MHP'li Bulut: Çiftçi Eve Kapanırsa Ekim Sezonunu Kaçırır
Haber Detayı
22 Mart 2020 - Pazar 16:58 Bu haber 4199 kez okundu
 
MHP'li Bulut: Çiftçi Eve Kapanırsa Ekim Sezonunu Kaçırır
MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, coronavirüsten dolayı eve kapanan çiftçinin sezonu kaçırmak üzere olduğunu söyledi.
EKONOMİ Haberi
MHP'li Bulut: Çiftçi Eve Kapanırsa Ekim Sezonunu Kaçırır

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Coronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlara uyulması noktasında Çiftçilerin durumunun netleştirilmesi gerektiğini belirterek, Çiftçiler eve kapandığında ekim dikim sezonunu kaçıracağını ve çiftçilere yönelik acil olarak bir paket açıklanması gerektiğini söyledi.

 

ÜRETİCİLERİN EVİNE KAPANMA ŞANSI YOKTUR

 

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, ''Coronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlara uyulması noktasında, insanlar lüks tüketim ihtiyaçlarını erteleyebilir ama mercimek, domates, biber, patates gibi temel ihtiyaçlarını erteleyemez. Üreticilerin evine kapanma şansı yoktur. Önümüzdeki bir ay içerisinde ekim dikim yapamayan Çiftçi, sezonu kaçıracağından dolayı ondan sonra istese de ekim dikim yapamaz.'' dedi.

 

ÇİFTÇİLERE YÖNELİK ACİL BİR PAKET AÇIKLANMALIDIR

 

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, ''Çiftçiye yönelik acil bir paket açıklanmalıdır. Tarım Kredi Kooperatifleri borçları ertelemelidir. Borcu olanlara yeni kefaletle kredi limitleri yükseltilmeli, faiz oranları düşürülmelidir. Şu anda gübre, ilaç, makina ekipman, sulama malzemeleri ile ilgili vadeli satışlar bitti, nakite döndü ve çiftçi alamıyor. Bu konuda acilen bir desteklemenin önü açılmalıdır. Çiftçimize yönelik kamu kaynaklı her türlü haciz ve icra işlemleri net bir şekilde ertelenmeli, borç miktarlarına ilişkin faiz yükü de dondurulmalı ya da kaldırılmalıdır. Üretimin devamı için bunlar mutlaka göz önünde tutulmalıdır." dedi. 

 

İHTİYACI OLANLARA SAHİP ÇIKALIM

 

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, ''Rabbimin izniyle bugünleri aşacağız. En büyük tehlike virüs değil, bir arada durmamızı engelleyecek tefrika ve fitnedir. Tedbirlere uyalım, birbirimize sahip çıkalım. Sosyal medya çukurundaki kirli yönlendirmelere değil, devletimizin yetkili mercileri tarafından yapılan açıklamalara odaklanalım. Özellikle her mahalledeki ihtiyaç sahiplerine milletimizin genlerinde var olan 'paylaşım' kültürüyle sahip çıkarak bu belayı da defedeceğiz.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Bulut:, Çiftçi, Eve, Kapanırsa, Ekim, Sezonunu, Kaçırır,
Yorumlar
Haber Yazılımı