAVAŞLARI ÜZERİNDEN VURACAKLAR

 

Araştırmacı Yazar Ramazan Kurtoğlu, "Gıda ve su savaşları geliyor. İnsanlığı bunun üzerinden vuracaklar. Türkiye, hazırlıksız yakalanmamalıdır. Mücadele kurulları oluşturmalıdır. Malesef Türkiye'nin topraklarının yüzde 24'ü ölü durumdadır Öyle ise kalan yüzde 76'sını gerek sulu, gerek kuru tarım ile aklımıza gelen bütün gıdaları ekerek insanımızı aç, açık bırakmamalıyız. Çiftçimizi desteklemeliyiz. Bu anlamda Tarım Bakanlığımız, devletimiz iki politikaya çok önem vermeli. Devlet işsize aşsıza gerekli tüm önlemleri almalı. Mutlaka çiftçinin tohum gübre meselesi desteklenmeli. Ve şu anda çiftçinin elindeki mallar gerekirse belediyeler aracılığı ile alınmalıdır.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ramazan, Kurtoğlu:, Gıda, ve, Su, Savaşlarına, Hazırlanalım,
Yorumlar
Haber Yazılımı