Coronavirüsün Gençleri Etkilediği Ortaya Çıktı
Haber Detayı
23 Mart 2020 - Pazartesi 11:40 Bu haber 8084 kez okundu
 
Coronavirüsün Gençleri Etkilediği Ortaya Çıktı
Coronavirüsün sadece yaşlılara değil gençleri de etkisi altına aldığı ortaya çıktı.
DİĞER Haberi
Coronavirüsün Gençleri Etkilediği Ortaya Çıktı

Coronavirüs ortaya çıktığından beri çoğunlukla bağışıklığı zayıflayan yaşlı insanlarda görülürken, son incelemelerde gençleri de etkilediği ortaya çıktı. Coronavirüs genç insanların, koku ve tat alma duyularını yok ettiği ortaya çıktı.

 

ÖZELLİKLE GENÇ HASTALARDA GÖRÜLEN BELİRTİ

 

İngiltere'de görev yapan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Profesör Nirmal Kumar'ın Sky News'e yaptığı açıklamaya göre, ateş ve öksürük gibi daha yaygın semptomlar görülmeyen bazı Kovid-19 hastalarının koku ve tat alma duyularını kaybettiğini belirterek, ''Genç hastalarda öksürük ve ateş gibi önemli semptomlar bulunmayabilir, ancak sadece koku ve tat alma duyusu kaybı olabilir, bu da bu virüsün burunda tutunduğunu gösteriyor. Bu semptomları yaşayanlar kendilerini izole etmelidir.'' dedi.

 

CORONAVİRÜS HASTALIĞINDAN KURTULURKEN KOKU ALMA DUYULARI YOK OLUYOR

 

İngiltere Hasta Güvenliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Nadine Dorries,  coronavirüsten dolayı iyileştiğini ancak hala koku ve tat duyularının geri gelmediğini açıklarken, Utah Jazz forması giyen NBA oyuncusu Rudy Gobert ise coronavirüs hastalığından iyileştiğini ancak son dört gündür hiç bir şeyin kokusunu almadığını açıkladı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Coronavirüsün, Gençleri, Etkilediği, Ortaya, Çıktı, , , , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı