MHP'li Karakaya'dan Sol Cenahtaki Değişime Benzetme
Haber Detayı
11 Kasım 2023 - Cumartesi 19:56 Bu haber 1257 kez okundu
 
MHP'li Karakaya'dan Sol Cenahtaki Değişime Benzetme
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Solakların değişmesini beklemenin, güneşi balçıkla sıvamaya benzediğini söyledi.
- Haberi
MHP'li Karakaya'dan Sol Cenahtaki Değişime Benzetme

Bengü Türk TV'de yayınlanan Cem Açıkgöz'ün sunduğu Gündem programında, Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında çıkan son tartışmalar ve CHP'nin Büyük Kurultayı'nda yaşanan genel başkan değişimine yönelik değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, CHP'nin eski ve yeni genel başkanları arasında hiç fark olmadığını belirterek, CHP yönetiminde değişimi beklemenin, güneşi balçıkla sıvamaya benzediğini söyledi.

 

CHP'DEKİ DEĞİŞİM RÜZGARI MEYVESİNİ VERDİ AMA ZİHNİYET DEĞİŞMEDİ

 

2023 seçimlerinde hezimete uğrayan CHP'de aylardır süren Değişim rüzgarı meyvesini verirken, CHP'nin Büyük Kurultayı'nda yeni seçilen Özgür Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu'ndan farklı bir söylemde bulunamadığı görüldü. Dersim Lobisinin ağırlığı açıkça hissedilen CHP'nin Büyük Kurultayı'nda yarışan iki genel başkan adayı da konuşmalarında, terörden yargılanıp hapsedilen Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala'ya selam çaktı. Özgür Özel'in, terörden ceza alan şahıslar için ''Hapiste hepimizin yerine yatan'' tanımlaması yapması ise manidar bulundu.

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN CHP'DEKİ DEĞİŞİME MANİDAR DEĞERLENDİRME

 

CHP'nin Büyük Kurultayı'nda yaşanan genel başkan değişimine yönelik değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''CHP eski ve yeni genel başkanlarının biribirinden hiç farkı yok. Konuşma yaparkende aslında hiç farkımız yok diyorlar. Aynı zihniyetin ürünleri, aynı zihniyetin savunucuları. Dolayısıyla CHP yönetiminde değişimi beklemek, güneşi balçıkla sıvamaya benzer. Kimsenin de farklı düşündüğünü sanmıyorum. İsimler değişmiş, lâkin zihniyette herhangi bir değişme sözkonusu değil. Referansları aynı, izledikleri politika aynı.'' dedi. 

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN ANAYASA MAHKEMESİ KARARINA TEPKİ 

 

Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında çıkan son tartışmalar üzerine açıklamalarda bulunurken, Gezi Parkı davası sanığı Can Atalay'ın tahliyesini ve TBMM'ye dönmesini sağlamaya çalışan Anayasa Mahkemesi'ne tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''Dünyada hiçbir devlet en gelişmişinden, en demokratiğinden, en antidemokratik olanına kadar, kendisinin varlığına kastedenleri cezasız bırakmaz. Burada anayasa mahkemesi bırakın ceza vermeyi bir de ödüllendirmeye çalışıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yıllardır terörle mücadele ediyor. O kadar şehit verdik, ülkenin bölünmez bütünlüğünü, bekasını sağlamak için her gün şehit veriyoruz. Her gün şehit haberleri geliyor. Ve bunlarla ilgili ekonomik anlamda çok ciddi maaliyetlere katlanıyoruz. Yeri geldiğinde ülkenin ekonomik anlamda zor durumda olduğundan, insanların refah düzeylerinin düşük olduğundan  bahsediyoruz. Hiç kimse yıllardır Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin teröre yönelik yaptığı ekonomik kayıpları konuşmuyor. Bunların sokaktaki vatandaşa yansımalarını konuşmuyor. Hem canımızı hem malımızı veriyoruz. Kime karşı? Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni varlığını, birliğini ve bütünlüğünü yok etmeye çalışanlara karşı müsamaha  göstermez.'' dedi. 

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Mevlüt Karakaya, Solakların, değişmesini beklemek
Yorumlar
Haber Yazılımı