Türk Eğitim-Sen'den Sınav Tarihi Değişimine Tepki
Haber Detayı
06 Mayıs 2020 - Çarşamba 20:58 Bu haber 7936 kez okundu
 
Türk Eğitim-Sen'den Sınav Tarihi Değişimine Tepki
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, LGS ve YKS tarihlerinin değiştirilmesinin öğrencileri olumsuz yönde etkilediğini söyledi.
EĞİTİM Haberi
Türk Eğitim-Sen'den Sınav Tarihi Değişimine Tepki

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Bengütürk TV'de yayınlanan Günün Raporu programında yaptığı açıklamada, LGS ve YKS tarihlerinin değiştirilmesinin doğru olmadığını belirterek, bir sınavın ötelenmesinin makul karşılanabilineceğini ancak  geriye çekilmesinin ciddi riskler taşıdığını söyledi.

 

SINAV TARİHLERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ ÖĞRENCİLERİMİZİ OLUMSUZ  ETKİLEDİ

 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Sınav tarihlerinin değiştirilmesinin doğru bir karar olduğunu düşünmüyorum. Mutlaka yakınınızda sınav çocuğu vardır. Bu öğrencilerimiz sınav döneminde buluttan nem kaparlar. YKS’nin tarihinin değiştirilerek 25-26 Temmuz’a ertelenmesi bir travmadır ama sınav ötelendiği için herhangi bir risk oluşturmamıştı. Sınav tarihinin ikinci kez değiştirilip, öne çekilmesi ise büyük bir riski beraberinde getirdi. Çocuklarımızın motivasyonu olumsuz etkilendi. Tabi ki devletimiz olaylara daha makro düzeyde bakıyor. Pandemi sonrası Türkiye’nin karşı karşıya kalacağı tabloyu düşünerek başka değişkenleri de dikkate alıyor. Bunu anlıyorum. Sadece pedagojik olarak düşünülseydi, sınav tarihi değiştirilmezdi.'' dedi.

 

ÖĞRENCİLERİN SINAV MOTİVASYONU SAĞLANMALIDIR

 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Tabi YÖK, bu süreçte öğrencileri rahatlatmak için iki düzenlemeyi hayata geçirdi. Bunlardan birisi sınav süresini 30 dakika uzatmak, diğeri de lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanını bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170'e çekmek. Tabi bu düzenlemeleri de olumlu bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sınav tarihleri belirlendiği için bunun üzerinden artık tarih tartışmasının yaşanmasını doğru bulmuyorum. Hele ki öğrencilerimiz üzerinden yürütülen bu tartışmanın siyasi mecraya taşınmaması gerekir. Şu an tüm paydaşların yoğunlaşacağı tek nokta, çocukların sınav motivasyonlarını beslemek olmalıdır.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türk, Eğitim-Sen'den, Sınav, Tarihi, Değişimine, Tepki, , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı