Psikiyatrist Sayar: Coronavirüs İnsanlığa Çok Şey Öğretti
Haber Detayı
21 Mart 2020 - Cumartesi 13:23 Bu haber 7236 kez okundu
 
Psikiyatrist Sayar: Coronavirüs İnsanlığa Çok Şey Öğretti
Psikiyatrist Yazar Prof. Dr. Kemal Sayar, coronavirüs salgınının insanlığa verdiği hasarın yanında öğrettiği şeylerin de olduğunu söyledi.
DİĞER Haberi
Psikiyatrist Sayar: Coronavirüs İnsanlığa Çok Şey Öğretti

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Sayar, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkileyen coronavirüs salgınından dolayı insanların yaşadığı zor günleri değerlendirerek, insanların sosyal mesafelerini arttırırken kalpten kalbe giden yolu kısaltması gerektiğini ve coronavirüs salgının insanlığa verdiği hasarın yanında öğrettiği şeylerin de olduğunu söyledi.

 

BİRBİRİMİZİ KOLLAYIP GÖZETEREK AYAKTA KALABİLİRİZ

 

Psikiyatrist Yazar Prof. Dr. Kemal Sayar, coronavirüs salgınından dolayı yaşanılan zor günleri değerlendirdiği açıklamasında, ''Yaşadığımız günler, uzun bir varoluşçu terapi seansına gebe. Hayatın şamatası dindiğinde sana anlam verecek olan şey nedir? Öncelik saydıkların gerçekten de öne alman gerekenler miymiş? Madem şimdi makam ve para peşinde koşmak anlamsız, o halde hayatına değer veren ne kaldı? Birbirimizle rekabet ederek değil, birbirimizle yarışarak ve birbirimize dirsek atarak değil, ancak birbirimizi kollayıp gözeterek var kalabiliriz. Daha büyük ve geniş bir biz inşa ederek. İçimizdeki nefretçiyi, panikçiyi susturarak. Artık, hepimiz birimiz birimiz hepimiz için.'' dedi.

 

CORONAVİRÜS HASARLA BİRLİKTE İNSANLIĞA ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ

 

Tüm dünyayı etkileyen coronavirüs salgınından dolayı, ''Sosyal mesafeyi artıralım ama duygusal mesafeyi, kalpten kalbe giden yolu kısaltalım. Zor zamanlarda yakınlığın, dostluğun, samimiyetin gücüne ihtiyacımız var.'' diyen Psikiyatrist Yazar Prof. Dr. Kemal Sayar, coronavirüs salgınının insanlığa verdiği hasarın yanında öğrettiği şeylerin de olduğunu belirterek, ''Salgın verdiği hasarla birlikte belki de bize, 1. Önemli olana değer vermeyi, 2. Kabileciliği bırakıp birbirimizi anlamayı, 3. Başkası için fedakarlıkta bulunabilmeyi, 4. Bağ kurabilmenin ve anlamlı hayatın değerini, 5. Yavaşlamayı ve hayatımız üzerine düşünebilmeyi öğretecek.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Psikiyatrist, Sayar:, Coronavirüs, İnsanlığa, Çok, Şey, Öğretti,
Yorumlar
Haber Yazılımı