MHP'li Özdemir: Sınırları Yeniden Belirleme Zamanı Geldi
Haber Detayı
11 Kasım 2023 - Cumartesi 14:42 Bu haber 1593 kez okundu
 
MHP'li Özdemir: Sınırları Yeniden Belirleme Zamanı Geldi
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, yasama ve yargı arasında sınırların yeniden belirlenmesi zamanının geldiğine dikkat çekti.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir: Sınırları Yeniden Belirleme Zamanı Geldi

Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında çıkan son tartışmalar üzerine açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, yasama ve yürütme arasında olduğu gibi yasama ve yargı arasında da sınırların yeniden belirlenmesi gerektiğini söyledi.

 

ANAYASA MAHKEMESİ İLE YARGITAY ARASINDAKİ TARTIŞMA

 

Gezi Parkı davası sanığı Can Atalay'ın tahliyesini ve TBMM'ye dönmesini sağlayacak Anayasa Mahkemesi kararına uyulmamasına hükmeden Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, hak ihlalinin kabulü yönünde oy kullanan ilgili Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar vermesi konusunda çıkan tartışmalar devam ediyor. Yüksek Mahkemelerin kendisini kanun koyucu yerine koyarak karar alması, özellikle Anayasa Mahkemesi’nin siyaset alanını kuşatan ve demokratik karar alma sürecini etkisizleştiren bir tutum içine girmiş olması, aktivist yargıçların mahkemeden çok yasama organı gibi hareket etmesi, Hukukçu ve siyasetçileri karşı karşıya getirmektedir. 

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ BİR KEZ DAHA HAKLI ÇIKTI

 

Konu terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ve FETÖ yargılamaları olunca, Türk Mahkemelerinin verdiği hapis cezasını hak ihlali olarak değerlendiren AİHM'e ve kapatılma davası yılan hikayesine dönen HDP'nin Hazine yardımı hesabına konulan blokeyi kaldıran Anayasa Mahkemesi'ne tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin kapatılmasını ve yeniden yapılandırılmasını istemişti. Yaşanan son tartışmalar, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin haklılığını, bir kez daha ortaya koydu.

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye'de, yasama ve yürütme arasındaki kuvvetler ayrılığı ilkesinin sınırlarını çizen Cumhur İttifakı, yeni sisteme uymayan kanunların değişmesi için düğmeye basmıştı. MHP, bu kapsamda 100 maddelik yeni Anayasa önerisini açıklamıştı. Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında çıkan son tartışmalar üzerine açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, yasama ve yürütme arasında olduğu gibi yasama ve yargı arasında da sınırların yeniden belirlenmesi gerektiğini söyledi.

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR: YASAMA VE YARGI ARASINDAKİ SINIRLAR YENİDEN BELİRLENMELİ

 

Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında çıkan son tartışmalar üzerine,  yasama ve yargı arasındaki sınırların yeniden belirlenmesi zamanının geldiğine dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye, 'yasama ve yürütme' arasındaki kuvvetler ayrılığı ilkesinin sınırlarının kesin olarak çizildiği ve istikrarın korunarak, daha da gelişmesine imkan tanıyacak şartlara erişmiş oldu. Erk’in üçüncü ayağı olan 'yargı' hususunun da bu kapsamın dışında olması söz konusu olamaz. Neticede Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, tüm kuvvetleri kapsar/kapsaması gerekir. Yargı bünyesinde yaşanan son gelişmeler, bu erkin de sistemle uyumlu hale getirilmesinin zorunluluğunu işaret etmiştir. Özellikle Anayasa Mahkemesi’nin statüsü, kuruluş ve yargılama esasları ile üye yapısının köklü bir reforma tabi tutulmasının ülkemizin öncelikli ihtiyaçlarından olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.'' dedi. 

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, İsmail Özdemir, yasama ve yargı, arasında, sınırlar, yeniden
Yorumlar
Haber Yazılımı