Coronavirüs Salgını Krizinden Türkiye Kazançlı Çıkacak
Haber Detayı
23 Nisan 2020 - Perşembe 15:02 Bu haber 4498 kez okundu
 
Coronavirüs Salgını Krizinden Türkiye Kazançlı Çıkacak
Coronavirüs salgını sonrasına yönelik ekonomik krizden Türkiye'nin kazançlı çıkacağı analizi yapıldı.
EKONOMİ Haberi
Coronavirüs Salgını Krizinden Türkiye Kazançlı Çıkacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgınından dolayı alınan tedbirler ülkelerin ekonomisini alt üst ederken, salgın sürecinde ve sonrasında ülke ekonomilerinin geleceğine yönelik yapılan analizlerde, Türkiye'nin coronavirüs salgını süreciyle oluşan küresel ekonomik krizden kazançlı çıkacağı belirtildi.

 

ERDOĞAN VE BAHÇELİ KRİZDEN TÜRKİYE'NİN BÜYÜYEREK ÇIKACAĞINI SÖYLEMİŞLERDİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, coronavirüs salgını süreciyle ilgili yaptıkları değerlendirmelerde, Türkiye'nin bu kriz sürecinden güçlenerek çıkacağı yönünde umutlandırıcı analizler yapılmıştı. Sağlık alanında altyapısı iyi olduğundan salgına karşı başarılı bir şekilde mücadele eden Türkiye'nin, gıda ve bir çok sektörde diğer ülkelere alternatif bir üretim gücüne sahip olduğu biliniyor. Dünya petrol fiyatlarının düşmesi Türkiye'ye ayrı bir kazanç sağlıyor. Coronavirüs salgınıyla birlikte içe kapanan ülkeler kendi dertleriyle boğuşurken, Türkiye 44 ülkeye tıbbi malzeme yardımı yaparak ön plana çıktı. Coronavirüs salgını yeniden kurulacak olan dünya dengelerinde, Türkiye'nin daha güçlü ilişkiler içerisinde olacağı şimdiden farkediliyor.

 

PETROL FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞ TÜRKİYE'YE YARAYACAK

 

Londra merkezli Oxford Economics'in Küresel Başekonomisti Adam Slater, coronavirüs salgınıyla birlikte ülkelerin durumunu ve salgın sonrasında oluşacak ekonomik gelişmeleri değerlendirdiği analizinde, ''Petrol fiyatlarının içerisinde bulunduğu negatif seviyeleri sürdürmesini beklemiyorum. Fakat önümüzdeki aylarda ve yılın geri kalanında fiyatların düşük seviyelerde olmasını bekliyorum. Mevcut seviyesinde kalacağını düşünmüyoruz. Çünkü bu olağanüstü bir durum. Bu durum, enerji ithalatı yapan ülkelerin, tabii ki Türkiye de bunlardan biri, cari açıklarını azaltmalarına yardımcı olacaktır. Bu da bu ülkelerin dış finansmana olan bağımlılığının daha az olması anlamına geliyor." dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Coronavirüs, Salgını, Krizinden, Türkiye, Kazançlı, Çıkacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı