Sağlık Bakanı Koca: Coronavirüse Karşı OHAL İlan Edin
Haber Detayı
20 Mart 2020 - Cuma 11:17 Bu haber 3045 kez okundu
 
Sağlık Bakanı Koca: Coronavirüse Karşı OHAL İlan Edin
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, coronavirüs tedbirleri kapsamında herkesin kendi OHAL'ini ilan etmesini istedi.
GÜNDEM Haberi
Sağlık Bakanı Koca: Coronavirüse Karşı OHAL İlan Edin

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, coronavirüs salgınına karşı devletin tüm kurumlarının tedbir aldığı bir dönemde vatandaşlara çağrıda bulunarak, coronavirüse karşı tedbirleri arttırarak hastalığın üstesinden gelineceğini ve bu kapsamda herkesin kendi OHAL'ini ilan etmesi gerektiğini söyledi.

 

CORONAVİRÜS TESTLERİNİ TÜM ÜLKEDE YAYGINLAŞTIRACAĞIZ

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, coronavirüsle mücadele konusunda yazar Abdulkadir Selvi'ye yaptığı açıklamada, ''Coronavirüs teşhisi için testleri ve test merkezlerini tüm Türkiye’de yaygınlaştıracağız. Herkes test yaptırabilecek, ancak doktor sevkiyle test merkezlerinde yapılacak. Örneğin siz normalde testi yaptırdınız, baktınız hiçbir bulgunuz yok. Negatif çıktı ama sonradan pozitif çıkanlar da var. Çin’de de öyle olmuş. Negatif çıkan, sonra pozitif olan var, Aytaç Paşa gibi. Diyelim ilk aşamada büyük oranda negatif çıktı. ‘Bende yok’ diye rahat davranacaksınız. Bu test yanlışa sevk edebilir. Başkalarına gidip bulaştırabilirsiniz. O nedenle üç gün sonra testi tekrarlamak gerektiği söyleniyor. Çünkü üç gün sonra çıkabilir. Bizde de doktorlarımız testi yaptığımız kişiyi üç gün sonra tekrar çağırıp bir daha teste tabi tutacak. Bu arada siz negatif diye her tarafa gittiniz. O da ayrı bir risk oluşturabilir.'' dedi.

 

HERKES KENDİ OHAL'İNİ İLAN ETSİN

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Coronavirüse karşı tedbir açısından kendim 2-3 saatte bir ellerimi yıkıyorum. Herkesin baştan kendisini izole etmesi lazım. Hastalık bulgusu olmasa da. Olağanüstü hal deniyor. Olağanüstü hal mi? Herkes kendi olağanüstü halini oluştursun. Bunun önünde hiçbir engel yok. Biz ne kadar sıkı durabilirsek o kadar üstesinden gelebiliriz, yayılımını önlemiş oluruz. Şu iki-üç hafta sıkı durmamız gerekiyor.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sağlık, Bakanı, Koca:, Coronavirüse, Karşı, OHAL, İlan, Edin, , , , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı