Sigaradaki Nikotinin Coronavirüse Karşı Etkisi Ne?
Haber Detayı
23 Nisan 2020 - Perşembe 12:40 Bu haber 2397 kez okundu
 
Sigaradaki Nikotinin Coronavirüse Karşı Etkisi Ne?
Sigara içenlerin coronavirüse karşı daha dirençli olduğu yönünde ortaya çıkan araştırma, bütün ezberleri bozdu.
GÜNDEM Haberi
Sigaradaki Nikotinin Coronavirüse Karşı Etkisi Ne?

Coronavirüs salgını ortaya çıktığından bu yana sigara içenlerin hastalığa karşı direncinin az olduğu yönündeki araştırmaları, alt üst eden bir araştırmayı yapan hastanenin ortaya koyduğu sonuçlar herkesin kafasını karıştırdı.

 

SİGARADAKİ NİKOTİN CORONAVİRÜSE KARŞI ETKİLİYMİŞ

 

Fransa'da yayınlanan Academie Des Sciences'teki araştırmaya göre, sigara içenlerin coronavirüsten daha az etkilendiği sonucuna varıldı. Paris'in Pitie Salpetriere Hastanesi'nde 480 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, sigarada bulunan nikotinin coronavirüse karşı mücadelede etkili olduğu belirtildi. Coronavirüs testi pozitif çıkanların ancak 5'in sigara içtiği tespit edilen araştırma, solunum yolları hastalığı olan coronavirüsün sigara içenleri daha çabuk etkilediği yönündeki mantıklı açıklamaları, alt üst etti. Açıklamayı yapanlar, araştırmanın sigara içmeyi teşvik etmediğini, sigaranın insan sağlığına çok zararlı olduğunu özellikle belirtti.

 

BU ARAŞTIRMALAR SİGARANIN SAĞLIĞA ZARARLI OLDUĞU GERÇEĞİNİ DEĞİŞTİRMEZ

 

 Benzeri araştırmalarda sigara içip de hastalığa yakalananların oranı düşük olsa da, hiçbir araştırmanın kesin sonucu yoktur. Sigaranın akciğeri tahrip ettiği bilinirken, solunum yolu hastalığı olan coronavirüsün, sigara içenlerde az çıkması tesadüfi bir sonuç olabilir. Bu yüzden kesin sonuçlar çıkmadan, insanların sigaradan uzak durmaya devam etmesi gerektiği bir gerçektir. Çünkü sigara sağlığa zararlıdır.

 

YEŞİLAY SİGARANIN CORONAVİRÜS RİSKİNİ ARTTIRDIĞI YÖNÜNDEKİ AÇIKLAMASI

 

Yeşilay, sigara kullanımının coronavirüs riskini 14 kat artırdığını açıklayarak, ''Coronavirüs sigarayı sever, şimdi sigarayı bırakmanın tam zamanı'' sözleriyle kampanya başlatmıştı. Bu yüzden, sigaradan uzak durmaya devam edilmesi gerekmektedir.
  

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sigaradaki, Nikotinin, Coronavirüse, Karşı, Etkisi, Ne?,
Yorumlar
Haber Yazılımı