MHP'li Ümit Yılmaz'dan İthalata Karşı Çözüm Önerisi
Haber Detayı
11 Nisan 2021 - Pazar 12:41 Bu haber 2680 kez okundu
 
MHP'li Ümit Yılmaz'dan İthalata Karşı Çözüm Önerisi
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, fiyatlar yükselince ithalat seçeneğinin kullanmasına tepki göstererek çözüm önerilerini sundu.
- Haberi
MHP'li Ümit Yılmaz'dan İthalata Karşı Çözüm Önerisi

Bazı ürünlerde yaşanan fahiş fiyat artışları ve düşüşlerinin üreticileri ve vatandaşları zor durumda bıraktığına dikkat çeken MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, zor durumda kalan çiftçi ve vatandaşların Hükümet ile karşı karşıya geldiğini belirterek, fiyatlar yükselince ithalat seçeneğini kullanmak yerine üretim planlamasına yönelik çalışmaların arttırılması gerektiğini söyledi. 

 

FİYAT ARTIŞI VE DÜŞÜŞLERİ ÜRETİCİYİ ZOR DURUMDA BIRAKTI

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Tarımsal üretim planlamasında yapılan düzenlemelerin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Özellikle son yıllarda bazı ürünlerde yaşanan fahiş fiyat artışları ve düşüşleri bazen vatandaşlarımızı bazen de üreticiyi zor durumda bırakmaktadır. Bu durum Hükûmetle çiftçileri ve vatandaşları karşı karşıya getirmektedir.'' dedi.

 

FİYAT YÜKSELİNCE İTHALAT SEÇENEĞİ KULLANMAKTANSA ÜRETİM PLANLAMASI YAPILMALI

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, ''Tarım Bakanlığı, fiyatlar yükselince ithalat seçeneği kullanmaktansa iklim değişikliği kriterlerini göz önünde bulundurarak üretim planlaması yapılması daha makul ve daha akıllıca bir yaklaşım olacaktır. Üretim planlamalarının yapılmasında bölgesel teşviklerin devreye alınması çiftçilerimizin üretimine destek sağlayacak ve piyasaya fiyat istikrarı getirecektir. Piyasada fiyat istikrarını sağlamanın yolu sadece son basamak tanzim satış noktalarını artırmak olarak görülmemeli, doğru planlama ve teşviklerle piyasa manipülasyonunun önüne geçilmelidir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 


 
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Düzce, Ümit Yılmaz, fiyatlar yükselince, ithalat, üretim planlaması, y
Yorumlar
Haber Yazılımı