KKTC'de Beş Bin TL Üzeri Maaşlardan Coronavirüs Kesintisi
Haber Detayı
26 Mart 2020 - Perşembe 09:08 Bu haber 7130 kez okundu
 
KKTC'de Beş Bin TL Üzeri Maaşlardan Coronavirüs Kesintisi
KKTC, Başbakan, Bakan, Milletvekili ve memur maaşlarından coronavirüs kesintisi yapma kararı aldı.
DİĞER Haberi
KKTC'de Beş Bin TL Üzeri Maaşlardan Coronavirüs Kesintisi

KKTC, coronavirüs salgını nedeniyle alınan ekonomik tedbirler kapsamında, Başbakan, Bakan ve Milletvekillerinin maaşlarından 56, beş bin liranın üzerinde maaş alan memurlardan 25 kesinti yapılması kararı aldı.

 

TOPLUMSAL OLARAK FEDAKARLIK YAPMAK ZORUNDAYIZ

 

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, ''Küresel salgın haline gelen coronavirüsün ekonomiye yaptığı kötü etkileri nedeniyle toplumsal olarak fedakarlık yapmak zorundayız. Olağanüstü durumda ekonomimiz frene bastı. Aylık 550 milyon TL gelirimiz, 200 milyon TL'nin altına düştü. Bizler de ona göre adımlar attık. Bir buçuk milyar TL'lik kaynak yarattık.'' dedi.

 

BEŞ BİN TL ÜZERİNDE MAAŞ ALANLARDAN KESİNTİ YAPILACAK

 

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, ''Net 5 bin TL üzerinde olan maaşlardan yüzde 25'e kadar ulaşan kesinti yapılacaktır. En yüksek maaş ise net 8,500 TL’yi geçmeyecek şekilde kesintinin yüzdeliğine bakılmaksızın düzenlenecektir. Örneğin; 6 bin TL net maaş alan birinden yüzde 16, 10 bin TL maaş alan bir kamu görevlisinden yüzde 25, Başbakan, Bakanlar, Milletvekilleri ve (milletvekilleri) siyasi kamu görevlilerinin maaşlarından yüzde 56’ya varan kesintiler yapılmıştır. Net 5 bin TL'nin altındaki maaşlara hiç bir kesinti yapılmayacaktır." dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: KKTC'de, Beş, Bin, TL, Üzeri, Maaşlardan, Coronavirüs, Kesintisi,
Yorumlar
Haber Yazılımı