MHP'li Taşdoğan'dan İthalatın Azaltılması Önerisi
Haber Detayı
10 Nisan 2021 - Cumartesi 18:31 Bu haber 3529 kez okundu
 
MHP'li Taşdoğan'dan İthalatın Azaltılması Önerisi
MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, üreticilerin ayakta kalması için KDV indirimi yapılması ve ithalatın azaltılmasına yönelik önerilerde bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Taşdoğan'dan İthalatın Azaltılması Önerisi

Salgın sürecinde ayakkabı ve terlik sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin devlet desteğiyle çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çeken MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, sektördeki işletmelerin rekabet gücünün artması için KDV indirimi ve navlun desteği sağlanıp ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.

 

SALGINDAN ZARAR GÖREN AYAKKABI VE TERLİK SEKTÖRÜ DEVLET DESTEĞİYLE ÇALIŞMA YAPABİLDİ

 

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Her yönüyle model ve öncü olan Gaziantep Türkiye'de ayakkabı sektöründe de üretim kapasitesinin yaklaşık yüzde 72'sine sahiptir. Ayakkabı ve terlik sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimiz de diğer sektörlerde olduğu gibi Covid-19 salgınından olumsuz etkilenmiş fakat devletimizin destek projeleriyle çalışmalarını sürdürmüştür.'' dedi. 

 

SEKTÖRE KDV İNDİRİMİ VE NAVLUN DESTEĞİ SAĞLANIP İTHALAT AZALTILMALIDIR

 

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, ''Bu sektörümüzde faaliyet gösteren işletmecilerimizin rekabet gücünün artması ve devamlılığının sağlanması amacıyla temel ham maddelerde KDV indirimi, dış ticarette navlun desteği sağlanması ve yurt dışından ithalatı yapılan ayakkabı veya terlik ürünlerine ekstra antidamping uygulanarak yerli üreticinin desteklenmesi önem arz etmektedir. Üreticilerimizin beklentileri bu yöndedir.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Gaziantep Milletvekili, Ali Muhittin Taşdoğan, İthalatın azaltılması, kdv indirimi, navlun desteği, ayakkabı ve terlik sektörü, ayakta kalması için, üreticiler, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı