Açık Satılan Sebze ve Meyvelerle İlgili Coronavirüs Yasağı
Haber Detayı
20 Mart 2020 - Cuma 15:42 Bu haber 8301 kez okundu
 
Açık Satılan Sebze ve Meyvelerle İlgili Coronavirüs Yasağı
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, açık satılan sebze ve meyvelerin seçilerek alınmasının yasaklandığını açıkladı.
DİĞER Haberi
Açık Satılan Sebze ve Meyvelerle İlgili Coronavirüs Yasağı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, coronavirüs tedbirleri kapsamında 81 İl Valiliğine gönderdikleri genelge ile market ve pazar yerinde ambalajsız bir şekilde açık satılan meyve ve sebzelerin, vatandaşlar tarafından seçilerek alınmasının yasaklandığını söyledi.

 

CORONAVİRÜS SALGINININ YAYILMASINI ÖNLEM İÇİN TEDBİRLER ALINDI 

 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çin’de başlayıp tüm dünyaya yayılan coronavirüs salgınına karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm Bakanlıklar ve kamu kurum, kuruluşlarınca çok önemli tedbirler alındığını belirterek, bu süreçte Ticaret Bakanlığı olarak tüketicilere ve ticaret erbabına yönelik tedbirleri vakit kaybetmeden hayata geçirdiklerini, iç ve dış ticaretin kesintisiz akışını sağlamak ve sektörlerin olumsuz etkilenmemesi için çalıştıklarını ve salgının yayılmasını önlemek için açık satılan sebze ve meyvelerin seçilerek alınmasının yasaklandığını söyledi.

 

MANAV VE PAZAR YERLERİ İLE İLGİLİ KARARLAR

 

Market, manav ve pazar yerlerinde ambalajsız şekilde satılan yaş sebze ve meyveler tüketicilerce seçilmeden, satıcılarca gerekli hijyen koşullarına dikkat edilerek satışa sunulacak. Belediyelerce pazar yerleri ile toptancı hallerinde dezenfeksiyon çalışmaları ihmal edilmeyecek gerekli ve yeterli hijyen önlemleri alınacak. 

 

Pazar yerlerinde tezgah aralıkları mümkün olduğunca geniş tutulacak, tezgah aralarında geçiş yerlerinde sıkışıklığa neden olacak kasa ve ambalajlar bulundurulmayacak. Pazar yerleri, toptancı halleri ve diğer satış yerlerinde çalışan ve görev yapan herkes hijyen konusunda bilgilendirilecek ve hijyen kurallarına uygun davranacak.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Açık, Satılan, Sebze, ve, Meyvelerle, İlgili, Coronavirüs, Yasağı, , , , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı