Ak Parti ve MHP'den İnfaz Düzenlemesi İstişare Toplantısı
Haber Detayı
21 Mart 2020 - Cumartesi 00:41 Bu haber 2849 kez okundu
 
Ak Parti ve MHP'den İnfaz Düzenlemesi İstişare Toplantısı
Cumhur İttifakı ortağı olan Ak Parti ve MHP yetkilileri, infaz düzenlemesi hakkında istişare toplantısı yaptı.
GÜNDEM Haberi
Ak Parti ve MHP'den İnfaz Düzenlemesi İstişare Toplantısı

MHP'nin ceza indirimi yasası teklifinin af olarak algılanması endişesiyle konuya sıcak bakmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, coronavirüs salgını nedeniyle cezaevlerindeki mahkumların azaltılması için çalışma yapılmasını istedi. Bu gelişmeden sonra Ak Parti ve MHP yetkilileri infaz düzenlemesi hakkında istişare toplantısı yapmak için TBMM'de bir araya geldi.

 

İNFAZ DÜZENLEMESİ YASASI İLE 80 BİN MAHKUMUN TAHLİYESİ ÖNGÖRÜLÜYOR

 

Cumhur İttifakı ortağı olan iki partinin infaz düzenlemesi toplantısına, ak Parti'den Grup Başkanvekili Mehmet Muş ve AK Partili Adalet Komisyonu üyeleri katılırken, MHP'den Grup Başkanvekilleri ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız katıldı. Toplantıda, infaz düzenlemesi kapsamının genişletilmesi amacıyla uyuşturucu suçları ve örgütlü suçlar konusunda değerlendirme yapıldı. Ayrıca denetimli serbestliğin üç yıla çıkarılması fikri değerlendirildi. Görüşmeler ışığında infaz düzenlemesinden faydalanarak tahliye edilecek mahkum sayısının 80 bin kişiyi bulabileceği belirtildi.

 

İNFAZ DÜZENLEMESİNDE SON AŞAMAYA GELDİK

 

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, infaz düzenlemesiyle ilgili yaptığı açıklamada, ''İnfaz düzenlemesi 3. yargı paketinde olacak. İnfaz düzenlemesinde de son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Önümüzdeki hafta diğer siyasi parti gruplarıyla TBMM'de görüşmeler yapacağız. Onlarla görüştükten sonra teklifimizi nihai hale getirip Meclis Başkanlığı'na sunacağız" dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ak, Parti, ve, MHP'den, İnfaz, Düzenlemesi, İstişare, Toplantısı,
Yorumlar
Haber Yazılımı